Καταγγελία για τρομοκράτηση της 12χρονης επιζώσας στην υπόθεση τράφικινγκ Μίχου

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καταγγέλλει βασανισμό του θύματος με αλλεπάλληλες καταθέσεις χωρίς να τηρούνται οι διαδικασίες για τα θύματα, καθώς και ακραίο περιστατικό εκφοβισμού από αστυνομικούς.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καταγγέλλει με δελτίο Τύπου της ότι το παιδί-θύμα τράφικινγκ του Ηλία Μίχου στην υπόθεση που έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης ως «υπόθεση του Κολωνού», υφίσταται διαρκή επανατραυματισμό έχοντας κληθεί πέντε φορές ως τώρα να καταθέσει και να αναγνωρίσει βιαστές της, χωρίς να τηρούνται τα πρωτόκολλα που ορίζουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα τράφικινγκ, ιδίως μάλιστα ανήλικα παιδιά.

Η Επιτροπή καταγγέλλει επίσης ακραίο περιστατικό που έφερε στη δημοσιότητα η δικηγόρος της οικογένειας, με ένοπλους κουκουλοφόρους αστυνομικούς να κάνουν εκφοβιστικό έλεγχο, αργά το βράδυ, στο αυτοκίνητο της… Ασφάλειας (!) που μετέφερε την 12χρονη στο σπίτι που διαμένει, μετά από την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Επιτροπής:

Δελτίο Τύπου 7/2/2023

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και στην οικογένεια της

Αδιανόητη παιδική κακοποίηση και κρατική έμφυλη βία στη 12χρονη επιζώσα βιασμών

Να λογοδοτήσουν τώρα οι βασανιστές του κοριτσιού και της οικογένειάς της

Για πέμπτη συνεχόμενη φορά η αστυνομία τραβολογά ένα 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια να καταθέσει για τους βιαστές της. Για 5 η φορά η αστυνομία και το κράτος φέρνουν το 12χρονο κορίτσι αντιμέτωπο με τον βιασμό του, εξαναγκάζοντας το χωρίς κάποια παρουσία οικείου προσώπου της εμπιστοσύνης της, με την ψυχρή παρουσία κρατικού ψυχολόγου μέσα σε ανακριτικό γραφείο, να ζήσει και να ξαναζήσει τους βιασμούς της. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά το κράτος και η αστυνομία παραβιάζει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας απέναντι σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο βασανίζεται σωματικά και ψυχικά.

Για πέμπτη φορά η αστυνομία κάλεσε το 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια για ανάκριση. Ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στο δρόμο για 5 λεπτά!

Η ταλαιπωρία και η τιμωρία του 12χρονου κοριτσιού, του μικρού της αδελφού και της θείας δεν σταμάτησε εκεί. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φθάσει στον τόπο κατοικίας τους, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.

Το περιστατικό που ανέφερε η δικηγόρος προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στον Κολωνό και εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους του εκδικητικού κράτους. Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε την 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η τακτική του κράτους και της αστυνομίας να ανακρίνουν για πολλοστή φορά το 12χρονο κορίτσι βάζοντας την να αναγνωρίζει συνεχώς πρόσωπα βιαστών; Υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης του παιδιού που εκπορεύεται από την κρατική ασφάλεια; Αλλιώς, πως εξηγείται το σόου με τα όπλα να σημαδεύουν τη 12χρονη, τον αδελφό της και τους …αστυνομικούς που τη μετέφεραν;

Κι όλη αυτή η πρακτική που παραπέμπει σε γνωστές προκλητικές τακτικές της ασφάλειας, συμβαίνει τη στιγμή που η 12χρονη δεν έχει ακόμη καμία στήριξη από το κράτος, δεν της παρέχεται διδασκαλία στο σπίτι, παραμένουν συνειδητά απόντες και αδιάφοροι όλοι οι κρατικοί φορείς.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
  • Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο