Κείμενο για τα γεγονότα πριν και μετά την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στις 26/1 ενάντια στην Πατριωτική Κίνηση Παρακρατικών Ρουφιάνων Καβάλας

Αναδημοσίευση από το μπλογκ https://anarxikoikavalas.squat.gr

Έπειτα απο την πλέον ξεκάθαρα μεθοδευμένη συνεργασία παρακράτους και Αστυνομίας…

Την τρομοϋστερία που επιβάλλουν στην πόλη διάφοροι Ραδιοφωνικοί και Τηλεοπτικοί σταθμοί και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, μέσω του βήματος που δίνουν σε ασπόνδυλα, με αποτέλεσμα να ακούμε φασιστοπαραληρήματα στον αέρα…

Την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η Αστυνομία μέσω των διάσπαρτων δυνάμεων της στο κέντρο της πόλης…

 Η συνέλευση του Αυτόνομου Στεκιού Καβάλας και της Βύρωνος 3 αποφασίσαμε να εκδώσουμε το παρακάτω κείμενο για να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας. Επειδή χιλιοειπώθηκε από τοπικές εκπομπές, οι οποίες δίνουν βήμα σε δήθεν διαφορετικές απόψεις, πως περιμένουν και την άποψη κάποιου εκπροσώπου του Αυτόνομου Στεκιού, της Βύρωνος 3 ή των Αντιφασιστών. Γι΄αυτό το λόγο ξεκαθαρίζουμε το εξής.

 Καταρχάς δεν έχουμε ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε εκπρόσωπο τύπου. Αποτελούμε πολιτικές συλλογικότητες και για αυτό τοποθετούμαστε συλλογικά.

Οι αποφάσεις παίρνονται μέσω συνελεύσεων το οποίο σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια ιεραρχία. Αντιιεραρχία λοιπόν σημαίνει πως δεν αποδεχόμαστε κανένα ηγέτη και κανένα αρχηγό, σε αντίθεση με στρατιωτικού τύπου φασιστοσυλλόγους και κόμματα.

 Δεύτερον, δεν επιθυμούμε καμία συνδιαλλαγή ούτε με ανθρώπους, ούτε με μέσα τα οποία παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως θέλουν οι ίδιοι, αναμασώντας τα ψεύτικα δελτία τύπου που εκδίδει η Αστυνομία δίχως καμία αναστολή.

 Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να συζητάμε με καλεσμένους οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους πόσο “Δημοκράτες” υποτίθεται ότι είναι .

Πριν από 80 χρόνια περίπου η σοσιαλδημοκρατία στην Γερμανία έκανε διάλογο με τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ και το αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα ήτανε 85 εκατομμύρια νεκροί. Δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος!

 Δεν θα επιτρέψουμε η σύλληψη των συντρόφων μας να αποτελέσει κουτσομπολιό στο στόμα κανενός παπαγάλου της δημοσιογραφίας όπως και κανενός ασπόνδυλου, απόγονου ταγματασφαλιτών.

Η σύλληψη των συντρόφων μας αποδεικνύει περίτρανα την συνεργασία παρακρατικών και Αστυνομίας. Φαινόμενο διόλου ασυνήθιστο στις μέρες μας και όχι μόνο στην πόλη μας αλλά πανελλαδικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς διαφαίνεται πλέον η ξεφτίλα και ο δόλος πίσω από την υπόθεση αυτή.

Αποτελεί ένα θέμα για την τοπική κοινωνία της καβάλας το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά και μαζικά.

Αν κάποιοι κοντόφθαλμοι θεωρούν πως θα καταστείλουν το Αυτόνομο Στέκι μέσω συλλήψεων τους υπενθυμίζουμε πως το έχουν προσπαθήσει και στο παρελθόν και απέτυχαν. Το Αυτόνομο Στέκι εχει ριζώσει στην πόλη της Καβάλας εδώ και 25 χρόνια σε αντίθεση με τις νεοφασιστικές συμμορίες που εμφανίστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια με την υποστήριξη του συστήματος. Έχει κατοχυρωθεί στην ντόπια κοινωνία μέσω των κοινωνικοπολιτικών αγώνων που έχει δώσει μαζί με άλλες ελεύθερα σκεπτόμενες δυνάμεις της πόλης γύρω από πολλά θέματα. Ο λόγος που συνεχίζει και θα συνεχίσει να υπάρχει είναι η ανάγκη και η δίψα του κόσμου που το στελεχώνει για αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, αντίσταση και αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια δικής μας καθώς και των δύο συντρόφων μας που δε θα επιτρέψουμε να ποδοπατήσει κανείς.

ΥΓ: Οι φασίστες θεωρούν πως ανωτερότητα είναι αυτή της άριας φυλής. Εμείς θεωρούμε πως η ανέλιξη του ανθρώπου συνδέεται με τη συνείδηση πως έχει σπονδυλική στήλη και μπορεί να υψώσει ανάστημα. Αλλιώς συνεχίζει να έρπει…

 Ακολουθεί το κείμενο:

Κείμενο για τα γεγονότα πριν και μετά την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στις 26/1  ενάντια στην Πατριωτική Κίνηση Παρακρατικών Ρουφιάνων Καβάλας

Ξημερώματα Κυριακής 26/1, λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο του Φαλήρου οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της Καβάλας ανέλαβαν πάλι το γνωστό σε όλους ρόλο του ρουφιάνου. Μόνο που αυτή τη φορά ο ρόλος τους αναβαθμίστηκε και δεν αρκέστηκε μόνο στις ρουφιανιές. Αφού έσπασαν την πρόσοψη μαγαζιού που στεγάζεται επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο για την αντιφασιστική του δράση σύντροφό μας, στη συνέχεια επεχείρησαν να κάψουν το εσωτερικό του βάζοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου -το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Άη Νικόλα όπου Σάββατο βράδυ λόγω των σταθμευμένων στους πεζόδρομους αυτοκινήτων η πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος θα ήταν πολύ χρονοβόρα. Μετά από επέμβαση περιοίκων αλλά και κόσμου από τα γύρω νυχτερινά μαγαζιά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα Ο σύντροφος, αφού ειδοποιήθηκε για την επίθεση στο μαγαζί του κατέβηκε εκεί για να δει τι έγινε. Λίγα λεπτά αργότερα καταφθάνει κλιμάκιο της Ασφάλειας που ειδοποιήθηκε από περίοικους. Εκεί ο σύντροφος μαθαίνει ότι πριν το σπάσιμο και τον εμπρησμό του μαγαζιού του, προηγήθηκε συμπλοκή ομάδας ατόμων με ομάδα μελών της Πατριωτικής Κίνησης που φρουρούσε το Δημοτικό Κήπο ενόψει της εκδήλωσης για τα Ιμια το επόμενο πρωινό.

Η φρουρά της πατριωτική κίνησης αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα τον παρακρατικό της ρόλο…μέχρι τώρα ξέραμε ότι αρμόδιοι για τη φύλαξη δημόσιων χώρων ήταν οι μπάτσοι, αλλά όπως λένε και οι ίδιοι οι παρακρατικοί πατριώτες, όπου δε φτάνει το κράτος αναλαμβάνουν οι πολίτες. Αυτό που δε μας έχει ξεκαθαρίσει ο αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας, Αβραάμ Κοσκερίδης, είναι αν τα τσιράκια του πληρώνονται για αυτή τη δουλειά ή το παίζουν εθελοντές λόγω οικονομικής κρίσης.

Ιστορικά ο ρόλος των ταγματασφαλιτών στην Ελλάδα, ήταν ίδιος με τον ρόλο των Ναζί στη Γερμανία: Υψώνοντας τις αντικομμουνιστικές τους κορώνες και συσπειρώνοντας τον κόσμο σε διαταξική και πλήρως ελεγχόμενη από την εξουσία και τα αφεντικά κατάσταση (βλ. έθνος και εθνική συνείδηση), θέλανε να τρομοκρατήσουν και να καταστρέψουν την εργατική τάξη που τότε ξεκινούσε να αναγνωρίζει τον εαυτό της και τα αυτόνομα συμφέροντα της. Γι’ αυτό και οι έλληνες φασίστες συνεργάστηκαν με μεγάλη τους χαρά με τους γερμανούς φασίστες ώστε να καταστείλουν τις εξεγέρσεις και τους αγώνες (αλλά και κυρίως την αντίληψη του εαυτού) της εργατικής τάξης. Σήμερα σε καθεστώς οικονομικής κρίσης, ο ρόλος των φασιστών είναι στο όνομα της εθνικής ενότητας να καταστείλουν οποιαδήποτε μορφή αγώνα και αντίστασης ενάντια στους εκμεταλλευτές μας. Ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό και τότε και τώρα είναι πόλεμος της εργατικής τάξης ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου, που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Πέρα από τσιράκια των αφεντικών οι αγνοί αυτοί πατριώτες που βάζουν πάνω από όλα την πατρίδα διαπρέπουν στα κυκλώματα της νύχτας, σε συμμορίες με καλάσνικοφ και πολλά άλλα τέτοια. Το μαύρο χρήμα είναι η μια πλευρά του ανταλλάγματος που παίρνουν για τις υπηρεσίες τους. Η άλλη πλευρά είναι η χρηματοδότηση από μυστικές υπηρεσίες. Οι παρακρατικοί φασίστες ήταν και είναι το μακρύ χέρι του ελληνικού κράτους-μαφία.

Ο σύντροφος παρουσία και άλλων συντρόφων -που προσέτρεξαν στην περιοχή όταν έμαθαν για το σπάσιμο του μαγαζιού- ενημερώνεται από τους μπάτσους ότι πρέπει να μεταβεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω του εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία και πρέπει ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης να κάνει ορισμένες διατυπώσεις, ασχέτως αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά ή να χρησιμοποιήσει τα κανάλια της αστικής δικαιοσύνης. Μετά από αναμονή 3 ωρών στο αστυνομικό τμήμα για τα διαδικαστικά του εμπρησμού του μαγαζιού του, μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν μέλη της πατριωτικής κίνησης εναντίον του. Κατά την τρίωρη αναμονή στο Τμήμα έκαναν παρέλαση όλα τα μεγάλα κεφάλια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, από τον Διευθυντή της Ασφάλειας Σιμούδη μέχρι τον αρχηγό του Τμήματος Α. Κοσκερίδη. Εκεί οι μπάτσοι προφανώς σε κάποιον άλλο όροφο μαζί με τους πατριώτες μαγείρευαν τη μήνυση. Βασική κατηγορία ήταν η κακουργηματική διάταξη του κουκουλονόμου (διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου). Μοναδικό στοιχείο κατηγορίας ήταν οι καταθέσεις των μελών της Πατριωτικής Κίνησης.

Αυτή είναι κλασική τακτική των φασιστών πανελλαδικά είτε πρόκειται για την Χρυσή Αυγή είτε για την Πατριωτική Κίνηση ή άλλες εθνικιστικές ομάδες. Πρώτα στήνουν προβοκάτσιες (πχ. εμπρησμός μαγαζιού) και μετά καταθέτουν με καθοδήγηση των μπάτσων μηνύσεις εναντίον αντιφασιστών. Παρόμοια τακτική ακολούθησαν και εναντίον αντιφασίστα, αφότου κατήγγειλε δημόσια ότι απειλήθηκε από μέλη της πατριωτικής κίνησης καβάλας στο χώρο εργασίας του. Η συνεργασία Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και Πατριωτικής Κίνησης ένα στόχο έχει, να καταστείλει και να χτυπήσει οποιαδήποτε τοπική εστία αντίστασης υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία της Καβάλας -όπως είναι το Αυτόνομο Στέκι και η Κατάληψη Βύρωνος 3- και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους.

Όμως οι αγνοί ρουφιάνοι πατριώτες δε σταμάτησαν εκεί. Καμιά 20αριά από αυτούς, που παρέμειναν στο Δημοτικό Κήπο, επιτέθηκαν και ξυλοφορτωσαν 2 φοιτητές αποκαλώντας τους αναρχοάπλυτους, όταν οι τελευταίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από νυχτερινή έξοδο και οι οποίοι ουδεμία πολιτική σχέση έχουν με τον αναρχικο-αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτή είναι η επιτομή του σύγχρονου φασισμού οπού η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένδειξη για τις πολιτικές απόψεις ανθρώπων που περπατάνε στην πόλη τους Σάββατο βράδυ και λόγος για να δεχτούν τη βία των φασιστοπατριωτών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας βέβαια αλλά και μερίδα του τοπικού τύπου έκαναν γαργάρα πολλά από τα παραπάνω περιστατικά, ενώ δε δίστασαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Συγκεκριμένα παρουσίασαν το συλληφθέντα να έχει συλληφθεί κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο Δημοτικό Κήπο ενώ στην πραγματικότητα, προσήλθε ο ίδιος στο Τμήμα συνοδεία κι άλλων συντρόφων για την υπόθεση του εμπρησμού του μαγαζιού του χωρίς να υπάρχει καμία σύλληψη ή προσαγωγή του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δε μας κάνει επίσης καμία εντύπωση ότι ενώ οι μπάτσοι έκαναν δεκάδες προσαγωγές πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στοχοποιώντας αντιφασίστες από την άλλη πλευρά δεν έκαναν καμία προσαγωγή για τον εμπρησμό του μαγαζιού του αντιφασίστα συντρόφου μας παρότι υπήρχαν και ασφαλιτες κοντά στο μαγαζί αλλά και δεκαδες μάρτυρες από τα γύρω νυχτερινά μαγαζιά. Όπως δε μας κάνει καμία εντύπωση το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργούν συγκεκριμένα τοπικά μ.μ.ε. σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους της Καβάλας αλλά και τα φασιστοπαραληρήματα δημοσιογράφων και καλεσμένων τους.

Μερικές ώρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, την Κατάληψη Βύρωνος 3 και μεμονωμένους Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες στο πάρκο του Φαλήρου. Από την αρχή της συγκέντρωσης το Πάρκο ήταν περικυκλωμένο από αρκετές διμοιρίες (8 έως 10 περίπου) και μεγάλο ασφαλητομάνι, ενώ μόλις οι συγκεντρωμένοι -150 με 170 άτομα από την Καβάλα και άλλες πόλεις- αντιφασίστες και αντιφασίστριες έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το Πάρκο, κλούβες έφραξαν το δρόμο, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα προσέγγισης στο Δημοτικό Κήπο οπού την ίδια ώρα γινόταν η φασιστοσύναξη, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλες νεοναζιστικές ομάδες όπως η Εθνικοσοσιαλιστική Στρατιά Μακεδονίας και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι φασίστες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όση ώρα οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ήταν στο δρόμο φωνάζονταν συνθήματα και μοιράζονταν κείμενα. Μετά το τέλος της αντισυγκέντρωσης ο κόσμος συγκροτήθηκε σε μπλοκ και κινήθηκε προς την Κατάληψη Βύρωνος 3 με τις διμοιρίες να ακολουθούν και να περνούν περιμετρικά της Κατάληψης βρίζοντας τους αντιφασίστες και κάνοντας χειρονομίες.

Για μας ο μαχητικός αντιφασισμός είναι επιλογή όλων όσων βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας και δέχονται την επίθεση που εξαπολύει το κράτος-κόμμα των αφεντικών μαζί με τα τσιράκια τους, τους φασίστες με στόχο την υποτίμηση της εργασίας, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Φασισμός είναι και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και οι απολύσεις, και η ανεργία και η επίθεση στην πρόνοια, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ο φασισμός σε τελική ανάλυση είναι επίθεση ενάντια σε όλους αυτούς που το κράτος και τα αφεντικά του θεωρούν ότι περισσεύουν σε αυτήν την κοινωνία και αυτός ο φασισμός δε φοράει απαραίτητα σβάστικα.

Και με αφορμή τη φασιστοσύναξη των Ιμίων και τις γιορτές ή τα μνημόσυνα μίσους της Φασιστοπατριωτικής Κίνησης Καβάλας το έχουν πει άλλοι πριν από μας αλλά το ξαναλέμε και μεις. Για μας στο Αιγαίο αναμετρώνται δύο αντίπαλοι επεκτατισμοί, αυτός του ελληνικού κράτους και αυτός του τουρκικού και για αυτό είμαστε ενάντια σε όλα τα κράτη. Δεν υπάρχουν αμυντικοί στρατοί. Ο πόλεμος ανάμεσα σε κράτη είναι πόλεμος ανάμεσα στις άρχουσες εκμεταλλεύτριες τάξεις, είναι ο τόπος και ο χρόνος που ξεπαστρεύεται το πλεονάζον -εξαιτίας των οικονομικών κρίσεων- εργατικό δυναμικό. Αυτά που λένε για ιδεώδη, ελευθερία δημοκρατία κλπ. δεν είναι παρά ψέματα και απάτες για να παρασέρνουν τους λαούς στο σφαγείο. 

Αλλά πέρα από εν δυνάμει σφαγεία, τα θερμά επεισόδια στο Αιγαίο είναι μια καλή ευκαιρία για να πλουτίζουν οι εξοπλιστικές βιομηχανίες και να στήνονται τα πάρτι με τις μίζες και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Για αυτό λοιπόν χρειάζονται οι στρατόκαυλοι φασίστες κάθε χρόνο να τιμούν τους πεσόντες για να αναβιώνει ο μιλιταρισμός και ο εθνικισμός που συντηρεί αυτήν την τάξη πραγμάτων.

Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς από τα εθνικό-κυριαρχικά τους παιχνίδια. Δεν θέλουμε άλλους πολέμους. Δεν θέλουμε σύνορα να ματώνουν της γειτονιάς τον χάρτη.

Αυτή τη στιγμή που δημοσιεύεται το κείμενο αυτό, έχουμε δύο συντρόφους μας κρατούμενους μετά τη μήνυση και τις καταθέσεις των φασιστοπατριωτών με τις ίδιες σχεδόν κατηγορίες (κακουργηματική διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κουκουλονόμος κ.α.), ο πρώτος από τα ξημερώματα της Κυριακής και ο δεύτερος από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν και προσήλθε οικειοθελώς στο τοπικό τμήμα όταν έμαθε ότι κατηγορείται και αυτός για τις παραπάνω κατηγορίες. Κλείνοντας δύο πράγματα έχουμε να πούμε:

Η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους…με αυτόνομο μαχητικό αντιφασισμό…

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του Κράτους. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συντρόφους μας!

Αυτήν την Παρασκεύή 31/1 όλοι και όλες στις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας οπου περνάνε και οι δύο από ανακριτή.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3

 

http://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=2168

 

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο