Υπόθεση Κολωνού: Ισόβια στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης – ελεύθερη η μητέρα

Η δίκη σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό φτάνει στο τέλος της, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Ηλία Μίχο και επιπλέον κάθειρξη 41 έτη, χωρίς να του αναγνωριστεί ομόφωνα κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα στον Ηλία Μίχο, τον βασικό κατηγορούμενο, επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό του παιδιού, 14 έτη για τη μαστροπεία, 14 έτη για την πορνογραφία, 14 έτη για την κατάχρηση ανηλίκου και 3 έτη για την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στον δεύτερο μαστροπό, Εμμανουήλ Χριστοφόρου, επιβλήθηκε ποινή 12 ετών για κάθε πράξη για την οποία καταδικάστηκε, δηλαδή για τη μαστροπεία και την πορνογραφία ανηλίκου, επίσης χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αθωώθηκε για την απόπειρα τέλεσης γενετήσιας πράξης με την ανήλικη.

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα, η εισαγγελέας Μαρία Ελένη Νικολού πρότεινε την επιβολή τριών ετών για το αδίκημα της εκβίασης, όμως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν τελικώς 20 μήνες, χωρίς ελαφρυντικά. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ώρες θα αφεθεί ελεύθερη.

Για τους πελάτες, οι ποινές ήταν 5 έτη σε όσους τέλεσαν την πράξη άπαξ, ενώ για εκείνους που τέλεσαν κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, 6 έτη. Για τους κατηγορούμενους που γνώριζαν ότι η ανήλικη ήταν κάτω των 12 ετών η ποινή ήταν τα 7 έτη.

[Ενημέρωση 20:30] Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι, εκτός του Χριστοφόρου (και, βέβαια, του Η. Μίχου που δεν την δικαιούται, καθώς έχει ποινή ισοβίων). Πράγμα που σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι ως πελάτες θα αφεθούν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε β´ βαθμό.

Η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Ελένη Νικολού, δεν πρότεινε καν περιοριστικούς όρους για τους κατηγορούμενους που πήραν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο