Δράσεις αλληλεγγύης για τους 11 Τούρκους και Κούρδους αντικαθεστωτικούς

Με ενημερωτική εκδήλωση στη Νομική, το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 18:00, ανοίγει ο κύκλος δράσεων αλληλεγγύης για τους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2020 μετά από διπλή έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Οι 11 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, λόγω της αντικυβερνητικής τους δράσης κατά του καθεστώτος στην Τουρκία.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, ενόψει της δίκης που ξεκινά στις 2 Ιουλίου στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης με μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum και άλλους καλλιτέχνες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΔΙΚΗ 2/7 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- 12.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Γ.Φ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στις 19 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε έφοδος της “αντι”τρομοκρατικής σε συνεργασία με τις  μυστικές υπηρεσίες, στα γραφεία της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια. Ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός του ΑΚP έδωσαν την εντολή για τις επιθέσεις αυτές.   Πήραν σηκωτούς και με τη βία 26 από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας, από τους οποίους οι 11 σύντροφοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ των συντρόφων μας, από τα γραφεία μας , υπήρχαν σύντροφοι με κινητικά προβλήματα από το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης, στην οποία υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετούς απεργίας πείνας ενάντια στα λευκά κελιά (2000-2007).

Το ελληνικό κράτος, παίρνει παράδειγμα από το φασισμό της  Τουρκίας και επιτείθεται στους λαούς, στους εργάτες, στους  δρόμους, στους δημόσιους  υπάλληλους και στους μαθητές. Ακόμα και στους νομούς που ψηφίζονται στο σύνταγμα, το ελληνικο κράτος  παίρνει παραδείγματα από το φασισμό της Τουρκίας.

Με τους ισχύοντες νόμους, ο αγώνας για την απόκτηση δικαιωμάτων αύριο μεθαύριο θα  ποινικοποιείται ως  «τρομοκρατία» και  από το ελληνικό κράτος . Οι επιθέσεις στους  Τούρκους αγωνιστές  δεν είναι ανεξάρτητες από τις  επιθέσεις τις οποίες δέχεστε και εσείς .Το ελληνικό κράτος  κατηγορεί τους Τούρκους αγωνιστές για «τρομοκρατία» , οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα φίλοι του λαού της Ελλάδας.

Ο  αγώνας των  λαών της Τουρκίας για δημοκρατία και ελευθερία είναι αγώνας και του αδελφού ελληνικού λαού. Είναι  αγώνας απελευθέρωσης και ελευθερίας των λαών που δικάζονται με τις κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».Τρομοκράτες είναι εκείνοι που θέλουν να στραγγαλίσουν τους λαούς και τον απελευθερωτικό αγώνα τους, με τη δημαγωγία «τρομοκρατίας».

Οι Τούρκοι αγωνιστές  σε αυτό το δικαστήριο δεν πρέπει να είναι αυτοί που δικάζονται με την κατηγορία της «τρομοκρατίας»  αλλά να είναι αυτοί που δικάζουν τους πραγματικούς τρομοκράτες  τους ιμπεριαλιστές και τους  συνεργάτες τους τις  φασιστικές εξουσίες.

Οι πιστοί μας σύντροφοι και συντρόφισσες,  οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες ,ο λαός ,οι προοδευτικοί της Ελλάδας  που  δεν μας αφήσαν  ποτέ μόνους μας και πάντα δείξανε την υποστήριξη τους. Θέλουμε να είστε μαζί μας σε αυτήν τη δίκη. Με κοινή πάλη των λαών! Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών !- Κάτω ο  φασισμός!- Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

– Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6, 18.00 ΝΟΜΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 29/6, 19.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 8/7: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ GRUP YORUM KAI ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο