Υπόθεση Κολωνού: «Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι μαστροπός, ήμουν ερωτευμένος»

«Ήμουν ερωτευμένος» και «Το έκανα για πλάκα» δήλωσαν προκλητικά οι δυο κατηγορούμενοι για τη μαστροπεία. Την Τετάρτη 13 Μαρτίου η εισαγγελική πρόταση.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η αγόρευση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, για την δίκη βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, με βασικό κατηγορούμενο τον Ηλία Μίχο και ακόμη 25 κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και η μητέρα της ανήλικης. Η δίκη που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2024, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με το δικαστήριο να συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου Αθηνών.

«Ήμουν ερωτευμένος»

Ο Ηλίας Μίχος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων. Αναλυτικότερα για: βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου με την παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας να συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει (αρχικά) το 12ο και (στη συνέχεια) το 15ο έτος, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου, διακεκριμένη μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και παράνομη οπλοκατοχή.

Στην απολογία του διατήρησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε αποτυπωθεί και στο απολογητικό υπόμνημα που είχε καταθέσει. Προκειμένου να αποφύγει τις σοβαρότερες κατηγορίες, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων, παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε με την ανήλικη 4 φορές αναφέροντας προκλητικά «Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι μαστροπός, ήμουν ερωτευμένος» και πως το παιδί «είχε ξεκινήσει να εκδίδεται πολύ πριν συνευρεθούν ερωτικά». Παράλληλα έβγαλε από το κάδρο τη μητέρα, δηλώνοντας πως δεν γνώριζε τίποτα.

Διαβάστε επίσης το αναλυτικό ρεπορτάζ για τα στοιχεία της υπόθεσης

«Το έκανα για πλάκα»

Τον Απρίλιο του 2022 η ανήλικη είχε βρεθεί στο στόχαστρο και δεύτερου μαστροπού. Ήρθε – πιθανότατα ερήμην του Μίχου – σε επαφή, μέσω facebook αρχικά, με τον συνταξιούχο ναυτικό και πατέρα τριών παιδιών, Εμμανουήλ Χριστοφόρου. Οι συνομιλίες τους συνεχίστηκαν στο Instagram στο οποίο ο κατηγορούμενος διατηρούσε λογαριασμό με το όνομα «Μιχάλης Ιωάννου». Ο Χριστοφόρου σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με την υπόσχεση απόκτησης χρημάτων, την προέτρεψε να έρχεται σε επαφή έναντι αμοιβής με δήθεν φίλους του, τόσο προτείνοντας την ευθέως σε αυτούς ο ίδιος δια ζώσης, όσο και μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ του οποίου ήταν μέλος με το όνομα «Manhris».

Κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, απόπειρα τέλεσης γενετήσιας πράξης με ανήλικο άτομο πριν και μετά τη συμπλήρωση 12 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου (απόκτηση, διανομή και κατοχή) κατ’ εξακολούθηση. Στην απολογία του στο δικαστήριο παραδέχτηκε την επικοινωνία με την ανήλικη και δήλωσε πως έβαλε τον αριθμό της στο συγκεκριμένο φόρουμ «για πλάκα», επειδή σαν συνταξιούχος είχε πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο και έψαχνε με κάτι να απασχοληθεί, όσο η γυναίκα του ασχολούνταν με το μεγάλωμα του παιδιού.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχαν στις απολογίες τους στην εισαγγελία, διατήρησαν στο δικαστήριο οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με τους περισσότερους να επικαλούνται πως παραπλανήθηκαν από το ίδιο το παιδί για την ακριβή του ηλικία. Η μητέρα της ανήλικης, η οποία εξακολουθεί να έχει τη στήριξη των παιδιών της, στην απολογία της, η οποία κράτησε πάνω από 6 ώρες, δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο