Εργασιακό δελτίο 26/10/2011

 

#ff0000;">Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Μεσολογγίου μετά την αποκάλυψη ότι τρεις μαθητές Δημοτικού σχολείου υποσιτίζονται και είναι σε κακή κατάσταση.
Το περιστατικό ήρθε στο φως από το μικρό γιο του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Κατσούλη.
Το παιδάκι ανέφερε στον πατέρα του προ ημερών ότι τρεις συμμαθητές του μέσα στην τάξη δεν ήταν καλά στην υγεία τους και βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση λόγω ασιτίας. «Ηρθα αμέσως σε επαφή με τους γονείς των μικρών μαθητών και τους είπα ότι θα κάνουμε το παν, σαν τοπική αυτοδιοίκηση και σαν άνθρωποι κυρίως, προκειμένου να τους βοηθήσουμε στις δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένειά τους. Είναι γονείς απολυμένοι και άνεργοι, με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά τους»,
http://prezatv.blogspot.com/
.
.
.
.
.
#ff0000;">Νέα επίθεση εναντίον των εργαζομένων εξαπέλυσε ο όμιλος του Πήγασου, καθώς 26 εργαζόμενοι ήταν ο απολογισμός του νέου κύκλου απολύσεων στα ΜΜΕ του ομίλου, ενώ περικόπτονται κατά 20% οι αποδοχές όσων μένουν.

Όλα αυτά μια βδομάδα μετά την τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου η πρόταση της “Πρωτοβουλίας για την ανατροπή”, για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ και στα ιδιωτικά, απορρίφθηκε. Για να μην έχουμε αυταπάτες που οδηγεί η αναδίπλωση σε κρίσιμες στιγμές (και κάποιοι που στο ΔΣ δεν ήταν υπέρ της συμμετοχής στο απεργιακό διήμερο 19 και 20/10, ζητάνε θρασύτατα εκ των υστέρων και τα ρέστα).

Ταυτόχρονα αναβλήθηκε η στάση εργασίας και η κοινή γενική συνέλευση (ήταν για την Πέμπτη) των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, με το πρόσχημα της σημαντικής επικαιρότητας που θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης. Ήταν μια αναβολή που δεν προήλθε από την ΕΣΗΕΑ, (είχε ήδη αποφασίσει στάση εργασίας), αλλά κυρίως από πιέσεις συναδέλφων. Να σημειωθεί ότι είναι η δευτερη αναβολή, μετά από αυτή της Τρίτης (δεν είχε συγκοινωνίες).

Να θυμίσουμε ότι και άλλη συνέλευση έγινε πρόσφατα χωρίς συγκοινωνίες και ήταν μαζική, ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή (μέρα της τελευταίας γενικής συνέλευσης) ήταν γνωστό ότι θα γίνονταν η σύνοδος, αλλά τότε δεν εκφράστηκαν προτάσεις για να γίνει την Τετάρτη η συνέλευση (μεσημέρι πριν τη σύνοδο). Έτσι καταστρατηγούνται αποφάσεις συνελεύσεων, με διαδικασίες που μπροστά σε αυτά που έρχονται στα εργασιακά, δεν επιφυλάσσουν εύκολες στιγμές για κανέναν.
Γιατί η συνέλευση δεν θα μπορούσε να γίνει πρωινές ώρες, είναι βαρύ το πάπλωμα?
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.
.
.
.

 

#ff0000;">Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν για άλλη μια φορά αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών από τους παρευρισκόμενους στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της δοξολογίας που γίνεται αυτή τη στιγμή, ανήμερα της εορτής του πολιούχου αγίου.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους έξω από το προάυλιο της εκκλησίας βρίσκονται οι Αγανακτισμένοι καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, μέλη του οποίου φώναζαν συνθήματα υπερ της υπηρεσίας “Βοήθεια στο σπίτι” που πρόκειται να καταργηθεί στο πλαίσιο της λιτότητας που επιβάλεται συνολικά στις δομές κοινωνικής πρόνοιας.
Οι παρευρισκόμενοι στον ναό αποδοκίμασαν έντονα τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη όταν εμφανίστηκαν φωνάζοντας ” έξω οι κλέφτες από την πόλη”. Ακόμα πιο έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες άμα τη εμφανίση του υπουργού Εθ. Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη.
11.40: Οι επίσημοι αποχωρούν από το ναό συνοδευόμενοι απο πρωτοφανέις δοκιμασίες. Φραστικό επεισόδιο συνέβη ανάμεσα στον Πάνο Μπεγλίτη και τους αποδοκιμάζοντες παρευρισκόμενους πολίτες.
http://www.alterthess.gr
.
.
.
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Μετά τις ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας στον ΔΟΛ, συμπεριλαμβανομένης και της παράνομης απόλυσης του συνδικαλιστή προέδρου της ΕΠΠΗΤ, Χρήστου Μαϊδη, η διοίκηση της εταιρείας για άλλη μια φορά προέβη σε καθησυχαστικές “διαβεβαιώσεις” σε εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε άλλες απολύσεις προσωπικού. Ακόμα “διαβεβαίωσε” ότι άμεσα θα προέβαινε στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου συνδικαλιστή και μάλιστα όρισε σχετική συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος όμως στη συνέχεια δήλωσε ότι “…δεν έχει καμία εντολή για την επαναπρόσληψη του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ”.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων και σε συνδυασμό με την πρόσληψη νέου manager του εμπορικού τομέα, ο οποίος -αφού δήλωσε “άγνοια του αντικειμένου”, δηλαδή των ΜΜΕ, καθώς ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο των καζίνων- προέβη ωστόσο σε δηλώσεις και αναφορές προς τους εργαζόμενους του εμπορικού τομέα που δεν προοιωνίζουν τίποτε το καλό.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ, σε συντονισμό με αντίστοιχες εργασιακές επιτροπές εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, την Απογευματινή, κλπ, καθώς και με τη συμμετοχή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστων και Συνδικάτων, κ.ά., προγραμματίζει την διοργάνωση μιας συνέντευξης τύπου και την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης αλληλεγγύης μπροστά από την έδρα της εταιρείας επί της Μιχαλακοπούλου.
Καλούμε το Διασωματειακό των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του κλάδου να στηρίξει ενεργά τις παραπάνω κινητοποιήσεις και να προχωρήσει αμέσως και παράλληλα στην προετοιμασία περαιτέρω αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
http://financialcrimesnews.blogspot.com/
.
.
.
.
.
#ff0000;">Ελληνες φοιτητές εισέβαλαν σε αμφιθέατρο που είχε προγραμματισμένη ομιλία ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Με πανό που έγραφαν “Πείτε όχι στην τυραννία του χρέους”, “όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες” και “έξω η Τρόικα από την Ελλάδα” διαμαρτυρήθηκαν και είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση μιας φοιτήτριας που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Επίσης είναι εξοργιστική η στάση που κράτησε ο Τρισέ.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_1634.html
.
.
.
.

#ff0000;">Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν χθες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο βουλευτής του κόμματος, Σπ. Χαλβατζής, οι οποίοι κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με καταγγελίες για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και στην επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ.
http://prezatv.blogspot.com/
.
.
.
.

#ff0000;">Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν απρόσκοπτα τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων όσο διαρκεί η υποχρηματοδότησή του από το υπουργείο Υγείας.
Οπως καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ για τους ελέγχους, έμειναν από βενζίνη καθώς τα πρατήρια καυσίμων στην Αθήνα και τις άλλες περιφέρειες αρνούνται άλλη πίστωση γιατί δεν έχουν πληρωθεί και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με έξοδα των υπαλλήλων οι οποίοι μετακινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.
http://prezatv.blogspot.com/
.
.
.
.
#ff0000;">Ξεκίνησε χθες το φιλόδοξο πρόγραμμα διάθεσης φτηνής γης σε νέους -και όχι μόνον- αγρότες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, παρουσιάστηκε η έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων μίσθωσης αγροτεμαχίων, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με γεωργία ή κτηνοτροφία, να εντοπίζουν και να αποκτούν αγροτεμάχια ανά την επικράτεια, μέσω διαδικασίας μοριοδότησης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320972
.
.
.
.

#ff0000;">Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της Υπουργικής Απόφασης για το ωράριο των φαρμακείων.
Ο ΠΦΣ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης και αναστολής και αναστολής εκτελέσεως της απόφασης του υπουργείου Υγείας
http://prezatv.blogspot.com/
.
.
.
.
.
#ff0000;">Δεύτερο κύμα εφεδρείας

Ετοιμάζεται με εξαιρετική σπουδή και πρωτόγνωρους για το Δημόσιο ρυθμούς η εφεδρεία νούμερο 2, που θα προκύψει πρώτα απ’ όλα από το δραστικό μαχαίρι κατά 30% σε όλες τις οργανικές μονάδες της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του νέου χρόνου.

«Αόρατο» το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων στις υπό κατάργηση μονάδες «Αόρατο» το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων στις υπό κατάργηση μονάδες Ο στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία στις τρεις υπηρεσίες να καταργηθεί. Ετσι με… ψύχραιμους υπολογισμούς αναμένεται να κοπούν τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες σε όλο το Δημόσιο (αφού συνολικά υπολογίζονται σε 30.000), ενώ «αόρατο» είναι το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.

Ολα αυτά με φόντο τις τεταμένες σχέσεις του Δημήτρη Ρέππα και του Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι συναγωνίζονται στη σπουδή να εκδώσουν εγκυκλίους ή προπαρασκευαστικά σημειώματα για την εφεδρεία, αφού αμέσως μόλις ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και πριν καν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να έχει και τυπικά ισχύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε εγκύκλιο σε κάθε δημόσια υπηρεσία με την εντολή μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες και πάντως όχι αργότερα από τις 31 Οκτωβρίου να του έχουν δώσει «ραπόρτο» με τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία όλων των υπηρεσιακών μονάδων του δημόσιου τομέα ξεχωριστά ανά οργανωτικό επίπεδο. Δηλαδή: οι Γενικές Διευθύνσεις, οι Διευθύνσεις, οι Υποδιευθύνσεις, τα Τμήματα, αυτοτελή ή όχι, καθώς και τα αυτοτελή Γραφεία των υπουργείων, των Γενικών Γραμματειών, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των ΟΤΑ, καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Με βάση τις συντεταγμένες που θα δώσει αυτός ο αναλυτικός χάρτης θα περιοριστεί το Δημόσιο κατά το ένα τρίτο, γεγονός που θα σημάνει δεύτερο κύμα εφεδρείας για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε μονάδες που θα καταργηθούν ή θα συμπτυχθούν με άλλες, αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε άλλη με βάση τη λογική του πλεονάζοντος προσωπικού. Η κατάργηση των υπηρεσιών θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καλύτερη περίπτωση σε ανακατατάξεις προσωπικού και χιλιάδες μετακινήσεις υπηλλήλων από τη μία υπηρεσία στην άλλη και στη χειρότερη στην προαναγγελθείσα απόλυση που περιλαμβάνει η εφεδρεία.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης, οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου θα έχουν εκδοθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα και σε κάθε περίπτωση τα θέματα αυτά θα ρυθμιστούν συνολικά, αποστροφή που ερμηνεύεται και ως αιχμή για τον υπουργό Υποδομών κ. Γ. Ραγκούση, ο οποίος από προχθές έχει ζητήσει με επιστολή του ενημερωτικό σημείωμα από 14 φορείς, τους οποίους εποπτεύει, σχετικά με την εφεδρεία, προκειμένου να προχωρήσει σε προγραμματισμό για το προσωπικό τους.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320964
.
.
.
..

alt
Οδυνηρές για την Ελλάδα εκτιμά ότι θα είναι οι  αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι θα απαιτηθούν θυσίες από τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα της όποιας συμφωνίας.
http://www.alterthess.gr
.
.
.
.
#ff0000;">Προς άγραν δημοτικών εκτάσεων σε όλη την Ελλάδα, για να «φυτέψει» γιγάντια φωτοβολταϊκά πάρκα, έχει βγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιχειρώντας να δώσει πνοή στο φαραωνικών διαστάσεων σχέδιο «Ηλιος».
Χθες το υπουργείο ενημέρωσε με επιστολή του την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος για την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με όσους δήμους της χώρας θέλουν να προτείνουν περιοχές μεγάλης έκτασης -τουλάχιστον 500 στρεμμάτων και πάνω- ώστε να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες και κυρίως φωτοβολταϊκά συστήματα. Οι περιοχές αυτές προτείνεται να είναι γη χαμηλής παραγωγικότητας, την οποία οι δήμοι δεν χρησιμοποιούν για καμία χρήση. Το όφελος για τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες θα είναι «αντισταθμιστικό», μέσω δηλαδή της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της καταβολής ειδικού τέλους στους δήμους που γειτνιάζουν με εγκαταστάσεις ΑΠΕ (προβλέπεται στο νόμο 3851/2010).

Δημόσιες εκτάσεις αναζητούνται ήδη στην περιουσία της ΔΕΗ (κλειστά ορυχεία), του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (στρατόπεδα), ενώ την «ιδέα» για εκμετάλλευση δημοτικών εκτάσεων είχε ρίξει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρώτος ο Δήμος Τρικκαίων, που πριν από περίπου δέκα μέρες προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει χειμάζουσες δημοτικές εκτάσεις του για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=321044
..
.
.
.
#ff0000;">ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ‘Η ΕΝΑ… ΣΟΥΒΛΑΚΙ;
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Θέλετε να φάτε ένα σουβλάκι καλαμάκι ή μήπως με τα ίδια λεφτά προτιμάτε να αγοράσετε μία… μετοχή της Εθνικής Τράπεζας; Οχι, δεν σας κοροϊδεύουμε, όντως 1,60 ευρώ κόστιζε προχθές η μετοχή της Εθνικής! Αν μάλιστα προτίθεστε να φάτε γύρο με πίτα, με τα 2 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε πάνω από… 8 (!) μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή 6 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν κάνουμε πλάκα.

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που καλά κάνουν και δεν ασχολούνται καθόλου με το χρηματιστήριο, δεν διανοούνται καν σε τι εξευτελιστικά χαμηλό επίπεδο έχουν πέσει οι μετοχές των τραπεζών. Η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), που έχει ουσιαστικά στην κατοχή της αν θέλει τα μισά χωράφια της Ελλάδας ως υποθήκες μη εξυπηρετούμενων δανείων, άξιζε προχθές στο χρηματιστήριο ολόκληρη μόνο… 302 εκατομμύρια!!! Με 152 εκατομμύρια, δηλαδή, μπορούσε κανείς να αποκτήσει άνω του 50% των μετοχών της! Είναι απίστευτο.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που πριν από μερικούς μήνες όλοι το παίνευαν για την εξαιρετική ρευστότητα που είχε, προχθές άξιζε… 95 εκατομμύρια – όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ολόκληρη η τράπεζα δική σας με 95 μόνο εκατομμύρια ή αν δυσκολεύεστε λίγο οικονομικά, με μόλις 48 εκατομμυριάκια αποκτάτε πάνω από το 50% των μετοχών και κάνετε ό,τι θέλετε με την τράπεζά σας!

Θυμάστε που η Εθνική Τράπεζα είχε ξοδέψει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την τουρκική Φινανσμπάνκ; Ε, λοιπόν, τώρα ολόκληρη η Εθνική αξίζει… 1,6 δισ.!

Μην ετοιμάζεστε πάντως να αρχίσετε να επιχειρηματολογείται ότι δήθεν η Εθνική, η ΑΤΕ και το ΤΤ κατάντησαν έτσι επειδή το Δημόσιο ασκεί τον έλεγχο σ’ αυτές, γιατί οι εκπλήξεις που σας περιμένουν είναι δυσάρεστες. Ξέρετε πόσο αξίζουν οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας; Προχθές η συνολική αξία της Αλφα, της Γιούρομπανκ, της Μαρφίν και της Πειραιώς, και των τεσσάρων μαζί, μόλις ξεπερνούσε το… ενάμισι όλο κι όλο δισεκατομμύριο! Μόνο 500 εκατομμύρια έκανε η Αλφα, 350 εκατομμύρια η Γιούρομπανκ, 443 η Μαρφίν και ούτε 275 η Πειραιώς!

Ολες μαζί και οι επτά τράπεζες που προαναφέρθηκαν, οι οποίες συναποτελούν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, δεν άξιζαν προχθές ούτε τριάμισι δισεκατομμύρια! Τριάμισι δισ. ευρώ όλες οι ελληνικές τράπεζες! Δεν το χωράει νους ανθρώπου.

Για να έχουμε μια εικόνα για το μέγεθος της καταβαράθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο απόψε θα δεχτεί βίαιο χτύπημα από τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης -δηλαδή της Γερμανίας!- για το “κούρεμα” της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων, αρκεί να αναφέρουμε το εξής πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο: Πριν από τέσσερα χρόνια, πριν ξεσπάσει δηλαδή η χρηματοπιστωτική κρίση, τον Οκτώβρη του 2007 οι επτά ελληνικές τράπεζες, που προχθές άξιζαν 3,49 δισ. ευρώ, άξιζαν… 67 δισεκατομμύρια! Αξιζαν δηλαδή 19 (!) φορές περισσότερο στο χρηματιστήριο από όσο αξίζουν σήμερα.

Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε όλες τις τράπεζες της χώρας με 3,5 δισ. ευρώ, έχετε κι άλλες επενδυτικές ευκαιρίες. Τι θα λέγατε να αγοράζατε π.χ. την εταιρεία ηλεκτροδότησης όλης της χώρας, τη ΔΕΗ, μαζί με τις εταιρείες ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που παρέχουν νερό σε πάνω από 5.000.000 ανθρώπους; Θέλετε μήπως να σας προσθέσουμε και τα λιμάνια της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας – δηλαδή τους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ);

Μη διστάζετε, τζάμπα είναι! Δεν κοστίζουν ασύλληπτα ποσά, όπως φαντάζεστε. Ηλεκτρικό, νερό και λιμάνια, όλα μαζί, κοστίζουν μόλις… 2,2 δισεκατομμύρια – και εννοούμε το 100% των μετοχών τους! Με 1,1 δισεκατομμυριάκι δηλαδή μπορείτε να αγοράσετε το 50% συν κάτι των μετοχών τους και να γίνετε ο άρχοντας που καταδικάζει στο σκοτάδι ή στη δίψα δέκα ή πέντε εκατομμύρια ανθρώπους – κι έχετε και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για πάρτη σας! Με ένα δισεκατομμύριο! Εκεί φτάσαμε…
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5239:delastik-metoxi-souvlaki&catid=73:dr-apergies&Itemid=280
.
.
.
.
#ff0000;">Στην πρωτοκαθεδρία ως μακελάρης ο Μπόμπολας

Νέο μακελειό χθες στο συγκρότημα του Μπόμπολα. Μέχρι αργά το βράδυ ήταν γνωστοποιημένες 26 απολύσεις, δίχως, όμως, να μπορεί να επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που είχε σφαγιαστεί, ούτε καν να επαληθευτεί, δεδομένης και της ανυπαρξίας, μετά από την εργοδοτική εξόντωση, του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, στην εφημερίδα “Εθνος”.

Η συνένωση των αθλητικών τμημάτων που είχε προηγηθεί, ως ένα newsroom, απέφερε 18 απολύσεις στο «ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ», στην εφημερίδα «Goal» και στον ρ/σ «Sentra FM» του συγκροτήματος του Φώτη Μπόμπολα. Οι υπόλοιπες αφορούν το περιοδικό “TV Ζάπινγκ” (ιδιοκτησίας Πήγασου-ΔΟΛ) όπου οι εργαζόμενοι που απέμειναν – άλλοι πριν προλάβουν να θρηνήσουν για το χαμό των συναδέλφων τους κι άλλοι πριν χαρούν που, προς το παρόν, έσωσαν το τομάρι τους – έμαθαν ταυτόχρονα ότι θα υποστούν μείωση μισθών κατά 20%. Πιο απλά, πριν να πάρουν ανάσα “διδάχτηκαν” ότι πρέπει να την καταπιούν.

Η νέα σφαγή έχει περιθώρια μεγαλύτερης αφού η εργοδοσία διέδιδε, μέσω των υποτακτικών της, ότι θα ολοκληρωθεί με 40 συνολικά – σε αυτή τη φάση – μέχρι τέλος του μήνα.

(Μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αριστερή ΕΣΗΕΑ θα κουνήσει απειλητικά όλα της τα δάχτυλα προς τον Μπόμπολα και ότι αυτός θα της κουνήσει μόνο ένα… Όπως κάνει, εκ νέου, ο ξεθαρρεμένος Αλαφούζος και σκέφτεται να αποτελειώσει ο εμπνευστής Ψυχάρης στον ΔΟΛ).
http://katalipsiesiea.blogspot.com/
.
.
.
.

#ff0000; text-decoration: underline;">Σοβαρό εργατκό ατύχημα έγινε σήμερα το πρωί στα μεταλλεία στα Δύο Βουνά, όπου βράχος έπεσε πάνω σε 28χρονο εργάτη.
Ο εργάτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας με σοβαρά κατάγματα όπου οι γιατροί δινουν μάχη για τη ζωή του.

Αρχική Σελίδα

Με το δεξί του χέρι ακρωτηριασμένο από τον καρπό πλήρωσε το χτεσινό μεροκάματο ο 28χρονος Τριαντάφυλλος Ζάρας, εργάτης στην εξορυκτική εταιρεία «ΕΛΜΙΝ» μεταλλείων Οίτης στη θέση «Δύο βουνά». Ο 28χρονος, από το Νέο Κρίκελο Λαμίας, εργαζόταν στη νυχτερινή βάρδια και γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, την ώρα που έκανε εργασία γόμωσης εκρηκτικών, αποκολλήθηκε βράχος και τον χτύπησε. Αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στο μηρό του δεξιού του ποδιού, ενώ λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού στο σημείο του καρπού.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6512478&publDate=26/10/2011
.
.
.
.

#ff0000;">ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο απολογισμός ενός αγώνα
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινήσαμε στο τέλος Σεπτεμβρίου τις κινητοποιήσεις ενάντια στην «εργασιακή εφεδρεία», τις απολύσεις, τις νέες μειώσεις μισθών, τα χαράτσια και ένα σωρό άλλα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα για την κοινωνία τα οποία ενέταξε η κυβέρνηση στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Ο αγώνας που δώσαμε ήταν δυναμικός και είχε περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανή τα  στοιχεία της μαζικότητας και της ενότητας. Κινητοποιήσεις στις οποίες συμπεριελήφθησαν όλες οι μορφές πάλης: Απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, αποχή, πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Όσο ο αγώνας εξελίσσονταν και το κύμα οργής και αγανάκτησης μεγάλωνε, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνάντησαν ένα σύμπλεγμα συμφερόντων, πολιτικών και επιχειρηματικών, τα οποία με πρωτοφανή μανία, αήθης επιθέσεις και λασπολογία, προσπάθησαν να υπονομεύσουν, να αμφισβητήσουν, να συκοφαντήσουν με τελικό στόχο να αποδυναμώσουν και να διαλύσουν αυτόν τον αγώνα.

Το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης και πολλών αιρετών, με δήθεν διάλογο που τορπιλίζεται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαδέχθηκε η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στο Χ.Υ.Τ.Α., οι απειλές περί απολύσεων, μη καταβολής των μισθών για τις ημέρες των καταλήψεων, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, το άνοιγμα των Δικαστηρίων ημέρα Σάββατο για την εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να βγει η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Συνοδεία «βροχής» κατευθυνόμενων και δοτών δημοσιευμάτων στον έντυπο τύπο και άθλιων και συκοφαντικών ρεπορτάζ στον ηλεκτρονικό τύπο, η υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίσθηκε, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με χαρακτηριστικά παρακράτους. Η κυβέρνηση έβγαλε στους δρόμους ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής απορριμμάτων και όταν εκτέθηκε, προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των οδηγών και την επίταξη των απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων των Ο.Τ.Α. Η κυβέρνηση κατευθυνόμενη από τον πανικό της, ξέχασε πως χωρίς πλήρωμα η επιστράτευση των οδηγών και η επίταξη των οχημάτων ήταν «κενό γράμμα» με συνέπεια να προχωρήσει στη Β΄ φάση της επιστράτευσης, αυτή τη φορά των εργατών καθαριότητας.

Όλος αυτός ο «βρώμικος πόλεμος» ενάντια στα δίκαια αιτήματα  και το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα της απεργίας, πείσμωσε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβγαλε ακόμη περισσότερους στους δρόμους, ένωσε και δημιούργησε ένα αρραγές μέτωπο. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος-παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τερμάτισαν προσωρινά τον πολυήμερο αγώνα τους με ψηλά το κεφάλι.
Ως ένας από τους πιο ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ κλάδους στο χώρο του Δημοσίου ξεσηκώσαμε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δείχνοντας πως ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ.

Όμως παρά τη γενική αποδοχή του δίκαιου αγώνα μας, 21 ημέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών μας, ήμασταν για μία ακόμη φορά ουσιαστικά και αγωνιστικά ΜΟΝΟΙ, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που κυριολεκτικά σαρώνει όλο το Δημόσιο Τομέα. Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημιζόμενη συγκρότηση «ενιαίου μετώπου», είτε με άλλους κλάδους του Δημοσίου ή ακόμη και με κοινωνικούς φορείς και κινήματα, 21 ημέρες μετά, εμπράκτως αποδείχθηκαν ευχολόγια και ευσεβείς πόθοι !!!
Είναι σαφές πως κάθε απεργιακή κινητοποίηση έχει αρχή και τέλος. Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. δεν είχε εξαγγείλει  « Πολιτική Απεργία » δίχως τέλος και ουδέποτε από μόνη της θα μπορούσε κάτι ανάλογο να πράξει. Ήταν ένας αγώνας ΕΝΤΙΜΟΣ – ΗΘΙΚΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ που κράτησε 21 ολόκληρες μέρες και τον δώσαμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Η λήψη των αποφάσεων γίνεται  πάντοτε με γνώμονα, την ΛΟΓΙΚΗ, την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, τους ΣΤΟΧΟΥΣ και όχι με το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Προστατεύσαμε τους επιστρατευμένους συναδέλφους, γνωρίζοντας επίσης πως χωρίς το πιο δυναμικό κομμάτι του κλάδου, στο μέλλον θα ήμασταν καταδικασμένοι !!!

Μπορεί η κυβέρνηση και οι βουλευτές της, κατώτεροι των περιστάσεων να ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο κατ’ επιταγήν της τρόικας, αλλά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ηττήθηκαν. Πήραν τη δέσμευση άρσης της επιστράτευσης και έναρξης ενός διαλόγου για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων και το σημαντικότερο, έθεσαν ισχυρές βάσεις για ακόμη πιο δυναμικούς αγώνες σε περίπτωση που επιχειρηθεί απόλυση στους Ο.Τ.Α. μέσω της «εργασιακής εφεδρείας» ή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

ΔΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ … ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ….
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ…
http://www.alterthess.gr
.
.
..
.
.
#ff0000;">Εργαζόμενη επί τέσσερα έτη ως πωλήτρια ζήτησε αναρρωτική άδεια εξ αιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζε στην εγκυμοσύνη της. Ο εργοδότης της ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση εργασίας της ήταν ορισμένου χρόνου και ότι είχε λήξει.
Η εργαζόμενη, η οποία πίστευε ότι εργαζόταν με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενημέρωσε το Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα.
Ο ΣτΠ ερεύνησε την υπόθεση και κατέληξε ότι δεν δικαιολογείτο ο περιορισμός της διάρκειας της σύμβασης της εργαζομένης σε τέσσερα έτη. Επομένως, καταχρηστικά η σύμβαση χαρακτηρίστηκε ως τετραετούς διάρκειας.
Με βάση τα ανωτέρω, #ff0000;">ο ΣτΠ εισηγήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας την επιβολή προστίμου σε βάρος του εργοδότη. Η εισήγηση έγινε δεκτή και επιβλήθηκε στον εργοδότη πρόστιμο 6.000€.
http://www.alterthess.gr
.
.
.
.
.
#ff0000;">Την άγρια περικοπή κατά 50% των ποσών που καλύπτει το ΙΚΑ για τα τεχνικά βοηθήματα, αναπηρικά, ορθοπεδικά είδη, τεχνητά μέλη, αναπηρικά αμαξίδια κλπ. για τους ανάπηρους ασφαλισμένους του, τους ανθρώπους με παραπληγίες, ημιπληγίες και τετραπληγίες, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος, στερώντας ουσιαστικά απ’ τους ανάπηρους βοηθήματα απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6286451&publDate=7/6/2011
.
.
.
.
#ff0000;">Αυθημερόν αναγκάστηκε η εργοδοσία στο εργοστάσιο της ΒΕΤ ΑΕ (του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ του μεγαλοβιομήχανου Στασινόπουλου) στη Χαλκίδα, να πάρει πίσω τις τρεις απολύσεις εργαζομένων που έκανε χτες, κάτω από την ανυποχώρητη και σθεναρή στάση της διοίκησης του ταξικού σωματείου και του συνόλου των εργαζομένων, που πραγματοποιούσαν 2ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια. Οι εργαζόμενοι απαιτούσαν την ανάκληση των απολύσεων και δύο ακόμα συναδέλφων τους που έγιναν πριν δέκα μέρες.
Η εργοδοσία, νομίζοντας ότι θα κάμψει τον αγώνα των μεταλλεργατών που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, προχώρησε σ’ αυτές τις τρεις τρομοκρατικές απολύσεις, όμως μπροστά στην αποφασιστικότητα και ενότητα των 63 εργαζομένων αλλά και του σωματείου, έκανε αμέσως πίσω. Ενότητα που εκφράστηκε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση, την προηγούμενη Παρασκευή. Το σωματείο διαμήνυσε στη διοίκηση του εργοστασίου ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 2ωρη στάση την Πέμπτη και νέα γενική συνέλευση.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6512134&publDate=26/10/2011
.
.
.
.
.
#ff0000;">Στο δρόμο εν μια νυκτί και χωρίς καμιά εξήγηση πέταξε τους 17 εργαζόμενους η εργοδοσία του «BOWLING CENTER» στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στο δρόμο. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά, οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη ενώ πήγαν να πιάσουν κανονικά δουλειά βρήκαν την επιχείρηση κλειστή και κανένας δεν βρέθηκε να τους εξηγήσει τι θα γίνει με τους ίδιους, ενώ κανένας από τους μετόχους της επιχείρησης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του Συνδικάτου, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Οι εργαζόμενοι μάλιστα έχουν να πληρωθούν πριν από το καλοκαίρι και δεν έχουν πληρωθεί άδειες, δώρα και επιδόματα για τουλάχιστον δύο χρόνια.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6512136&publDate=26/10/2011
.
.
.
.
.
#ff0000;">ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
#ff0000;">Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των Μ.Μ.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός ευρύτατου αποτελεσματικού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για το θέμα των ΣΣΕ με τη συμπόρευση όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών στην κοινή προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής ισοπέδωσης των συλλογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Πρόκειται για το κυρίαρχο θέμα του κλάδου, που ανέκυψε με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα πριν από λίγες μέρες και αφορά άμεσα όλους τους συνάδελφους του κλάδου, καθώς στην πραγματικότητα καταργούνται πλέον εντελώς οι κλαδικές μας συμβάσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης, ψηφίζοντας το νόμο του Υπουργείου Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

Η Συντονιστική Επιτροπή συνεδριάζει πάλι την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου για να καθορίσει την κοινή γραμμή αντίδρασης για την ανατροπή στην πράξη του νέου νόμου. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου αντισυνταγματικού θεσμικού πλαισίου σε συνδυασμό με το επαπειλούμενο «κούρεμα» των ασφαλιστικών Ταμείων, τον στραγγαλισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ομαδικές απολύσεις, την ανεργία, την αφαίμαξη των συντάξεων δημιουργεί σκόπιμο χάος κατά του κόσμου της εργασίας και παραδίνει τους εργαζόμενους βορά στα χέρια των εργοδοτών.

Οι Ενώσεις του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σε συνεργασία και με τις ευρύτερες δυνάμεις των εργαζομένων είμαστε υποχρεωμένοι να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα. Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους να γίνουν τα θύματα της εργοδοσίας, και της κυβέρνησης της τρόικας. Αυτό το πλαίσιο θα ανατραπεί με κάθε τρόπο.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Κανείς μόνος του στην κρίση.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
http://syspeirosi.wordpress.com/
.
.
.
.
#ff0000;">Εκλογές ΣΕΦΚ:
#ff0000;">Δυναμώνουμε το σωματείο,
#ff0000;">Αλλάζουμε τη ζωή μας
#ff0000;">Παρασκευή 4 Νοέμβρη: 10.00-2.30μμ
#ff0000;">Σάββατο 5 Νοέμβρη: 11.00-5.00 μμ
#ff0000;">Κυριακή 6 Νοέμβρη: 11.00 – 7.30 μμ
#ff0000;">στα γραφεία μας
http://www.sefk.gr/
.
.
.
.
#ff0000;">Κύριοι αρμόδιοι του Δήμου και του Νομού Χαλκιδικής, ένα έχουμε να πούμε: ΑΙΣΧΟΣ!
Εργαζόμαστε με συμβάσεις έργου 6μηνης κι 8μηνης διάρκειας. Υπογράψαμε τις συμβάσεις μας 27 Ιουνίου και έκτοτε, τέλη Οκτώβρη (4 μήνες) σήμερα, έχουμε πληρωθεί μόνο δύο φορές κι αυτό κατόπιν κινητοποιήσεων, ως και απεργία κάναμε για να πληρωθούμε.
ΑΙΣΧΟΣ! Εργαζόμαστε, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, διότι από τη φύση της η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι και ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ εργασία ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
Είμαστε όλοι οικογενειάρχες με υποχρεώσεις άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Απαιτούμε να πληρώσετε τα δεδουλευμένα μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

• Οι τράπεζες δεν περιμένουν
• Τα χαράτσια δεν περιμένουν
• Το πετρέλαιο πρέπει να μπει
• Τα έξοδα τρέχουν δυσβάστακτα.
Ο εμπαιγμός της δημοτικής Αρχής είναι άνευ προηγουμένου, διότι πετούν τάχα το “μπαλάκι” ο ένας στον άλλο κι οι μήνες κυλούν. Μας κοροϊδεύουν πως τάχα υπάρχει κώλυμα στον Επίτροπο, ο επίτροπος λέει πως το κώλυμα είναι του Δήμου, μα ένα είναι σίγουρο, παραμένουμε απλήρωτοι.
Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας!
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ!
Οι απελπισμένοι εργάτες του Δήμου Προποντίδας”

http://3feeet.blogspot.com/2011/10/4_26.html

.
.
.

.
Χανιά: Ψηφίστηκε η “Βάρκιζα” στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Έληξε η κατάληψη μετά από 8 συνεχόμενες βδομάδες

Μετά απο μια έντονη συνέλευση, αλλά όχι τόσο μαζική όσο οι προηγούμενες, έληξε τελικά η κατάληψη με απόφαση του συντονιστικού της Κατάληψης. Το αγωνιζόμενο μπλόκ ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – Αυτονόμων παρέδωσε “τα όπλα” του δηλαδή την κατάληψη και τα συντονιστικά της στην Διαμαντοπούλου και άφησε τους πασπίτες, να του κάνουν μια χυδαία και λαϊκίστικη κριτική εκ του ασφαλούς που έστησε στον τοίχο τους ομιλητές του συντονιστικού. Η ΔΑΠ έδωσε συγχαρητήρια στα ΕΑΑΚ που κατάλαβαν το “λαθος” τους και ανοίγουν τη σχολή ενώ οι Αγωνιστικές ΚΙνήσεις του μ-λ πρότειναν ακόμα μια βδομάδα κατάληψη. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν η τελευταία μεγάλη κατάληψη ΑΕΙ που είχε παραμείνει σταθερά αγωνιστική εδώ και 8 εβδομάδες. Βέβαια οι φοιτητοπατέρες του ΝΑΡ αποφάσισαν να λήξει η κατάληψη, να δωθεί η εξεταστική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πως και μετά την εξεταστική ξαναβλέπουμε αν θα το κλείσουμε παλι! Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε αρκετός κόσμος του αγωνιστικού μπλόκ που ήταν κάθετος με την απόφαση λήξης της κατάληψης και ήθελε να συνεχιστεί πάση θυσία μέχρι την τελική νίκη. Γιαυτό το λόγο στο αμφιθέατρο μαζί με την ένταση υπήρχε και μια διάχυτη μελαγχολία αποτελεί το εκρηκτικό μίγμα για την πλήρη διάλυση του φοιτητικού κινήματος. Να αναφερθεί τέλος πως η ΚΝΕ εξαπέλυσε για άλλη μια φορά λάσπες, ψέματα, και προπαγάνδα κατά του αντιεξουσιαστικού χώρου. Tα κομματόσκυλα της ΚΝΕ είχαν τόσο θράσος που ήθελαν να περάσουν ψήφισμα για καταδίκη των ατόμων απο το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου κρήτης που τους είχαν δήθεν τραμπουκίσει και ανέφεραν στο μικρόφωνο ονόματα αγωνιστών απο τα ΕΑΑΚ και των Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι κατηγορώντας τους ως παρακρατικούς και ασφαλήτες (!)
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347869

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments