Με αφορμή το δικαστήριο του συντρόφου μας στις 11 Νοέμβρη 2011/ Aγρίνιο

Στις 11 Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00πμ

alt

 

 

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
 
Η χρονική αφετηρία στην προσπάθεια των διάφορων φασιστοειδών και ακροδεξιών, για την επάνοδό τους, από το περιθώριο της κοινωνικής περιφρόνησης, στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ήταν η ίδρυση και η τελική είσοδος στη βουλή του νεοφασιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.
 
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το αυγό του φιδιού εκκολάπτονταν στη ζεστή αγκαλιά του κράτους, τα σώματα ασφαλείας, την εκκλησία και την ΕΥΠ.
 
Με την εμφάνιση του ακροδεξιού λαϊκισμού στην επίσημη πολιτική και τη μονοπώληση του ρατσιστικού δηλητηρίου στα τηλε-παράθυρα, ανασύρθηκαν από τις τρύπες τους οι διάφοροι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών – γερμανοτσολιάδων και δοσίλογων και επιδίδονται ξανά στο γνώριμο έργο τους. Δηλαδή, τις δολοφονικές επιθέσεις, τη λασπολογία και συκοφαντία, τη στοχοποίηση και το κυνήγι μαγισσών,ενάντια σε ό,τι για την εξουσία αποτελεί εχθρό. Τους πλέον εξαθλιωμένους, ξένους εργάτες και πρόσφυγες και φυσικά τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιστές και χώρους αντίστασης και αγώνα.
 
Στο Αγρίνιο, το Σεπτέμβρη του 2007, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με μπράβους και μέλη της χρυσής αυγής, επιτίθενται σε παρέα συντρόφων στην κεντρική πλατεία της πόλης και τραυματίζουν σοβαρά στο μάτι έναν από αυτούς, με σπασμένο τασάκι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας. Έπειτα, για λόγους νομικής κάλυψης και αποπροσανατολισμού, σχετικά με το ποιός είναι ο επιτιθέμενος, απέναντι σε μια κακουργηματικού τύπου (αυτεπάγγελτη) κατηγορία, κατατίθεται σειρά μηνύσεων από νεοναζί της χρυσής αυγής, σε βάρος συντρόφων. Πρόκειται για γελοίες κατηγορίες (απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή) και αποτελούν, συν τοις άλλης, προσπάθεια εξάντλησης και στοχοποίησης των αγωνιστών.
 
Είχαν προηγηθεί ¨επισκέψεις¨ σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση των οικείων τους, με αφορμή την αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων από άγνωστους συντρόφους σε κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και την εξαφάνιση προεκλογικού υλικού του ΛΑ.Ο.Σ. από τους δρόμους του Αγρινίου κάτω από αναρχικά αυτοκόλλητα και αφίσες. Στα παραπάνω περιστατικά φυσικός αυτουργός ήταν το γνωστό θρασύδειλο απόβρασμα – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή, Λεωνίδας Σταθόπουλος, που συνδέεται συγγενικά με το Σπύρο Σταθόπουλο, τότε υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος είχε διατελέσει και γραμματέας του κόμματος.  Το εν λόγο ανθρωποειδές είχε επίσης ¨επισκεφτεί¨ γνωστό καφενείο της πόλης όπου συχνάζει νεολαία και ζήτησε την ταυτότητα των νεαρών που υπογραφούν ως “terra libera”, απειλώντας, ότι αυτός δεν ανήκει στους γλυκανάλατους του ΛΑ.Ο.Σ, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά ακόμα παραπέρα… και ότι οι εν λόγο νεαροί θα έχουν πρόβλημα.  (το ¨ακόμα παραπέρα¨ σήμερα, μάλλον τοποθετείται στις φυλακές κορυδαλλού όπου κρατείται για διπλή δολοφονία – συμβόλαιο θανάτου ο υποψήφιος περιφερειάρχης στη δυτική Ελλάδα, με τη χρυσή αυγή, αρχινταβατζής του Αγίου Παντελεήμονα, Χρήστος Ρήγας.)
 
Ύστερα από μερικούς μήνες ο ίδιος θρασύδειλος τύπος, εμπνεόμενος μάλλον από τη δράση των ιδεολογικών και φυσικών προγόνων του, ¨επισκέφτηκε¨ τον εργοδότη δυο συντρόφων λέγοντας του ότι, οι δυο νεαροί είναι αναρχικοί (έλα, ρε μεγάλε!) και να τους διώξει από τη δουλειά.
 
Να σημειώσουμε επίσης και την αναγραφή φασιστικών και απειλητικών συνθημάτων έξω από αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, το σπίτι ενός συντρόφου και την τοιχοκόλληση αφίσας με τίτλο ¨αναρχικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες¨.
 
Ο ίδιος αυτός τύπος λοιπόν αντί να μετράει επισκέψεις στο νοσοκομείο ισάριθμες με αυτές στα σπίτια, τα στέκια και το περιβάλλον αγωνιστών, μηνύει σε μια επίδειξη θράσους, πάνω κάτω τους ίδιους ανθρώπους, και ισχυρίζεται ότι του έχουν προκαλέσει ¨φόβο¨ και ¨ανησυχία¨.
 
Στους φασίστες όμως, και τα διάφορα ακροδεξιά απολιθώματα ¨φόβο¨ και ¨ανησυχία¨ προκαλεί η συνείδηση του αντικοινωνικού ρόλου τους και οι εξηγήσεις που θα κληθούν αργά ή γρήγορα να δώσουν, στην κοινωνία. Και για να μην ξεχνιόμαστε, στο Αγρίνιο αυτοί πρώτοι μίλησαν για κρεμάλες… ενώ αντίθετα ο ευρύτερος αντιφασιστικός χώρος είπε… ¨ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.¨
 
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!
 
 
Στις 11 Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00πμ
 
Πρωτοβουλία αναρχικών Αγρινίου
Αλληλέγγυοι σύντροφοι/ισσες 

 

http://leguilotine.blogspot.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments