Ελευθερία του λόγου ρε μουνιά.

  altΠοτέ δεν θεώρησα πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και τα παράγωγά τους είναι πολιτικές θέσεις ή θεωρίες. Πάντα τα έβλεπα σαν (οφθαλμοφανείς) εκλογικεύσεις ψυχώσεων, με αντίστοιχη επαφή με την πραγματικότητα.

Πολιτικές θεωρίες θα μπορούσε να είναι ο σοσιαλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός κλπ αλλά ο αγάμητος αποβλακωμένος μικροτσούτσουνος που βλέπει τους απελπισμένους ανθρώπους γύρω του που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τους φορτώνει όλα του τα προβλήματα, επειδή έχουν (όχι και τόσο) άλλο χρώμα δέρματος, δεν σκέφτεται πολιτικά. Σκέφτεται σαν αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε “τρελός”.

Από που και ως που λοιπόν να στερείς σε ασθενείς συμπολίτες σου το δικαίωμα λόγου?

Από που και ως που να βάλεις μια ιερά εξέταση ψυχικής υγείας να επιτρέπει το τι θα ειπωθεί και τι όχι?

Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση απέτυχε μαλάκες. Και αν κάποιος κήνσορας της ψυχικής υγείας θέλει να στερήσει την φωνή από δύστυχους ασθενείς συμπολίτες μας, θα με βρει απέναντί του.

(Θεωρώ αυτονόητο φυσικά, το όταν κάποιος περάσει από το στάδιο του να λέει πως μας ψεκάζουν, στο στάδιο του να ρίχνει ρουκέτες σε επιβατικά αεροπλάνα, η κοινότητα να κάνει ότι χρειάζεται για να προστατέψει τα μέλη της και να καταστείλει την ψύχωση του ασθενή, έστω και με ενέσιμα. )

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο