Συνέντευξη του Βαγγέλη Σταθόπουλου στο omniatv

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2019 από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και κατηγορείται για ληστεία σε κατάστημα Play του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, καθώς και συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή, ήδη μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, γνωστοποίησε μέσω σημειώματος του που αναρτήθηκε στο Indymedia ότι αρνείται τις κατηγορίες, αποδίδοντας την δίωξή του στον ρεβανσισμό της Αντιτρομοκρατικής.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος είναι τραυματισμένος και καταζητείται καθώς και ένας προσωπικός του φίλος ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος. Τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής αποδομεί και ο ίδιος ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης μέσα από επιστολή που ανήρτησε στο Indymedia. Σύμφωνα με αυτήν συμμετείχε πράγματι στην ληστεία του καταστήματος Play στον Χολαργό με άγνωστο συνεργάτη, τον οποίον προφανώς δεν κατονομάζει και διευκρινίζει ότι σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται για τον Βαγγέλη Σταθόπουλο. Παραδέχεται επίσης ότι ένα από τα όπλα που βρέθηκαν μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ήταν όντως το όπλο με το οποίο η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα πραγματοποιούσε τις ενέργειες της, επισημαίνοντας όμως ότι η οργάνωση αυτή είναι ανενεργή εδώ και δυο χρόνια και πως ο ίδιος είχε αναλάβει το καθήκον της φύλαξής του για πολιτικούς και ηθικούς λόγους. Τονίζει επίσης ότι η ληστεία στα Play του ΟΠΑΠ δεν έχει οποιαδήποτε σύνδεση με ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Από την στιγμή της σύλληψης του Βαγγέλη Σταθόπουλου μέχρι σήμερα, εκατοντάδες είναι τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν, ως βεβαιότητες, τις κρίσεις, τις υποψίες και τις εμμονές της Αντιτρομοκρατικής. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος μέσω μιας εικοσάλεπτης διάρκειας συνέντευξης στην στήλη The Case του omniatv απαντάει σε όλα αυτά και αναφέρεται στην ασύμμετρη βία που του ασκήθηκε κατά την σύλληψή του, στις μεθοδεύσεις τις Αντιτρομοκρατικής, στην συμμετοχή του στο αναρχικό κίνημα και την συνεπακόλουθη στοχοποίησή του, στον εκδικητικό χαρακτήρα της δίωξης του, στον βαθμό της πραγματικής του συμμετοχής στα γεγονότα για τα οποία τον κατηγορούν και στην αλληλεγγύη που έδειξε σε έναν τραυματία. Αναφέρεται επίσης στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Λάρισας, την διακίνηση πρέζας και την λογοκρισία σε βιβλία που έχει επιβληθεί από την σωφρονιστική υπηρεσία.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο