Ωραιόκαστρο VS χαρτιού υγείας και σαπουνιού

Ο ρατσιστής («δεν θέλω προσφυγόπουλα στα σχολεία μας») και φασίστας («ανοίξτε τα κεφάλια των ξένων») δήμαρχος – και καλά – Ωραιόκαστρου Θεσ/νίκης χρησιμοποίησε ως βασικό του επιχείρημα, για να μην γίνουν δεκτά τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία της περιόχης του, τις επιδημίες που θα προκληθούν από την συνύπαρξή τους. Λογικόφανές φασιστικό επιχείρημα που σκοπό έχει να σπείρει το φόβο στην τοπική κοινωνία και να την οδηγήσει στο μίσος και τον τρόμο, ώστε να είναι εύκολα ελέγξιμη και υποτακτική. Το λογικοφανές όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση και λογικό. Αν τα παιδιά της πόλης του είναι εμβολιασμένα, δεν έχουν να φοβηθούν καμιά επιδημία.

Ας αντιστρέψουμε όμως το κίνητρο και ας δούμε αν φροντίζει ο ίδιος και οι γονείς την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών-παιδιών τους.

Μένω πολύ μακριά από το Ωραιόκαστρο και δεν έχω τη δυνατότητα να δω τις συνθήκες υγιεινής των σχολείων του, γι’ αυτό πήγα και φωτογράφισα δύο σχολεία της πόλης στην οποία μένω. Και στα δύο σχολεία πήγα πρώτα στις τουαλέτες τους. Με μια απλή παρατήρηση διαπίστωσα την απουσία χαρτιού υγείας και σαπουνιού και στα δύο (και στις δυο περιτώσεις δεν υπήρχαν ούτε καν υποδοχές για χαρτί υγείας, ούτε και τα ειδικά δοχεία για το υγρό σαπούνι). Στο ένα σχολείο μαλιστα το νερό στις τουαλέτες ήταν κομμένο από την κεντρική βάνα.

Πήγα στο γραφείο των καθηγητών και των δύο σχολείων και τους ρώτησα γιατί δεν υπάρχει χαρτί υγείας και σαπούνι στις τουαλέτες. Η απάντηση που πήρα ήταν η ίδια και στα δύο σχολεία: «Το χαρτί το ξετυλίγουν και το πετάνε οι μαθητές ως παιχνίδι και το σαπούνι το χύνουν στο πάτωμα». Το νερό το έκοψαν «γιατί λερώνονται οι τουαλέτες από τις σταλαγματιές που πέφτουν στο πάτωμα». Όταν τους είπα πως το χαρτί, το σαπούνι και το νερό είναι δείγμα πολιτισμού, μου απάντησαν πως το πεταμένο χαρτί υγείας και το πιτσιλισμένο πάτωμα είναι δείγμα βαρβαρότητας!

Επειδή κατάλαβα πως δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το θέμα τούς το γύρισα προσωπικά: «Πείτε πως ένας μαθητής πάει στην τουαλέτα και βγαίνοντας αγγίζει κάποιον από έσας ή πιάνει το τετράδιό του και σας το δίνει. Τα μικρόβια δεν θα μεταφερθούν σε εσάς, στο σπίτι σας και στα παιδιά;» τους ρώτησα. Τότε μόνο άρχισαν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του θέματος και της στάσης τους να έχουν τα σχολεία τους χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Μου είπαν πως θα κάνουν σύλλογο και θα κουβεντιάσουν το θέμα!

Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι θα συμβαίνει και στα σχολεία του Ωραιόκαστρου. Ενδιαφέρονται για την υγεία της κοινωνίας τους μόνο όταν εξυπηρετούνται τα ρατσιστικά και φασιστικά κίνητρά τους και παραβλέπουν παντελώς την ουσία του ζητήματος. Η υγεία απειλείται από τους ξένους και σε καμιά περίπτωση απ’τις δικές τους παραλείψεις (;) και αβλεψίες (;).

Υποκριτές, ξενοφοβικοί , σκατόψυχοι δημιουργούν ανυπόστατες εντυπώσεις την ίδια στιγμή που δεν τους νοιάζει καθόλου η υγεία των υπηκόων τους.

Οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι από το ένα σχολείο και οι υπόλοιπες ειναι από το δεύτερο:

b2ap3_thumbnail_wc.JPGb2ap3_thumbnail_wc2.JPGb2ap3_thumbnail_wc3.JPGb2ap3_thumbnail_wc4.JPGb2ap3_thumbnail_wc5.JPGb2ap3_thumbnail_wc6.JPGb2ap3_thumbnail_wc7.JPGb2ap3_thumbnail_wc8.JPG

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο