Π. Δημητρακοπούλου: Η παράσταση έκανε το Τέρας να δείξει τα δόντια του

a1sx2_Thumbnail1_12661998_961055117307916_4162925561030279236_n_20160131-082812_1.jpg

 

Δήλωση της Πηγής Δημητρακοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, για την σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στην παράσταση Η Ισορροπία του Νας:

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η παράσταση “ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο”. Δεν “ξέφυγε”, τον ξεπέρασε. Μας ξεπέρασε όλους. Έκανε το Τέρας να δείξει τα δόντια του. Η το αντιμετωπίζουμε, ή θα μας κυνηγάει σ’ όλη μας τη ζωή.

Ίσως να μας ξεπερνούν οι περιστάσεις, αλλά την Παρασκευή είδα εκατοντάδες άτομα αποφασισμένα να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να δουν μια παράσταση . Και ξέρω ότι σήμερα θα είναι ακόμα περισσότεροι. Για να υπερασπιστούν τον Πολιτισμό όπως τον θέλουν, ελεύθερο. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης θα είμαστε μαζί τους. Ακόμα κι αν δεν ανακληθεί η απόφαση, θα φύγουμε χαρούμενοι, με το κεφάλι ψηλά, γιατί δεν σιωπήσαμε.

Γιατί κάποτε έρχεται η στιγμή που πρέπει να υψώσουμε ανάστημα. Ούτε σαν καλλιτέχνες ούτε σαν μυαλά, αλλά σαν “πολιτικά όντα” και σαν ελεύθεροι άνθρωποι. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε με καθαρότητα και ειλικρίνεια και να υπερασπιστούμε τις -όποιες- επιλογές μας καλλιτεχνικές ή ηθικές. Να πει ο καθένας το δικό του “φτάνει πια” στο φασισμό που υφέρπει παντού γύρω μας. Στο φασισμό των media, στο φασισμό τού φόβου και των “ανώνυμων απειλών”, στο φασισμό των πιέσεων και των εξαναγκασμών γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε και τον άλλο, αυτόν που γεμίζει με νεκρούς το Αιγαίο και με άστεγους τα πεζοδρόμια, το φασισμό της εξαθλίωσης και της καθημερινότητας μας.

Ζητώ από την Διοίκηση του ΕΘ την ανάκληση της απόφασης, έστω και για την τελευταία μέρα. Εμείς δεν θα σας πιέσουμε, τόσο εγώ όσο και όλος ο θίασος είμαστε αποφασισμένοι να μην μπούμε επ’ ουδενί στο θέατρο αν δεν δώσετε εσείς την άδεια. Και οι συλλογικότητες που διοργανώνουν την συγκέντρωση έχουν εγγυηθεί για την περιφρούρηση του χώρου. Η τελική απόφαση είναι δική σας.

 

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί απόψε 31/01/2016 έξω από την Πειραματική Σκηνή στο Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, στις 20:00.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο