Για τους 9 προφυλακισμένους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι οκτώ (από τους εννέα) Αιγύπτιους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, που κατηγορούνται ως «διακινητές», βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Ναυπλίου ενώ ο ένατος στις φυλακές Αυλώνα, καθώς είναι ανήλικος.

Μια είδηση που έχει κυκλοφορήσει ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας δεν επαληθεύεται. Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση. Είναι τρομαγμένοι και νιώθουν αδικημένοι με τις κατηγορίες. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έγινε να βρεθούν κατηγορούμενοι σε μια ελληνική φυλακή. Η επικοινωνία τους είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν γνωρίζουν ελληνικά και ενδεχομένως ούτε αγγλικά.

Ως μια πρώτη κίνηση, το omniatv διοργανώνει συλλογή χρημάτων για να μπορέσουν να αγοράσουν ρούχα, τηλεκάρτες και τσιγάρα.

Από σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 μπορείτε να αφήνετε την συνεισφορά σας και στο Καφενείο (πλ. Εξαρχείων), όπου θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να αγοραστούν τα σχετικά ήδη για τους προφυλακισμένους και να τους παραδοθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο