Εικαστική «αναστήλωση» στο ΑΠΘ

Σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου φοιτητές και φοιτήτριες προχώρησαν σε μια εικαστική παρέμβαση στο κτήριο της ΝΟΠΕ. Η κορνίζα η οποία τοποθετήθηκε απεικονίζει μια τοιχογραφία της καλλιτέχνιδας Andrea Luis, η οποία με αφορμή μια φωτογραφία του Δημήτρη Τοσίδη από την εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ, εμπνεύστηκε το έργο “Greece all time classic”.

Ακολουθεί το υπόμνημα που συνοδεύει η κορνίζα:

A. Luis (καλλιτέχνιδα από την Ισπανία) “Greece all time classic”, 2021

Πλαστικό χρώμα και σπρέι, τοιχογραφία στα πλαίσια του Open Call στο 2ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Συλλογικοτήτων & Κατειλημμένων χώρων.

Μετά απόφαση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μόλις δύο μέρες μετά την ολοκλήρωσή της, καλύφθηκε με το χρώμα των τοίχων. Προφανώς η εν λόγω τοιχογραφία και το περιεχόμενό της, που απεικονίζει την έφοδο των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στην φοιτητική κατάληψη της Πρυτανείας Α.Π.Θ. (Φεβρουάριος 2021) και την βίαιη προσαγωγή ενός εκ των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριών, ενόχλησε την διοίκηση του Α.Π.Θ., η οποία «αναγκάστηκε» να λάβει ακραία μέτρα. Οι πανεπιστημιακές αρχές αποφασίζουν να σβήσουν τις δημιουργικές και επαναστατικές ιδέες ελεύθερων ατομικοτήτων πετώντας τους γκρι χρώμα. Και επειδή μάλλον τα graffiti δεν αρμόζουν στον καθωσπρεπισμό σας, ορίστε ένα έργο τέχνης που «χωράει στα καλούπια σας». Σε χρυσή κορνίζα και συνοδευόμενο από μουσειακό υπόμνημα. Θα το ξανακαταστρέψετε;

Γιατί, εμείς θα είμαστε κάπου εκεί με ένα τρυπάνι ή μια μπογιά στο χέρι για να διαλύσουμε ξανά τα συντηρητικά σας «κάδρα».

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4.5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο