Καταγγελία: Αστυνομικός σε ρόλο προστάτη επιχειρηματία απειλεί μετανάστες εργάτες (ηχητικό)

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης τους, τους όφειλε δεδουλευμένα και τους αντικατέστησε με την έναρξη της πανδημίας.

Μια απίστευτη καταγγελία δημοσιοποίησαν νωρίς το πρωί η πρωτοβουλία «Κίνηση ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή» και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα».

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook η πρωτοβουλία, δύο μετανάστες εργάτες εργάζονταν σε επιχείρηση με κάρβουνα που εδρεύει στον Ασπρόπυργο από την οποία ο εργοδότης τους τους απέλυσε μερικές μέρες μετά την έναρξη της πανδημίας ενώ τους όφειλε δεδουλευμένα.

Μερικές ημέρες μετά επισκέπτονται την επιχείρηση και διαπιστώνουν πως έχουν αντικατασταθεί από άλλους εργάτες. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, οι εργάτες προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας και στη συνέχεια δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από πρόσωπο που ισχυρίστηκε πως ήταν αστυνομικός και έδειξε να ξέρει τα ονόματά τους, και τους είπε: «Δεν θα ξαναπειράξετε τον κύριο Νίκο γιατί θα έρθω με το περιπολικό, με χειροπέδες και θα σε βάλω μέσα».

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/263599548263147/?sk=h_chr

Λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα ο ένας εκ των δύο εργατών επιστρέφει στο σπίτι του στην Ελευσίνα, τον περιμένουν 4 «μπράβοι» και, όπως αναφέρει η καταγγελία, τον ρωτούν το όνομά του και μόλις το επιβεβαιώνει αρχίζουν να τον χτυπούν.

Στο βίντεο που καταγράφει τη συνομιλία, φαίνεται η οθόνη του κινητού τηλεφώνου με τον αριθμό που από τον οποίο έχει γίνει η κλήση. Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία και το ηχητικό καθώς είναι αδιευκρίνιστο τι αρμοδιότητα έχει η αστυνομία σε μια εργατική διαφορά όπως αδιευκρίνιστος είναι και ο λόγος που το πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται ως αστυνομικός απειλεί, υπερβαίνοντας κάθε αρμοδιότητα και διαδικασία, με χειροπέδες και κράτηση τους εργάτες. Τέλος, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, για ποιον λόγο αστυνομικός καλεί από το Α.Τ. Παιανίας για υπόθεση που συμβαίνει στον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

«ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Σε ρόλο ιδιωτικού μπράβου της εργοδοσίας, αστυνομικός απειλεί απολυμένους μετανάστες εργάτες!
Αμέσως μετά τέσσερις μπράβοι χτυπούν στο δρόμο τον ένα απολυμένο εργάτη!

Ο επιχειρηματίας της επιχείρησης εμπορίας κάρβουνου Carbonito, με έδρα τον Ασπρόπυργο, απέλυσε δύο εργάτες, στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, στις 11 Μάρτη. Εργάζονταν εκεί πολλά χρονιά, ο ένας μάλιστα 11 ολόκληρα χρόνια και ενώ ο επιχειρηματίας τους χρωστούσε δεδουλευμένα, τους είπε “ θα σας τηλεφωνήσω αν σας χρειαστώ”.
Τέσσερις μέρες μετά, οι εργάτες που ζητούσαν να δουλέψουν ξανά επισκέπτονται την επιχείρηση και βλέπουν ότι έχουν αντικατασταθεί από άλλους εργάτες. Προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας αργότερα και προέβησαν σε καταγγελία για την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Όμως αμέσως μετά, δέχτηκαν ένα περίεργο τηλεφώνημα το οποίο κατέγραψαν και το δημοσιοποιούμε. Ένας αστυνομικός τηλεφωνεί από Αστυνομικό Τμήμα απόστασης τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από την περιοχή και τους συνιστά να μην “ενοχλούν” με τηλέφωνα τον “κύριο Νίκο” γιατί αλλιώς θα στείλει περιπολικό για να τους περάσουν χειροπέδες. Μάλιστα τους ενημερώνει “ότι θα το πει και στο διοικητή του”!
Λίγες ώρες μετα το τηλεφώνημα, όταν ο ένας εργάτης επιστρέφει στο σπίτι του στην Ελευσίνα, λίγα μέτρα μετα την στάση του λεωφορείου τον περιμένουν τέσσερις μπράβοι. Το ρωτάν娔Είσαι Τζαβέντ Ασίφ;” απαντάει “Ναι” και αρχίζουν αν το χτυπούν. Τρομάζει και φεύγει ενω τον ακολουθεί αρχικά ένας από τους μπράβους που δεν το προλαβαίνει.
Από πότε τόσο άνετα αστυνομικός αναλαμβάνει ρόλο ιδιωτικού μπράβου για λογαριασμό αφεντικών και εργοδοτών που αυθαιρετούν απροκάλυπτα; Στην Νέα Μανωλάδα, τα αφεντικά είχαν τους δικούς τους ιδιωτικούς μπράβους για να επιβάλουν την εργοδοτική τρομοκρατία στα φραουλοχώραφα. Στην περίπτωση αυτή, το τι ακριβώς συμβαίνει το μαρτυρά η ηχογραφημένη συνομιλία.
Η ασυδοσία των αφεντικών τρέφεται από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και τις ρατσιστικές πολιτικές κατά των προσφύγων και των μεταναστών.
Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για τη δράση του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, με βάση όσα ισχυρίζεται στο ηχητικό ντοκουμέντο. Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν απερίφραστα την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου Μανωλάδας. Η Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες αμέσως.
Να συμμετέχουμε δυναμικά στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, διεκδικώντας χαρτιά στους μετανάστες, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και να μπει τέλος στην εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία, την Παρασκευή 26/6, στο Σύνταγμα, 7μμ και Σάββατο 27/6, 7μμ, στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 160, εκδήλωση και συναυλία Black Lives matter, Refugee lives matter!

Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, 6943003600
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964»

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4.3 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο