Καταγγελία πρωτοβουλίας φοιτητών/τριων Πάτρας για παραβιαστικές συμπεριφορές

Δημοσιεύουμε κείμενο που λάβαμε από την πρωτοβουλία φοιτητών/τριων Πάτρας σχετικά με παραβιαστικές συμπεριφορές. Ακολουθεί το κείμενο

Η πρωτοβουλία φοιτητών Θεατρικών Σπουδών προχώρησε στο κρέμασμα αυτού του πανό στο κέντρο της πόλης, έξω από το θέατρο Απόλλων, ώστε να κάνει ξεκάθαρο ότι θα μας βρούνε μπροστά τους. Θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι οι κακοποιητές καθώς και αυτοί που τους υποθάλπτουν.

Ποίοι τους υποθάλπτουν; Οι θεσμοί, άνθρωποι με θέση ισχύος που ενώ καθηγητές έχουν βεβαρυμένο ιστορικό από παραβιάσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, με ψιθύρους γύρω από το όνομα τους, τους διορίζουν και εξακολουθούν να τους κάνουν ‘πλάτες’. Είμαστε ενάντια στην κακοποίηση (είτε ψυχολογική είτε σωματική), στο σεξισμό και σε καθε κατάχρηση εξουσίας μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο. Στεκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε κάθε άτομο, που έχει βιώσει κακοποιητική/παραβιαστική συμπεριφορά. Ενωνόμαστε με σκοπό να απαντήσουμε στους ‘ανώτερους μας’, ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλ@, φοβισμέν@ και πειθήνι@.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΗ/ΟΣ

Υ.Γ.

Ας μαντέψουμε: Είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών, εχει δουλέψει στο Αρσάκειο. 8 γράμματα. Και άλλο ένα, γνωστός καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών. 11 γράμματα.

Πρωτοβουλία φοιτητ@ν Θεατρικών Σπουδών

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο