Ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανάπηρου μετανάστη μαθητή στο Βάμο Χανίων

Στις 6/6/2018 μπροστά στα μάτια συμμαθητών του ένας ανάπηρος μαθητής με καταγωγή από άλλη χώρα, δέχθηκε φυσική επίθεση η οποία συμπεριλάμβανε ρατσιστικό προπηλακισμό.

Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας ενός μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τον ανήλικο μέσα στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου ενώ ταυτόχρονα του φώναζε προσβάλλοντας τον για την καταγωγή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Προεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων Σεραφείμ Ρίζος στην ΕΡΤ Χανίων ανέφερε:

«Στην πρωινή προσέλευση ένας γονιός επειδή θεώρησε ότι το παιδάκι είχε τσακωθεί με το δικό του μια προηγούμενη μέρα, μπήκε μέσα και μπροστά στα μάτια όλων έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στο παιδάκι μαλώνοντας το ρατσιστικά. Το παιδάκι κατάγεται από άλλη χώρα, έχει πολύ λίγο καιρό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα με το ότι ήταν μια επίθεση επειδή τσακώθηκε με το δικό του παιδί, ήταν και μια επίθεση όπου του φώναζε ενάντια στη χώρα του, “να σηκωθείς να φύγεις από εδώ” και πάει λέγοντας. Αυτά τα γνωστά που έχουμε κάθε φορά – τα χρυσαυγίτικα.»

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων είναι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας στο χώρο του σχολείου. Το σχολείο πρέπει να είναι ένα ασφαλής χώρος για τα παιδιά που να μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και να εκφραστούν ελεύθερα. Καταδικάζουμε το προχθεσινό γεγονός και είμαστε στο πλευρό της οικογένειας.»

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ή αν έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο