Περί «έμμισθων κονδυλοφόρων» και άλλων τινών

Με αφορμή το ρεπορτάζ μας στις 28/9/2017 για την δίκη της 22χρονης δεχτήκαμε μια σειρά από προσβλητικά email. Μετά την παρακάτω απάντησή μας

Καλημέρα σας,

Λυπούμαστε αν δεν σας καλύπτει η διατύπωση πτυχών της υπόθεσης. Προφανώς και η πρωτόδικη απόφαση αμφισβητείται, υπάρχει μάλιστα θεσμοθετημένος μηχανισμός για αυτό που λέγεται έφεση.

Κατά τα άλλα, το ρεπορτάζ καταγράφει όλα τα δεδομένα, τόσο την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς παραποιήσεις όσο και τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην αίθουσα, όσο άβολα και δυσάρεστα κι αν είναι αυτά για κάποιους.

Καλή σας συνέχεια,

δεχτήκαμε, πάλι με e-mail το παρακάτω δελτίο τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε:

Δικηγορικο Γραφειο Αντωνη Ι. Παππα

Αδειμάντου 53, 20131 Κόρινθος

Τηλ: 27410 22820 – Fax: 27410 75177

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απόφαση στην υπόθεση της δολοφονίας του Νίκου Ζαφειρόπουλου

Στις 27 Σεπτεμβρίου το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου έκρινε ένοχη την 22χρονη για την ανθρωποκτονία του πολυαγαπημένου μας Νίκου Ζαφειρόπουλου. Έκρινε ότι τον σκότωσε από πρόθεση και βρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της επέβαλε την ποινή της 15ετούς κάθειρξης, χωρίς αναστολή. Της αναγνώρισε βέβαια το ελαφρυντικό ότι τέλεσε το ειδεχθές αυτό έγκλημα όχι για να αμυνθεί, ούτε από πλάνη αλλά ούτε από προηγούμενη συμπεριφορά του Νίκου, αλλά για να προστατέψει τα αγαθά, όπως αυτή τα κατανοεί από το δικό της κώδικα.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Νίκου Ζαφειρόπουλου εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή, στο μέτρο που με αυτήν επιβεβαιώθηκε ότι ο Νίκος έπεσε θύμα ψυχρής δολοφονικής ενέργειας, από ένα άτομο που, απλώς, έτσι της επέβαλλε ο κώδικάς της.

Επιπλέον, εκφράζει την αγανάκτησή της για τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες των ‘‘οργανωμένων υποστηρικτών της δολοφόνου’’ (!!!) και των έμμισθων κονδυλοφόρων τους. Προσπάθησαν έμπρακτα να επηρεάσουν την κρίση της Δικαιοσύνης αλλά δεν τα κατάφεραν. Στοιχήθηκαν όλοι αυτοί μπροστά από τη δολοφόνο και με ψευδομάρτυρες προσπάθησαν να την αθωώσουν, χαρακτηρίζοντας το Νίκο βιαστή και αυτήν θύμα.

Γνωρίζουν καλά όσοι έχουν δει τα στοιχεία. Γνωρίζουν και αυτοί:

Ο Νίκος έπεσε θύμα ψυχρής δολοφονικής ενέργειας.

Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από την απόφαση και αποκαθιστά τη μνήμη του Νίκου.

Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους με το θέμα να επιδείξουν το ελάχιστο απαιτούμενο αίσθημα σεβασμού στη δικαιοσύνη.

Απαιτούμε όμως να σεβαστούν το πένθος μας και, κυρίως, τη μνήμη του Νίκου. Δεν ανεχόμαστε πλέον τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές. Αρκετά!!!

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της Οικογένειας

Αντώνης Ι. Παππάς

Εμείς από πλευράς μας, όσο και αν σεβόμαστε το πένθος των οικείων του θανόντος, προβληματιζόμαστε ωστόσο σε σχέση με την ηθική ποιότητα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής. Θεωρούμε δε ότι αυτή αντικατοπτρίζεται και συμπυκνώνεται στην εναντίον μας μομφή περί «έμμισθων κονδυλοφόρων των οργανωμένων υποστηρικτών της δολοφόνου».

Ο κύριος Α.Π. θα όφειλε να έχει βεβαιωθεί – αν πέρα από το σώμα του ήταν και το πνεύμα του παρόν στη δίκη – ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος της 22χρονης δεν αμφισβητήθηκε ούτε από το ίδιο το δικαστήριο, με την απόφαση του οποίου δηλώνει ικανοποιημένος. Αυτό που – κακώς, κατά την γνώμη μας – αμφισβητήθηκε ήταν το αν αυτή η επίθεση αποτελεί αρχή απόπειρας βιασμού και αν η ανθρωποκτονία στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβαίνει τα όρια της άμυνας. Προβληματισμός που απαντήθηκε από την υπεράσπιση με την ξεκάθαρη τοποθέτηση πως δεν υπήρξε ανθρωποκτόνος πρόθεση αλλά πρόκειται για ατύχημα.

Βέβαια αναμένεται και αυτή η απόφαση να κριθεί, όπως προβλέπεται, από το Εφετείο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο