Μάρτυρας υπεράσπισης Μιχαλολιάκου: Γκροτέσκα παρέα υπερασπίζεται το φανταστικό της Βερολίνο

Η επιστολή αποχώρησης του Δημήτρη Βογιατζή, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέα της Τ.Ο. Καβάλας, πρώην διορισμένου επιστημονικού συνεργάτη της Χ.Α. στη Βουλή, στενού συνεργάτη του Ν. Μιχαλολιάκου και του Η. Κασιδιάρη και διαχειριστή του ιστοτόπου της Χ.Α. χωράει πολλαπλές αναγνώσεις. Όχι μόνο εξαιτίας του περιεχομένου της, που επιβεβαιώνει πλείστα όσα σημεία του παραπεμπτικού βουλεύματος της δίκης της Χ.Α., αλλά και εξαιτίας της επιλογής του πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος να αποστείλει αυτό το κείμενο, τόσο απευθείας σε πρωτοβουλία δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όσο και στο omniatv που καταγράφει και αναλύει ανελλιπώς την εξέλιξη της δίκης από την πρώτη ημέρα.

Ο Δημήτρης Βογιατζής, πρώτος από αριστερά, μαζί με τον Λαγό σε πρόσφατη εκδήλωση για τις εκλογές του Μαϊου 2019.

Το ιστορικό του Δ. Βογιατζή στη Χρυσή Αυγή

Εισαγωγικά πρέπει να πούμε ότι ο Δ. Βογιατζής δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος. Ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρείας Ingenious Lab, με δραστηριότητα στη Γερμανία και την Ελλάδα, ανέλαβε το στήσιμο του ιστοτόπου της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης από το 2012, όταν – μετά από την αποτρόπαιη εκλογή του μορφώματος στο κοινοβούλιο – η εταιρεία WordPress κατέβασε το προηγούμενο σάιτ, διαπιστώνοντας ότι παραβίαζε τους όρους χρήσης όσον αφορά στη ρητορική μίσους.

Ο Βογιατζής διορίστηκε επίσης, όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο, «επιστημονικός συνεργάτης» στο γραφείο του Μπαρμπαρούση το 2012. Ο διορισμός στελεχών της Χρυσής Αυγής ως «επιστημονικών συνεργατών» ήταν, μέχρι την έξοδο του ναζιστικού κόμματος από τη Βουλή, ένας εύσχημος τρόπος να πληρώνονται, χωρίς να αναγκάζεται ο Μιχαλολιάκος να βάζει τη μισθοδοσία τους από το ταμείο το κόμματος, το οποίο είχε μικρύνει σημαντικά ύστερα από την απόφαση της Βουλής (με κάποιες αξιοπερίεργες αντιρρήσεις εξ αριστερών, όπως π.χ. του Μανώλη Γλέζου) να αναστείλει την καταβολή των επιχορηγήσεων στην υπόδικη οργάνωση.

Ο Δ. Βογιατζής ήταν επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, δηλαδή της ομάδας των πιό αφοσιωμένων μελών της οργάνωσης, καθώς και γραμματέας – δηλαδή επικεφαλής – της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. στην Καβάλα. Αντίστοιχα, ο κατηγορούμενος Γ. Πατέλης ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας. Γι’ αυτό άλλωστε ο Δ. Βογατζής επελέγη από τους συνηγόρους του Ν. Μιχαλολιάκου και κατέθεσε στην δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού.

Προκαλεί λοιπόν έντονα ερωτηματικά η επιλογή του να αποστείλει την ανακοίνωση παραίτησής του, τόσο σε εμάς στο omniatv (αποστέλλοντάς την, μάλιστα, και στα τρία e-mail επικοινωνίας, για να εξασφαλίσει ότι θα την λάβουμε), όσο και στην πρωτοβουλία δικηγόρων της πολιτικής αγωγής εκ μέρους των Αιγυπτίων αλιεργατών, Jail Golden Dawn.

Όσα αναφέρει μέσα στην ανακοίνωσή του, δεν είναι απλώς «εσωκομματική γκρίνια». Αν προσπεράσουμε τις μεγαλοστομίες της εμφανούς απογοήτευσής του από το εκλογικό αποτέλεσμα – χάρη στο οποίο και ο ίδιος έχασε την μισθοδοσία του από τη Βουλή – ο Δ. Βογιατζής αναφέρει στοιχεία που επιβεβαιώνουν όσα αναφέρει το κατηγορητήριο της δίκης για την θέση του Μιχαλολιάκου ως απόλυτου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. Έχουμε πια, δηλαδή, εκτός από τις ενδείξεις και τα τεκμήρια, άλλη μια, πρόσφατη και μετά τα γεγονότα, ομολογία στελέχους για την εσωτερική λειτουργία της Χρυσής Αυγής με βάση τη ναζιστική «Αρχή του Αρχηγού» (“Führerprinzip”).

Ο ρόλος των «Περιφερειαρχών»

ΑΛΛΑ εκεί που αγγίζει τα όρια του πολιτικού παραλογισμού, είναι η περίπτωση του “γαμπρού” Αρτέμη  Ματθαιοπουλου, ο οποιος φερει και την ευθυνη του καζου των δημοτικων εκλογων της Θεσσαλονικης.
Σε οποιοδηποτε πολιτικο κομμα με στοιχειωδη πολιτικη λογικη, ο κ. Ματθαιόπουλος θα είχε εκπεσει από το Πολιτικό Συμβούλιο, ακομα και απο την ηγετικη θεση που κατεχει σήμερα  ως Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα.
Εδω τον ειδαμε να φιγουραρει παλι στο ψηφοδελτιο της Χρυσης Αυγης, λες και δεν ειχε συμβει τιποτα, και μάλιστα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και με σταυροδότηση σε μοιρασμένα ψηφοδέλτια από την Τ.Ο. θεσσαλονίκης να έρχεται δεύτερος σε σταυρούς.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος λοιπόν, όπως παραδέχεται στη δημόσια ανακοίνωσή του ο Βογιατζής, ήταν ο διοικητικά ανώτερος στην Β. Ελλάδα, κατέχοντας τη θέση του «περιφερειάρχη». Ακριβώς όπως κατηγορείται, δηλαδή, μιας και ο Ματθαιόπουλος είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο δεν είναι «τραβηγμένες ερμηνείες ομιλιών», όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της υπεράσπισης. Η διοικητική δομή της ναζιστικής οργάνωσης ήταν και είναι υπαρκτή και αυστηρά ιεραρχική. Αντίστοιχα «περιφερειάρχες» ήταν και άλλοι τότε βουλευτές, όπως ο Μπούκουρας, ο Αλεξόπουλος, ο Παναγιώταρος, ο Ηλιόπουλος κ.ά. Και, βέβαια, ο Γιάννης Λαγός, που ήταν «περιφερειάρχης» του μηχανισμού της Χ.Α. στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα, έχοντας υπό την επίβλεψή του, μεταξύ άλλων, τις Τ.Ο. Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά, τα μέλη των οποίων είναι φυσικοί αυτουργοί στις τρεις επιθέσεις που συνεκδικάζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής (δολοφονία Π. Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ, απόπειρα ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ).

Οι γραμματείς των τοπικών υπό τις εντολές των «Περιφερειαρχών»

Το σύστημα απόλυτης ιεραρχίας από τον Μιχαλολιάκο έως τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, αποτυπώνεται ανάγλυφα στην ανακοίνωση του Βογιατζή.

Μια βδομάδα μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου και ενώ ο Μιχαλολιάκος καλούσε σε πανστρατιά και συστράτευση φίλους και υποστηρικές, ομάδα στελεχών από την Θεσσαλονίκη με επικεφαλής Ματθαιόπουλο και Χρυσομάλλη (νυν και πρώην κομματικός Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα. αντίστοιχα) κατέφθασε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης για να υποτάξει τους “απείθαρχους της Καβάλας” με τραμπουκισμούς, βρισιές και απειλές, με χαρακτηριστικότερες αυτές του μέλους της Κ.Ε. δικηγόρου Ιωάννου Άγγελου “εμείς οι Χρυσαυγίτες σπάμε κεφάλια κανονικά θα πρέπει να σας σπάσουμε τα κεφάλια και να φύγουμε.. θα σας θάψουμε..” .

[…]

Την συνολική ευθύνη φέρει ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. Διότι, όταν κουμαντάρεις ένα κόμμα, ως Πατριάρχης και ως απόλυτος Κυρίαρχος, τότε μοιραία φορτώνεσαι και το σύνολο της ευθύνης

(σ.σ.: τα έντονα ανήκουν στον Βογιατζή).

Ο Άγγελος Ιωάννου είναι επίσης μέλος της Κ.Ε. της Χ.Α. Το γεγονός ότι πήγε ο ίδιος ο «περιφερειάρχης» Ματθαιόπουλος στην Καβάλα για να «πειθαρχήσει» την τοπική, όπως αναφέρει ο Βογιατζής, δείχνει ότι το σύστημα διοίκησης που ξέρουμε από τα τεκμήρια που ήρθαν στο φως κατά την εξέλιξη της δίκης, λειτουργεί ακόμα και τώρα ή τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα. Οι τοπικές οργανώσεις δεν έχουν ανεξάρτητη πολιτική, ούτε ισχύει η εικόνα «αυτοοργάνωσης» που παρουσίασε ο ίδιος ο Βογιατζής όταν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου.

Οι ναζί στο μπούνκερ και τα «ζήτω ο αρχηγός»

Είχαμε γράψει, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οπότε και σηματοδοτήθηκε η αρχή του τέλους για την κοινοβουλευτική παρουσία του ελληνικού ναζιστικού κόμματος:

Όλα αυτά ενώ ο Αρχηγός βγάζει υπερφίαλες ανακοινώσεις προς τα μέλη της οργάνωσής του. Κάτι που μας θυμίζει τις διαταγές προέλασης που έδινε το πρότυπό του, την ίδια στιγμή που το πυροβολικό του Κόκκινου Στρατού σφυροκοπούσε το Βερολίνο.

Ο Δημήτρης Βογιατζής επιβεβαιώνει πλέον αυτή την εικόνα συντριπτικής ήττας:

Και οι άλλοι εκτός κλειστής ομάδας που καλόπιστα παραμένουν, συνιστούν μια γκροτέσκα και άθλια ομάδα που μέσα στην ανοησία της θέλει να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Βερολίνο της, φωνάζοντας “ζήτω ο αρχηγός”.


Ολόκληρο το κείμενο της αποχώρησης του Δημήτρη Βογιατζή:

(Σ.σ.: Διατηρούμε την ορθογραφία και μορφοποίηση του πρωτοτύπου)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας !
Φταίει ο Θεός που μας μισεί !
Φταίει το κεφάλι το κακό μας! 
Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί !

Οι αρχαίοι είχαν το σχήμα : Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις.
Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβρη…
Οι Θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες…
Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους…
Τελικά, και η Τίσις, η Καταστροφή τους !

Οι σύγχρονοι το λένε πιο απλά (και λιγότερα λυρικά, βέβαια): Μωραίνει Κύριος, όν βούλεται απολέσαι…

Ο Θεός δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνει στην περίπτωσή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μόνοι τους ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι” έκαναν το πάν για να γίνουν προκλητικοί, απεχθείς και αξιολύπητοι

Κάποτε, μια μαγική στιγμή, σαν από κάλεσμα κάποιας ανώτερης δύναμης μαζεύτηκαν γύρω από το λαβωμένο κορμί της πατρίδας μια χούφτα τρελοί, άκουγαν και έβλεπαν πράγματα που οι υπόλοιποι δεν έβλεπαν. Κάποιοι με μπράτσα, άλλοι με μυαλό, άλλοι με καρδιά που χωρούσε όλο τον κόσμο.Και εκεί έδωσαν υπόσχεση πως θα ξοδεψουν ο καθένας τις μέρες του για να υπάρξει έστω η ελπίδα πως κάποτε η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά ελευθερία και περηφάνια.

Μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες μνημονιακής κατοχής της Πατρίδας μας, παράδοσης στους διεθνείς τοκογλύφους, φτωχοποίησης, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατήγαγε διαδοχικές εκλογικές νίκες το 2012, το 2014, το 2015.

Αλλά στην πορεία, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχασε την κυρια πηγη της δυναμης της, που ηταν η επαφη με τον ταλαιπωρημενο λαό. Μια επαφη που δυστυχως ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι” την απωλεσαν καπου αναμεσα στα βουλευτικα τους καθηκοντα (λες και γι αυτό τους ψήφιζε ο λαός..) και στην αλαζονεια της μικροκομματικής εξουσιας.

Και ήρθε η ώρα της εκλογικής και πολιτικής ήττας, στις Ευρωεκλογές από το 9,39 του 2014 στο 4,87% το 2019, και στις Εθνικές εκλογές από το 6,99 του 2015 στο εξεφτελιστικό 2,93% .

Για την ήττα ευθύνονται σοβαρότατα πολιτικά ατοπήματα, μοιραία σφάλματα και άστοχες επιλογές, για τα οποία την ευθύνη, την έχουν ακέραια ο Μιχαλολιακος και οι “οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι”. Τα σφαλματα αυτά, από την ημερα που αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος και συνεχώς μέχρι σημερα, ησαν τοσο κραυγαλεα και τοσο χοντρα, ώστε να μιλάμε για μια πορεία της Χρυσης Αυγης, προς την αυτοκαταστροφή.

Θα αναφερθω στην οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία.
Στην επιλογή να ξεκινάει το ψηφοδέλτιο της Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών από το γράμμα Ζ για να εκλεγεί με το ζόρι βουλευτής η γυναίκα του Ζαρούλια.
Στη φανερή στηριξη που παρεχει στη θυγατερα του, η οποια χωρις τη βοηθεια του μπαμπα αμφιβαλλω αν θα επιλέγονταν να μιλησει έστω και μπροστά σε συνάθροιση αναλφαβητων εθνικιστών.
ΑΛΛΑ εκεί που αγγίζει τα όρια του πολιτικού παραλογισμού, είναι η περίπτωση του “γαμπρού” Αρτέμη  Ματθαιοπουλου, ο οποιος φερει και την ευθυνη του καζου των δημοτικων εκλογων της Θεσσαλονικης.
Σε οποιοδηποτε πολιτικο κομμα με στοιχειωδη πολιτικη λογικη, ο κ. Ματθαιόπουλος θα είχε εκπεσει από το Πολιτικό Συμβούλιο, ακομα και απο την ηγετικη θεση που κατεχει σήμερα  ως Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα.
Εδω τον ειδαμε να φιγουραρει παλι στο ψηφοδελτιο της Χρυσης Αυγης, λες και δεν ειχε συμβει τιποτα, και μάλιστα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και με σταυροδότηση σε μοιρασμένα ψηφοδέλτια από την Τ.Ο. θεσσαλονίκης να έρχεται δεύτερος σε σταυρούς.
Και φυσικα δεν ειναι μονον ο κ. Ματθαιοπουλος, που απολαμβανει της ιδιαιτερης ευνοίας του κ. Μιχαλολιακου.

Από το 2012 που ανέλαβα γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Καβάλας της Χρυσής Αυγής οργάνωσα μαζί με τους φίλους και υποστηρικτές μας εκατοντάδες ενημερωτικές εξορμήσεις, δεκάδες  εκδηλώσεις, ομιλίες και ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης σε ολόκληρο το νομό Καβάλας. Ουδέποτε απασχολήσαμε ως γραφείο την Δικαιοσύνη όπως έγινε με άλλα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά ακόμη και όταν δεχτήκαμε χτυπήματα από τους γνωστούς-αγνώστους ακροαριστερούς τρομοκράτες, ουδέποτε απαντήσαμε.

Από τον Ιανουάριο του 2019 που τολμήσαμε να ανακοινώσουμε την κάθοδο συνδυασμού για τον δήμο Καβάλας όχι μόνο δεν είχαμε υποστήριξη από το κόμμα, αλλά αντίθετα υπήρχε ένας διαρκής πόλεμος φθοράς από την Θεσσαλονίκη και τον Ματθαιόπουλο. Ακόμη και μετά από τρία τρομοκρατικά χτυπήματα από τους γνωστούς-αγνώστους ακροαριστερούς τρομοκράτες  (διάρρηξη και καταστροφή γραφείων, τοποθέτηση και έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο μου κάτω από το μπαλκόνι που κοιμόνταν η κόρη μου, επίθεση στο εκλογικό περίπτερο) κανένας από το κόμμα δεν μας στήριξε. Το κόμμα παρέμεινε προκλητικά ανύπαρκτο και βουβό.

Μια βδομάδα μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου και ενώ ο Μιχαλολιάκος καλούσε σε πανστρατιά και συστράτευση φίλους και υποστηρικές, ομάδα στελεχών από την Θεσσαλονίκη με επικεφαλής Ματθαιόπουλο και Χρυσομάλλη (νυν και πρώην κομματικός Περιφερειάρχης στην Βόρεια Ελλάδα. αντίστοιχα) κατέφθασε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης για να υποτάξει τους “απείθαρχους της Καβάλας” με τραμπουκισμούς, βρισιές και απειλές, με χαρακτηριστικότερες αυτές του μέλους της Κ.Ε. δικηγόρου Ιωάννου Άγγελου “εμείς οι Χρυσαυγίτες σπάμε κεφάλια κανονικά θα πρέπει να σας σπάσουμε τα κεφάλια και να φύγουμε.. θα σας θάψουμε..” .

Όταν ενημέρωσα τον ίδιο τον κ. Μιχαλολιάκο για το συμβάν με διαβεβαίωσε ότι “είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη και τους κάλεσε τηλεφωνικά ο ίδιος και τους επίπληξε”. Δύο μέρες μετά και η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του βουλευτικού ψηφοδελτίου τους έβρισκε σε περίοπτη και εκλέξιμη θέση διαψεύδοντας τα λεγόμενα του. Το μέλος της Κ.Ε. δικηγόρο Ιωάννου Άγγελου  μπήκε υποψήφιος στις Σέρρες και ο Ματθαιόπουλος μπήκε στην Α΄Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και η περιοδεία του κ. Μιχαλολιάκου περιορίστηκε μέχρι την Θεσσαλονίκη σε ελεγχόμενες συγκεντρώσεις και μόνο για την στήριξη των εκλεκτών της οικογένειας με σκοπό να τους προωθήσει. Στην Καβάλα την ίδια ώρα που παρελαύναν για δεύτερη φορά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο ίδιος είχε να εμφανιστεί από το 2011 και στην Θράκη δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ παρόλο την “πονάει” και την νοιάζεται πολύ στα άρθρα του.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κλειστή οικογενειακή ομάδα (οικογενειακή συμμορία) που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν, και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόϊδα και βλάκες. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έγινε το κκε της δεξιάς, δηλαδή παίρνω 4 ή 5 % κάθομαι στη γωνίτσα μου και παίρνω τους μισθούς μου και οι ιδέες να πάνε στο διάολο. Με την μόνη και βασική διαφορά ότι το ΚΚΕ δεν απαρνήθηκε ποτέ τις ιδέες του.
Και οι άλλοι εκτός κλειστής ομάδας που καλόπιστα παραμένουν, συνιστούν μια γκροτέσκα και άθλια ομάδα που μέσα στην ανοησία της θέλει να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Βερολίνο της, φωνάζοντας “ζήτω ο αρχηγός”.

Όλοι τους εξοντώνουν κάθε πραγματική ελπίδα στον βωμό του προσωπικού τους βολέματος ή του προσωπικού τους αλάθητου, σκανδαλίζουν και απογοητεύουν (για μια φορά ακόμη) τους καλοπροαίρετους, σπιλώνουν κάθε αυθεντική έννοια πατριωτισμού (κατ’ αναλογίαν με τον τρόπο που το έχουν ήδη πράξει έτερες πατριδοκάπηλες κομματικές μαζώξεις), κυοφορούν τον κίνδυνο στιγματισμού ακόμη και του εκκλησιαστικού ή και του μοναστικού χώρου (ειδικά όσοι υποδύονται τους χριστιανούς ή επικαλούνται έως και ευλογίες γερόντων και στήριξη μοναστηριών), παίζουν (συνειδητά ή υποσυνείδητα – παντελώς αδιάφορο) τον ρόλο της εφεδρείας, του συστημικού στυλοβάτη, του αναχώματος για κάθε υγιές κι αυθεντικό πατριωτικό.

Την συνολική ευθύνη φέρει ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 
Διότι, όταν κουμαντάρεις ένα κόμμα, ως Πατριάρχης και ως απόλυτος Κυρίαρχος, τότε μοιραία φορτώνεσαι και το σύνολο της ευθύνης, 
Και για τις Νικες και για την Ηττα …

Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο μόρφωμα. Και πρώτα απ’ όλα οφείλω να πράξω αυτό που δεν τόλμησε ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, να ζητήσει ένα συγνώμη για το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών που ήταν συνέπεια των δικών του λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων. 
Πολλές φορές η συγνώμη απαιτεί περισσότερο θάρρος από μια κενή δήλωση για να καλυφθεί το επικοινωνιακό κενό.

Και εγώ προσωπικά οφείλω μια συγνώμη σε όλους τους φίλους που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή. 
Αλλά περισσότερο οφείλω ένα μεγάλο συγνώμη στον Λάμπρο Φουντούλη, στον πατέρα του δολοφονημένου ήρωα Μάνου Φουντούλη, για την κατάπτυστη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος να τον αποκλείσει από το ευρωψηφοδέλτιο. Η ψήφος μου ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ζητήθηκε τηλεφωνικά ως “εντολή Αρχηγού” χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις και με μόνο πρόσχημα την δήθεν ανανέωση του ψηφοδελτίου.

Για να μην κατηγορηθώ ως “προδότης”  από τους φίλους και ψηφοφόρους που ακόμη ήλπιζαν στην Χρυσή Αυγή περίμενα την ολοκλήρωση των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Για μένα μετά από δέκα χρόνια δραστήριο και συνεπή αγώνα στο κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήρθε η στιγμή της αξιοπρεπούς αποχώρησης από το κόμμα “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” , με την παραίτηση μου α) από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής β) από Γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής  της. 

Συνεχίζω τον πολιτικό αγώνα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και είναι υποχρέωση μου να μην προδώσω την εμπιστοσύνη όλων αυτών που ανεξάρτητα με το κόμμα με στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Καβάλα, 12 Ιουλίου 2019

Δημήτριος Βογιατζής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο