Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής των Ηριάννας Β.Λ. και Περικλή Μ.

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας το αίτημα αναστολής της ποινής για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.

Και οι δύο είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια φυλάκιση με μόνα στοιχεία τις κοινωνικές τους σχέσεις με αθωωθέντα κατηγορούμενο και την μερική ταύτιση δεδομένων DNA.

Η αίθουσα ήταν από τις 9πμ κατάμεστη από εκατοντάδες αλληλέγγυους, φίλους και συγγενείς. Με αυτό το δεδομένο προξένησε απορίες και δυσφορία το γεγονός ότι η έδρα ζήτησε από την αστυνομία το μεσημέρι να υπάρχουν στην αίθουσα μόνο όσοι κάθονται και 10-20 όρθιοι.

Οι δύο αιτούντες αναστολή μεταφέρθηκαν στην αίθουσα από πάνοπλους κουκουλοφόρους αστυνομικούς. Κατά την συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων, η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε πάνω στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της Ηριάννας Β.Λ. και τα προβλήματα υγείας του Περικλή Μ. Το δικαστήριο έκανε ερωτήσεις που κινούνταν στην κατεύθυνση ότι οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της Ηριάννας είναι επιλογή, άρα όχι υποχρέωση, ενώ εξέτασε το πώς έκανε τις σπουδές του και την στρατιωτική του θητεία ο Περικλής.

Μετά την εξέταση μαρτύρων και για τους δύο αιτούντες αναστολή, παρουσία ενόπλων κουκουλοφόρων αστυνομικών και εντός της αίθουσας, το δικαστήριο διέκοψε και πάλι, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε χρόνο για να μελετήσει έγγραφα για την υπόθεση του Περικλή Μ. τα οποία αγνοούσε. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, μετά την διακοπή, εισηγήθηκε την απόρριψη και των δύο αιτημάτων αναστολής, με το σκεπτικό ότι οι Ηριάννα και Περικλής είναι πιθανό να τελέσουν ξανά τα ίδια αδικήματα, ότι η Ηριάννα μπορεί να εκπληρώσει τις ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις και ως φυλακισμένη και ότι οι συνθήκες στις φυλακές δεν είναι επιβαρυντικές για την υγεία του Περικλή – ο οποίος πάσχει από πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αγόρευσαν, αντικρούοντας την εισαγγελική πρόταση. Ακολούθησε νέα διακοπή, μετά την οποία ανακοινώθηκε η απόφαση.

Ρεπορτάζ: @Nefeli, @PiKei

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο