Δίκη «ληστών του Διστόμου» | 16η δικάσιμος

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη με εξέταση μαρτύρων από την ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014.

Διαβάστε την ανταπόκριση από την προηγούμενη, 15η ημέρα, εδώ.

Πρώτη μάρτυρας για σήμερα, μία αυτόπτης από τη ληστεία στο Δίστομο, λουόμενη στην παραλία. Είδε την βάρκα από μακριά και υπέθεσε ότι επρόκειτο για διακίνηση ναρκωτικών καθώς οι επιβάτες της βάρκας δεν φορούσαν μαγιό αλλά κανονικά ρούχα.

Βρισκόταν σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από τη βάρκα. Η μάρτυρας περιέγραψε γενικά, ηλικίες και σωματότυπους. Δεν αναγνώρισε κάποιον από τους κατηγορούμενους στην αίθουσα. Χαρακτηριστική στιχομυθία με την εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: Εσάς πώς σας βρήκε η αστυνομία αφού ήσασταν απλά λουόμενη;

Μάρτυρας: Πού να ξέρω;

Επόμενος μάρτυρας, Κ.Γ., απόστρατος αστυνομικός. Έχει εξοχικό στην περιοχή.

ΚΓ: Δεν τα θυμάμαι καλά. Δεν ήταν και κανένα περιστατικό αυτο που είδα για να να το συγκρατήσω. Απλά παρατήρησα, λόγω επαγγέλματος, μια κίνηση. Το σκάφος είδα και τους ανθρώπους γύρω και ένα μαύρο τζιπ δίπλα. Την άλλη μέρα έμαθα τι έγινε. Ήρθε η αντιτρομοκρατική την επόμενη και ρώταγε στα σπίτια.

Στην ΓΑΔΑ μετά με φώναξαν να μου δείξουν φωτογραφίες. Ένας μου έμοιαζε λίγο αλλά όχι με βεβαιότητα. Σαν έκφραση περισσότερο παρά σαν χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Σας θυμίζει κανέναν κανένας; [από τους παρόντες στην αίθουσα κατηγορούμενους]

ΚΓ: Όχι.

Επόμενη μάρτυρας, Β. Λ., εργαζόμενη στην τράπεζα τότε.

ΒΛ: Γύρω στις 2 παρά 10 αντιλήφθηκα ότι έχουν εισβάλει ληστές στο κατάστημα. Ήμουν εγώ, ο ταμίας και η διευθύντρια. Μιλούσα στο τηλέφωνο και ήρθε μπροστά μου κάποιος που στην αρχή νόμιζα πως είναι πελάτης. Μου είπε να μην πατήσω μπουτόν συναγερμού και επειδή δεν ήξερα τους κωδικούς από το χρηματοκιβώτιο, αφού ήμουν καινούργια, με έβαλαν να καθήσω με τους πελάτες. Όποιος πελάτης έμπαινε τον έβαζαν να καθήσει και του έλεγαν ότι γίνεται ληστεία.

Πρόεδρος: Πόσο μείνανε μέσα;

ΒΛ: Έμειναν 20 λεπτά.

Πρ: Ήταν επιθετικοί;

ΒΛ: Όχι, ήταν καθησυχαστικοί. Θυμάμαι να επαναλαμβάνουν συνεχώς «δεν θα πάθετε κακό, θα πάτε όλοι σπίτια σας».

Πρ.: Κοιτάξτε [τους κατηγορούμενους], αναγνωρίζετε κανέναν;

ΒΛ: Όχι.

Εισαγγελέας: Αυτός που ήρθε σε εσάς, φορούσε μάσκα;

ΒΛ: Όχι, θυμάμαι να φοράει γυαλιά αλλά όχι μάσκα.

Κατόπιν 20λεπτης διακοπής, η έδρα επανήλθε στις 12:21.

Επόμενος μάρτυρας, Α.Ρ., λουόμενος στην παραλία απ’ όπου έφυγε το ταχύπλοο, μετά τη ληστεία.

ΑΡ: Έκανα μπάνιο και είδα ένα ταχύπλοο στην δίπλα παραλία να πηγαίνει με φόρα. Μετά από δέκα λεπτά είδα και ένα αμάξι να φεύγει σπινιάροντας.

Επόμενος μάρτυρας, ΚΠ. Κάτοικος Νέας Μάκρης, σχετικά με την έφοδο που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι στο οποίο φερόταν να διέμενε ο Σπ. Δραβίλας, λίγες μέρες μετά τη ληστεία στο Δίστομο.

ΚΠ: Στην κατάθεση δεν είπα ότι είναι αυτός [σ.: ο Δραβίλας] γιατί δεν μου έμοιαζε. Εγώ δεν ήξερα καν ότι δίνω κατάθεση. Ήταν μαζί η γυναίκα μου, η πεθερά μου και ο γιος μου και πετάγονταν και ό,τι λέγανε το γράφανε [οι αστυνομικοί] για κατάθεση. Ο γιος μου 9 χρονών τον θυμόταν και είπε ότι είναι αυτός γιατί όταν περίμενε το σχολικό περνούσε και έπαιζε με τον σκύλο του.

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων που είχαν κληθεί να καταθέσουν σήμερα.

Στο σημείο αυτό, 13:03, η έδρα διακόπτει για την επόμενη δικάσιμο, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο