Η εισαγγελέας Α.Π. ζητάει την ποινική δίωξη Κασιδιάρη και 11 βουλευτών για το κόμμα – βιτρίνα «Σπαρτιάτες»

Η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην ηγετικού στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και 11 από τους συνεργάτες του που εκλέχτηκαν βουλευτές με το κόμμα-βιτρίνα «Σπαρτιάτες. Συγκεκριμένα ζητείται να διωχθούν ποινικά οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γεώργιος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσιος Βαλτογιάννης, Γεώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης και Κωνσταντίνος Φλώρος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν διώκεται και ο παρουσιαζόμενος ως αρχηγός του κόμματος-βιτρίνα, Βασίλης Στίγκας, παρ’ όλο που είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να έχει γίνει τέτοιας έκτασης συνεργασία μεταξύ Κασιδιάρη και «Σπαρτιατών», με τη μεταφορά 8 στελεχών από το κόμμα «Έλληνες», το οποίο ο πρωτόδικα καταδικασμένος ναζιστής είχε ιδρύσει αρχικά, χωρίς να έχει υπάρξει συνεννόηση και με τον ίδιο τον Στίγκα.

Ο Κασιδιάρης είχε χρησιμοποιήσει το κόμμα-βιτρίνα «Σπαρτιάτες» για να μπορέσει να εξασφαλίσει με πλάγια μέσα κοινοβουλευτική επιρροή, μετά την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του δικού του κόμματος, των «Ελλήνων Γ.Τ.Π.», με το σκεπτικό ότι είχε ως ηγέτη έναν καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση.

Μετά την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή το 2023 – με δημόσια στήριξη από το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής – ο παρουσιαζόμενος ως αρχηγός τους είχε καταγγείλει δημόσια τους βουλευτές του ότι τον εκβίαζαν με όρους «Greek Mafia». Όλα αυτά ανάμεσα σε τραγελαφικές κινήσεις, όπως π.χ. τη διαγραφή των περισσότερων βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του «κόμματος» και την επανεισδοχή τους λίγες μέρες αργότερα, αφού διαπιστώθηκε ότι θα έχαναν την εκλογική επιχορήγηση αν δεν εκπροσωπούνταν ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Βασίλης Στίγκας είχε κληθεί από την εισαγγελία του Α.Π. να δώσει κατάθεση, σχετικά με τις δηλώσεις του εκείνες, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Η κατάθεσή του εκείνη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και το περιεχόμενό της δεν έγινε γνωστό. Ενδεχομένως, κάπου εντός αυτής, θα εντοπίζεται και ο λόγος για τον οποίο η εισαγγελέας Α.Π., Γεωργία Αδειλίνη, έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη και εναντίον του ίδιου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο