Η Monsanto εξαγοράζει την Climate Corporation

Άρθρο από το Russia Today. 3 Οκτ 2013

http://rt.com/news/monsanto-buy-climate-corporation-687/

Ο γίγαντας της γεωργίας Monsanto ανακοίνωσε την απόκτηση της Climate Corporation , εταιρεία έρευνας κλιματικών δεδομένων, αναμένοντας ότι  οι πληροφορίες της θα βοηθήσουν τους αγρότες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των καλλιεργειών με λιγότερους πόρους .

Η εξαγορά, το κόστος της οποίας έφτασε τα 930 εκατ. Δολάρια, αναμένεται να δώσει στην εταιρεία το πάνω χέρι στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των επιστημονικών δεδομένων καιρού , κάτι που θα θέσει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών του κλίματος στα χέρια των αγροτών .

Η Monsanto είπε σε ένα δελτίο τύπου ότι η Cimate Corporation “έχει ένα βασικό σύνολο εργαλείων υποστήριξης προς όφελος των αγροτών . Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που τους βοηθούν να ενισχύσουν τις αποδόσεις στις υφιστάμενες γεωργικές εκτάσεις και την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων που συμβαίνουν στην διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου . “

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η συγχώνευση των καλλιεργειών με τον τεράστιο όγκο δεδομένων  «δείχνουν»  μια πιθανή αύξηση κερδών κατά 20 δις. δολάρια, σε ολόκληρη την βιομηχανία .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto, Hugh Grant είπε ότι « η Climate Corporation θα δώσει νέους ορίζοντες στην γεωργία μέσω επιστημονικών … όλοι επωφελούνται , όταν οι αγρότες είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους . “

Ο  David Friedberg της Climate Corporation, ομόλογος του Hugh Grant, δήλωσε ότι οι αγρότες σήμερα καλούνται να πάρουν  σημαντικές αποφάσεις για τα αγροκτήματά τους “εν όψη των ολοένα και πιο ασταθών καιρικών συνθηκών. ”  ” Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πραγματικά πολύτιμη ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους αγρότες, ώστε να διαχειριστούμε τους κινδύνους που τους επηρεάζουν κάθε χρόνο , ” πρόσθεσε .

Αυτό που κάνει την Climate Corporation ξεχωριστή είναι μια σειρά εργαλείων για την έγκαιρη πρόβλεψη ακραίων τοπικών καιρικών φαινομένων. Αυτά τα εργαλεία , ενσωματωμένα στο λογισμικό της Monsanto, αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά το έργο των αγροτών παράλληλα με τους χάρτες πεδίου, τα δεδομένα του εδάφους και των σπόρων. Η χρήση τέτοιου λογισμικού παρέχει στους αγρότες ένα πρόσθετο όφελος

Οι αγρότες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο FieldScripts – software της Monsanto εγκατεστημένο σε δορυφόρο – από το κινητό τους , ενώ κάθονται στα τρακτέρ τους. Τα δεδομένα θα λαμβάνονται από την Monsanto,που θα εγκαθιστά αυτόματα τις πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για φύτευση .

Προς το παρόν , η δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού δοκιμάζεται από περίπου 160 αγρότες των ΗΠΑ σε 40.000 στρέμματα γης , σύμφωνα με τους Financial Times .

Άλλες εταιρείες εκτός από την Monsanto ενώνουν επίσης τις τάξεις των καλλιεργητών με hi – tech παιχνίδια .Η  Rival DuPont Pioneer , για παράδειγμα, έχει επίσης ένα online hub δίνοντας στους αγρότες άμεση πρόσβαση στο έδαφος , τον καιρό και άλλες πληροφορίες –  το Field 360, που έβγαλε στην αγορά φέτος το καλοκαίρι .

Η παραπάνω καινοτομία ίσως είναι η σωτηρία της Monsanto ,καθώς η εταιρεία διάνυσε το χειρότερο τρίμηνο της ιστορίας της . Από τις αρχές του 2012 έως τον Αύγουστο, η εταιρεία έχασε 249.000.000 δολάρια – ακριβώς 20 εκατ. περισσότερα από ό, τι την αντίστοιχη περσινή περίοδο .

Αν και ηγέτης της αγροτικής βιομηχανίας , η Monsanto έχει αποτελέσει το αντικείμενο κοινωνικής δυσαρέσκειας, καθώς και μεγάλου αριθμού αγωγών από αγρότες λόγο των τροποποιημένων σπόρων, καθώς και των πρακτικών της που αναγκάζουν τους καλλιεργητές να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη .

Ο Jeffrey M. Smith, ερευνητής γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, στο Institute for Responsible Technology, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RT (Russia Today) κατηγόρησε την εταιρεία ότι προσπαθεί να αναλάβει παγκοσμίως τον έλεγχο της προμήθειας σπόρων ενισχύοντας τα κέρδη της, ενώ κρύβει τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο οικοσύστημα και την ανθρώπινη υγεία .

” Ανά την υφήλιο, οι ειδικοί στην σίτιση και την εξάλειψη της φτώχειας έχουν την έκθεση “I – Stat”, που χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΗΕ και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί στην τρέχουσα μορφή τους, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στη σίτιση του κόσμου ή την εξάλειψη της φτώχειας . Έδωσαν υποσχέσεις (οι εταιρείες) για μεγάλες σοδειές, ώστε οι αγρότες να δοκιμάσουν, να προωθήσουν  και να αποδεχτούν την τεχνολογία, αλλά σύμφωνα με ανεξάρτητους επιστημονικούς ερευνητές, η μέση απόδοση μειώθηκε αντί να αυξηθεί, ” εξηγεί ο Smith.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους , η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε στα «ψιλά γράμματα» της αγροτικής νομοθεσίας, μια διάταξη βάση της οποίας εξαιρούνται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι από τους δικαστικούς αγώνες για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την υγεία. Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη διάταξη αφαιρέθηκε από την τελική μορφή του νομοσχεδίου στην Γερουσία.

Άρθρο από το NationofChange

http://www.nationofchange.org/monsanto-getting-climate-data-business-1381069973  6 Οκτ 2013

Πρόθυμη να παρέχει τα καλύτερα κλιματικά δεδομένα για τους αγρότες , η Monsanto αγόρασε Climate Corporation για 930 εκατομμύρια $ .

Η Climate Corporation είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που συλλέγει τον καιρό και τα κλιματικά δεδομένα από 2,5 εκατομμύρια διαφορετικές τοποθεσίες , και στη συνέχεια συνδυάζει τα δεδομένα με 150 δισ. παρατηρήσεις εδάφους και πολλαπλές προβλέψεις μεγάλων μοντέλων της κλιματικής αλλαγής για τον προσδιορισμό της ανάλυσης κινδύνου για τους αγρότες για μια δεδομένη χρονική περίοδο . Χρησιμοποιώντας την ανάλυση αυτή , η εταιρεία παρέχει στους αγρότες για την ασφάλιση που τους προστατεύει σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών . Παρέχει επίσης τα στοιχεία για τους αγρότες για να τους βοηθήσει να διαλέξουν , σε οποιοδήποτε δεδομένο έτος , τους καλύτερους σπόρους, καθώς και την εποχή του χρόνου για την σπορά και τη συγκομιδή .

Η Monsanto , μια εταιρεία γνωστή για την ευρεία χρήση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών Roundup Ready , ελπίζει ότι τα στοιχεία αυτά – 50 terabytes – θα τους βοηθήσουν να καθορίσουν κατά πόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις καλλιέργειες » .

” Ο γεωργός θα αγοράζει σπόρους που είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη γη του … και η εταιρεία μας θα τον βοηθήσει να αποφασίσει πότε θα σπείρει , πόσο άζωτο να βάλει, πότε να κάνει συγκομιδή, ποια είναι η αναμενόμενη απόδοση ανά ημέρα , ” είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Climate Corporation, David Friedberg στο Tech Crunch . ” Έτσι, το προϊόν μας συμπληρώνει πραγματικά το σύνολο των προϊόντων της Monsanto. “

Η απόφαση της Monsanto να επενδύσει σε στοιχεία του κλίματος δεν αποτελεί έκπληξη . Η κλιματική αλλαγή θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη γεωργία σε όλο τον κόσμο , οι ακραίες καιρικές συνθήκες και καιρικές αλλαγές δημιουργούν απρόβλεπτες καταστάσεις για τους αγρότες .Η Εθνική Ένωση Αγροτών της Βρετανίας, ισχυρίζεται οτι η κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη γεωργία, και η γεωργία στην Αυστραλία είναι επίσης πιθανό να πληγεί όσο θερμαίνεται το κλίμα . Στις ΗΠΑ , η ξηρασία έχει σπείρει τον όλεθρο στις καλλιέργειες κατά την τελευταία δεκαετία , ενώ το ρεκόρ βροχών φέτος ,βούλιαξε τις καλλιέργειες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας .

Η Kerry Preete , Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη Monsanto , είπε στο Tech Crunch ότι η υπ ‘αριθμόν ένα πρόκληση για τους αγρότες είναι πώς να αντιμετωπίσουν τη μεταβλητότητα του κλίματος .

” Όπως έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια , πιστεύουμε ότι οι καιρικές συνθήκες γίνονται όλο και πιο ασταθής », είπε . ” Είναι μια τεράστια πρόκληση για τους αγρότες. Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος του κίνδυνου μπορεί να μετριαστεί από τις πληροφοριών πρόβλεψεις των καιρικών συνθηκών. “

Οι υπηρεσίες της Climate Corporation, να συμβουλεύει και να ασφαλίζει τους αγρότες από τις ακραίες καιρικές συνθήκες , δεν αποτελεί έκπληξη – αν και οι ειδήμονες και οι πολιτικοί συνεχίζουν να καταπιάνονται με την εγκυρότητα της επιστήμης του κλίματος , οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εδώ και χρόνια αντιμετωπίζονται κλιματική αλλαγή ως γεγονός .

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο