Συρία: δύο εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου

b2ap3_thumbnail_660x390dc099d38d09aedde9a20e26c3e4454b995425328.jpg

Σύμφωνα με τη UNICEF περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία – σχεδόν το 1/3 του συνολικού αριθμού των παιδιών – αδυνατούν να παρακολουθήσουν το σχολείο λόγω των ένοπλων συγκρούσεων που μαίνονται στη χώρα. Επιπλέον, άλλα 400.000 παιδιά κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών και του κινδύνου εκτοπισμού.

Πριν το ξέσπασμα των συγκρούσεων η Συρία είχε πετύχει σχεδόν καθολική πρόσβαση στην  εκπαίδευση με το ποσοστό του αναλφαβητισμού να κυμαίνεται αρκετά κάτω από το 10%.

“Περίπου 5.000 σχολεία σε όλη τη χώρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρότατες φθορές ενώ άλλα έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για τους εκτοπισμένους ή ακόμη έχουν αποκτήσει στρατιωτική χρήση”, τόνισε ο εκπρόσωπος της UNICEF Christophe Boulierac.

“Η κατάσταση αυτή διαγράφει χρόνια προσπαθειών και επιτευγμάτων στον τομέα της εκπαίδευσης. Πολλά παιδιά δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε σχολική αίθουσα ενώ άλλα έχουν ήδη χάσει 4 χρόνια σχολείου”.

Εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων και των επιπτώσεών τους 52.000 εκπαιδευτικοί – πάνω από  το ¼ του διδασκαλικού προσωπικού της Συρίας – έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους καθώς έγιναν πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες ή συμπεριλαμβάνονται στους εσωτερικά εκτοπισμένους.  

για περισσότερες πληροφορίες: http://www.voanews.com/content/un-war-keeping-2-million-syrian-children-out-of-school/2964790.html

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο