Επιστολή παλαιστίνιου απεργού πείνας: “Φέρτε τα φέρετρά μας ή απελευθερώστε μας”

b2ap3_thumbnail_urgent-call-break-the-chains-700x357.png

 

Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε  στο αραβικό  Al-Mayadeen, ο Άμπου Άκερ γράφει σχετικά με την απεργία πείνας των διοικητικών κρατουμένων και την άρνησή του να πιεί νερό:

Από το εσωτερικό του σκοτεινού, θλιβερού, μικρού κελιού μου, παρόμοιου με τάφο,  όπου το κρεβάτι μου αγγίζει τους τοίχους και από τις δύο πλευρές, θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό το στενό κελί δεν θα περιορίσει τη θέλησή μου. Η θέλησή μου είναι μεγάλη και το ηθικό μου είναι υψηλό, και προέρχονται από τη στήριξη της οικογένειάς μου και του λαού μας, καθώς και τη δικαίωση του σκοπού μας. Σας απευθύνομαι την πρώτη ημέρα του Eid al-Adha. Σήμερα σταματήσα να πίνω νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας της απομόνωσής μου σε αυτό το κελί και απαιτώντας να μεταφερθώ σε άλλο μέρος.

 

Κοιτάζω  την πρόσφατη απόφαση του Στρατοδικίου [για την επαναβεβαίωση της διοικητικής κράτησης  και “τη διασφάλιση επί της αρχής” ότι αυτή θα είναι η τελευταία ανανέωση της κράτησης του] ως αναπόσπαστο μέρος της αδικίας αυτής της πολιτικής, η οποία επιτρέπει τη συνέχιση της διοικητικής κράτησης  και δεν προβλέπει την απελευθέρωση μας ως διοικητικοί κρατούμενοι. Ο αγώνας μας δεν στοχεύει στην ατομική σωτηρία αλλά σε μια ριζική και συλλογική λύση στο πρόβλημα της διοικητικής κράτησης. Επιδιώκουμε μια συλλογική λύση, τουλάχιστον για τους διοικητικούς κρατούμενους σε απεργία πείνας.

 

Βρισκόμαστε τώρα στο κατώφλι της τρίτης φάσης της “Μάχης για σπάσουν οι αλυσίδες” και το σύνθημά μας είναι: «Φέρτε τα φέρετρά μας ή απελευθερώστε μας». Αυτό απαιτεί ένα υψηλότερο επίπεδο λαϊκής, εθνικής και θεσμικής δράσης για την υποστήριξη των αιτημάτων μας και του σκοπού μας: την κατάργηση της πολιτικής της διοικητικής κράτησης, την αποζημίωση των διοικητικών κρατουμένων για τις υλικές και ηθικές απώλειες που υπέστησαν ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, και τη σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής με την αποστολή του δικαστικού ελέγχου των «μυστικών αρχείων» των διοικητικών κρατουμένων .

 

Αυτό σημαίνει την αναγγελία μιας μεγάλης εθνικής εκστρατείας απαιτώντας να μπει τέλος στην πολιτική της διοικητικής κράτησης, την επίσημη παρέμβαση και δράση από μεγάλες χώρες και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι χώρες που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πιέσουν την κατοχή, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας και του διεθνούς κινήματος μποϊκοτάζ,   να εκθέσουν την πολιτική της διοικητικής κράτησης, όπως και να κλιμακωθεί σε υψηλότερο επίπεδο  η πίεση για το τέλος της Κατοχής.

 

Κάνουμε έκκληση ειδικά στους διοικητικά κρατουμένους,   να μην εξαπατούνται από ψευδείς υποσχέσεις και αντ ‘αυτού να συμμετάσχουν στην απεργία και να μποϋκοτάρουν τα στρατιωτικά δικαστήρια. Καλούμε επίσης όλες τις παλαιστινιακές εθνικές δυνάμεις να απευθύνουν έκκληση προς τους υποστηρικτές τους υπό διοικητική κράτηση να συμμετάσχουν σε αυτά τα βήματα. Καλούμε επίσης, την Ύπατη Αρμοστεία των Υποθέσεων των Αιχμαλώτων, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, καθώς και  όλες τις επιτροπές υπεράσπισης της διασποράς, να μας υποστηρίξουν και να κάνουν ό, τι είναι αναγκαίο για να εκθέσουν την πολιτική της διοικητικής κράτησης και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό υποστηρικτών για τον δίκαιο σκοπό μας.

 

Καλούμε επίσης τους ανθρώπους μας στα κατεχόμενα εδάφη του 1948, ιδιαίτερα την Ανώτατη Επιτροπή Παρακολούθησης, καθώς και τα ανώτερα μέλη της Κνεσέτ , τους παλαιστινιακούς Δήμους και όλα τα θεσμικά όργανα, να παίξουν το ρόλο τους για τη στήριξη του αγώνα μας.

 

Ενώ εκτιμούμε τον κεντρικό ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το συνδικάτο των Παλαιστινίων δημοσιογράφων και όλων των θεσμικών οργάνων και των δημοφιλών και μαζικών οργανώσεων,  προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενεργοποίηση του ρόλου τους προς την κατεύθυνση της καταγγελίας της πολιτικής της διοικητικής κράτησης, η οποία είναι μια τραγωδία για τους Παλαιστινίους, στοχεύοντας τους αγωνιστές μας.

 

Έχουμε πει από την αρχή ότι αγωνιζόμαστε σε αυτή τη μάχη για να τερματιστεί η  πολιτική της διοικητικής κράτησης ή τουλάχιστον να αποσταθεροποιηθούν οι πυλώνες της. Έτσι, να είστε βέβαιοι,  πως  αντιμετωπίζοντας όλες τις μορφές αδικίας, συνεχίζουμε τον αγώνα με τιμή και αξιοπρέπεια και δεν θα απογοητεύσουμε τον λαό μας,  και θα εργαστούμε για να ανταποκριθουμε στις επιταγές της συνείδησής και του καθήκοντός μας ως Παλαιστίνιοι.  

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς και την αγάπη μου,

Νιντάλ Αμπού Άκερ

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Η σιωνιστική κατοχή κρατά σήμερα εκατοντάδες Παλαιστίνιους, χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη, μέσω της εφαρμογής ενός βρετανικού αποικιακού νόμου που ονομάζεται «διοικητική κράτηση», σύμφωνα με την οποία η κατοχή λειτουργεί εικονικά στρατιωτικά δικαστήρια τα οποία συγκαλεί  απλώς για να ανανεώσει αυτές τις περιόδους κράτησης, χωρίς δεδηλωμένους λόγους ή αιτιολογήσεις, και κάτω από την ψεύτικη πρόφαση γνωστή ως “μυστικά αρχεία.” Οι διοικητικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες και σοβαρές μορφές βασανιστηρίων και κακοποίησης όπως και στέρηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Σε απόρριψη αυτής της πολιτικής, απαιτώντας το τέλος της διοικητικής κράτησης και την απελευθέρωση των διοικητικών κρατουμένων, πέντε παλαιστίνιοι αγωνιστές βρίσκονται πλέον σε ανοικτή απεργία πείνας για πάνω από 36 ημέρες, στις ισραηλινές φυλακές: Είναι οι Νιντάλ Αμπού Άκερ, Γκασάν Ζβάχρα, Σαντί Μααλί, Μουνίρ Αμπού Σαράρ και Μπαντρ αλ-Ρούζα, οι οποίοι  ονόμασαν τον αγώνα τους “Μάχη για να σπάσουν οι αλυσίδες”. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το εσωτερικό των φυλακών, η υγεία τους επιδεινώνεται καθημερινά, κρατούνται σε απομόνωση και δέχονται συνεχώς πιέσεις από την κατοχή. Οι απεργοί πείνας αρνούνται στην αρχή της διοίκησης των φυλακών να τους μεταφέρει στα νοσοκομεία.

Ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νιντάλ Αμπού Άκερ, που βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση στις ισραηλινές φυλακές χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη και σε απεργία πείνας εδώ και 37 ημέρες, αρνείται να πιει και νερό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη απομόνωση του στο τμήμα των ισραηλινών ποινικών κρατουμένων της φυλακής Ασκελόν, όπως ανέφερε ο παλαιστίνιος δικηγόρος Καρίμ Άιγουα, στις 25 Σεπτεμβρίου.

samidoun

 omniatv.com/blog/5589

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο