Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοβουλία του αναρχικού χώρου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου το απόγευμα Σαββάτου 16 Ιούνη. Αφορμή στάθηκε η θλιβερή προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στήσει συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Μετά την ανοιχτή ομολογία του αρχηγού της Μιχαλολιάκου πως «στην Αθήνα δεν μπορούμε να κάνουμε ανοικτή πολιτική εκδήλωση ούτε σε ξενοδοχείο», η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δημιουργήσει εκδηλώσεις και γεγονότα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγει να κάνει αυτοαναφορικές συγκεντρώσεις και να κλείνει τα τοπικά γραφεία της, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Χίο. Έτσι και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε μια πορεία 80 τραμπούκων γύρω από τα γραφεία της, βγάλανε φωτογραφίες και περιμένουν τη Νέα Δημοκρατία για να ξαναδούν το φως της ημέρας.

Όμως, δεν μπορούμε να εφησυχαζόμαστε. Μπορεί η Χρυσή Αυγή ή οι Ιερολοχίτες να παραμένουν μια μικρή οργανωτική δύναμη που δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν τη δυναμική της Αθήνας το `10-`13, όμως υπάρχει μια ισχυρή συστημική ακροδεξιά που διαχέεται στην εργατική τάξη, στη νεολαία και στο οπαδικό «κίνημα» και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρέπει και στη Θεσσαλονίκη να ξεπεραστεί το δίπολο που αδρανοποιεί το ταξικό κίνημα «οι φασίστες όταν είναι λίγοι δεν αξίζει να ασχοληθούμε και όταν είναι πολλοί δεν έχουμε τις δυνάμεις». Ο αντιφασισμός μπορεί να είναι πολιτικός με ανοικτές, καθαρές τακτικές και πολιτικές συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος που ανήκουν στην αριστερά και την αναρχία, αλλά και μαχητικός προβάλλοντας τις υπαρκτές δυνατότητες αντίστασης στον φασιστικό βόρβορο.

Η συγκρότηση τοπικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού από το φθινόπωρο θα συμβάλλει στην υλοποίηση μιας επιτυχημένης αντιφασιστικής αντικαπιταλιστικής πολιτικής.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο