Θεσσαλονίκη: δικάζονται 6 αντιφασίστες για παρέμβαση στα γραφεία Χ.Α.

Αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου 2019 πήρε η υπόθεση των 6 αντιφασιστών, που δικάζονται για παρέμβαση που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου του 2015 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για επίθεση και φθορά των γραφείων της Χ.Α.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και ήταν μέρος των δράσεων αλληλεγγύης στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στον φράχτη του Έβρου. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης παρέμβασης μοιράστηκαν κείμενα, έγινε αφισοκόλληση και γράφτηκαν τα συνθήματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όπως γράφουν οι 6 διωκόμενοι: «Η πολιτική μας παρέμβαση στα γραφεία της Χ.Α. είχε ως στόχο να καταδείξει την οργανική σύνδεση της φασιστικής συμμορίας με την συντελούμενη δολοφονία μεταναστών στο Αιγαίο αλλά και το ότι άλλη όψη αυτής της σύγχρονης θανατοπολιτικής είναι τα τάγματα εφόδου που δολοφονούν. Οι σύγχρονοι νεοδωσίλογοι και ταγματασφαλήτες έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα και φέρουν ειδικό πολιτικό μερίδιο ευθύνης.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Θεσσαλονίκη στη συγκεκριμένη χρονική φάση η δίκη αντιφασιστών αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς είναι μία περίοδος που ο ακροδεξιός «χώρος» προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και, με αιχμή άλλες φορές το Μακεδονικό και άλλες την ισλαμοφοβία, καλεί σε συγκεντρώσεις ενώ δεν έχει διστάσει να πραγματοποιήσει και σχετικές επιθέσεις.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο