Προφυλακίζονται οι τρεις κυνηγοί προσφύγων του Έβρου

Την προσωρινή κράτηση των τριών φασιστών, μεταξύ των οποίων και του Απόστολου Τότα, οι οποίοι είχαν απαγάγει και βασανίσει σε κλειστό τρέιλερ αυτοκινήτου 13 πρόσφυγες, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Οι τρεις ακροδεξιοί κατηγορούνται και προφυλακίζονται για τα αδικήματα της αρπαγής των 13 προσφύγων και της έκθεσης της ζωής τους σε κίνδυνο.

Αν και οι τρεις ακροδεξιοί είχαν επιχειρήσει να κατηγορήσουν τα θύματά τους ως δήθεν «εμπρηστές», για τους 13 δεν επιβλήθηκε κανένας απολύτως περιοριστικός όρος.

Ανακοίνωση συνηγόρων υπεράσπισης των 8 Σύριων προσφύγων σχετικά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και τις δηλώσεις του Βουλευτή Π. Παπαδάκη:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε σήμερα να επιβάλει προσωρινή κράτηση και στους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αίροντας τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Αυτό συνιστά για τους εντολείς μας μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην πορεία που έχουν να διανύσουν μέχρι την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες και την αναγνώρισή τους ως θυμάτων ρατσιστικής βίας.

Περαιτέρω έχουμε πληροφορηθεί ότι ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Π. Παπαδάκης, προβαίνει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις σε τοπικά μέσα του Ν. Έβρου αναφέροντας ότι «έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε 13 αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να κάψουν τον τόπο μου», ότι ήταν «μπροστά κατά τη σύλληψη μεταναστών και είδε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς», ότι «εμείς σβήνουμε αυτοί καίνε», ότι «δεν χτυπήθηκε κανένας γιατί τους είδα και εγώ, θα δείτε ότι η ιατροδικαστική έκθεση θα λέει ότι δεν χτυπήθηκαν» ότι τις φωτιές τις βάζουν πακιστανοί λαθρομετανάστες και άλλα πολλά. Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ίδιος που μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο «Facebook» μερικές ημέρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «έχω σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιου Δέλτα να λάβουμε μέτρα… Αφήστε τους κεραυνούς έχουμε πόλεμο κύριοι»!

Με την ιδιότητα των υπερασπιστών των εντολέων μας και δεδομένου ότι ο κ. Παπαδάκης είναι πολιτικό πρόσωπο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αφήνει ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της οφείλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι όσα αναφέρει σε βάρος των εντολέων μας είναι απολύτως ψευδή και ανυπόστατα. Αυτό προκύπτει τόσο από τα στοιχεία της δικογραφίας όσο και από το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες Σύριοι και Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν των απολογιών τους, χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου, παρότι μάλιστα δεν διέθεταν γνωστή διαμονή στη χώρα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αντίθετα με ότι συνέβη με τους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και έκθεση σε κίνδυνο ζωής στους οποίους το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης επέβαλε σήμερα προσωρινή κράτηση, ως προς τους οποίους κόπτεται.

Αναφέρει επιπλέον ο κ. Παπαδάκης ότι ήταν «παρών κατά τη σύλληψη των μεταναστών».

Ανακύπτει εύλογα το ερώτημα πώς ενώ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους κατηγορούμενους για αρπαγή ήταν παρόλα αυτά παρών κατά τη σύλληψη των εντολέων μας. Ενώ σύμφωνα και με το από 29.8.2022 δημοσίευμα του «evrosnews» υπήρχε κάλεσμα για συγκέντρωση στις 8μμ πίσω από το Lidl της Χηλής την ημέρα σύλληψης των εντολέων μας (αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής Τετάρτη και όχι Τρίτη) που μάλιστα δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “facebook” και μετά κατέβηκε, το δε κάλεσμα επιβεβαιώνεται από τον ίδιο στο ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής του συνέντευξης στις 22.8.23.

Με βάση όλα αυτά ο κ. Παπαδάκης θα πρέπει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις και να παύσει να παραπλανά την κοινή γνώμη σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας.

Στα λινκ τα σχετικά δημοσιεύματα:
https://www.evros-news.gr/2023/08/29/%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82/

https://focusfm.gr/paris-papadakis-ston-focus-fm-103-6-einai-polemos-vrethikan-paranomoi-metanastes-echontas-stin-katochi-toys-empristikoys-michanismoys/


Αικατερίνη Γεωργιάδου, Γιάννης Πατζανακίδης,
συνήγοροι υπεράσπισης των 8 Σύριων προσφύγων στην υπόθεση της αρπαγής του Έβρου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο