Έναρξη της δίκης για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024: η αίθουσα με τον αριθμό 1 του κτιρίου 12 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Ένα κομμάτι της σύνθεσης του κόσμου έμοιαζε με το σύνηθες κοινό του δικαστηρίου: Φτωχοί, μετανάστες και Ρομά. Νεαρά αγόρια και κορίτσια. Κάποια από τα αγόρια μού τράβηξαν την προσοχή, λόγω της έντονης αντίθεσης ανάμεσα στην παιδικότητα που είχαν τα μάτια τους και τα ενήλικα πια πρόσωπά τους. Ένα στοιχείο που είχα παρατηρήσει, παλιότερα, σε συγκρατούμενούς μου, που είχαν βγάλει «ανήλικα», είχαν μεγαλώσει σε ιδρύματα ή, πιο συχνά, και τα δύο.

Το υπόλοιπο κοινό, που αποτελούνταν από τον «Πατέρα» Αντώνιο, βασικό κατηγορούμενο, από ανθρώπους του κύκλου του που βρισκόταν εκεί προς υποστήριξή του και από τους υπόλοιπους εφτά κατηγορούμενους, δημιουργούσε ατμόσφαιρα και ανέδυε τη μυρωδιά όχι αίθουσας δικαστικής, αλλά κάποιας εκκλησιαστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το «έκθεμα» που ήταν αναρτημένο στον πίνακα έξω από την δικαστική αίθουσα, ο «Πατέρας» Αντώνιος, δηλαδή ο ιερέας Αντώνης Παπανικολάου, και εφτά ακόμα κατηγορούμενοι, μέλη του Δ.Σ. και στελέχη των δομών της Μ.Κ.Ο «Κιβωτός του Κόσμου» είναι κατηγορούμενοι για μια σειρά από πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν ηθική και φυσική αυτουργία σε βαριές σωματικές βλάβες ανηλίκων που βρισκόταν υπό την προστασία του φερόμενου ως δράστη, πρόκληση σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη στα θύματα1.

Λίγο μετά τις 11:00, οι δικαστές του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατέλαβαν τα έδρανα. Η εικόνα του Χριστού στέκονταν σχεδόν τυχαία τοποθετημένη και σίγουρα στραβά, όχι πάνω από τον Πρόεδρο, αλλά ανάμεσα σε αυτόν και στην εκ δεξιών σύνεδρο.

Μόλις η εκφώνηση και των 33 μαρτύρων ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε η συζήτηση για το ενδεχόμενο διακοπής ή αναβολής της δίκης με τελική απόφαση να οριστεί επόμενη συνεδρίαση για τις 4 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00 στην αίθουσα 106 του κτιρίου 13.

  1. Εκκρεμούν ξεχωριστές έρευνες για την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων και ξεχωριστή δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού. ↩︎

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο