ΑΝΑΧΩΜΑ / ANACHOMA: Ένα ντοκιμαντέρ για τα «αόρατα» πούσμπακ στον Έβρο

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία του OmniaTV με την ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Ανάχωμα» (Anachoma) για την προώθηση και διανομή της ταινίας στον ελλαδικό χώρο.

Τι είναι το «Ανάχωμα»

Teaser # 3 του ντοκιμαντέρ «Ανάχωμα»

Το «Ανάχωμα» είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που ασχολείται με την ανομολόγητη πρακτική των πούσμπακ κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον ποταμό Έβρο, ο οποίος αποτελεί «το σύνορο της ελπίδας» για πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της μετατροπής του ίδιου του Έβρου σε όπλο μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, απ’ όπου μαθαίνουμε τις ιστορίες 12 επιζώντων και βλέπουμε την απεικόνιση των ταξιδιών τους. Η αφήγηση συνοδεύεται από σχόλια ειδικών, όπως δικηγόρων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ερευνητών επιστημόνων, ερευνητών δημοσιογράφων, πολλών εκπροσώπων οργανώσεων, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και ντόπιων κι από τις δυο πλευρές των συνόρων.

Συνολικά, οι δημιουργοί συγκέντρωσαν περισσότερες από 30 συνεντεύξεις και ανασύνθεσαν την πλήρη ανατομία μιας προβληματικής πρακτικής, από το σημείο της σύλληψης μέχρι την ομαδική απέλαση και τα επακόλουθά της. Επιπλέον, η ταινία γυρίστηκε σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες, φτάνοντας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Teaser # 4 του ντοκιμαντέρ «Ανάχωμα»

Crowdfunding

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Ανάχωμα» υποστηρίζεται οικονομικά από… εσάς!

Οι συνεισφορές σας εξασφαλίζουν ότι η ομάδα παραγωγής θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τη δημιουργία της ταινίας και θα αποδώσει με πιστότητα τις ιστορίες που επιδιώκει να αφηγηθεί.

Η ομάδα του ντοκιμαντέρ

Σκηνοθεσία & παραγωγή: Philip Pollak
Παραγωγή: Johanna Walk
Υπεύθυνος αρχείου: Φοίβος Συμεωνίδης
Μοντάζ: Tom Hoša
Ανιμέισον: Alina Karre & Réka Novák
Μουσική: Máté Gados
Υπεύθυνη μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Basilia Guadalupe
Καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις: Bastien Deschamps
Ιστότοπος: László Bukai
Διερμηνέας: Yaman Attar

Τη διανομή του ντοκιμαντέρ υποστηρίζουν τα μέσα Kompromisszum, Koiné Journal, Human Stories, Migrant Tales, Millenna, OktoTV και το OmniaTV.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο