Ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται σε Παλαιστίνιες διαδηλώτριες στη Δυτική Όχθη

 

 a1sx2_Thumbnail1_20140309-114944.jpg

 

Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με  χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα σε δεκάδες Παλαιστίνιες διαδηλώτριες που είχαν συγκεντρωθεί  κοντά σε σημείο ελέγχου της Δυτικής Όχθης με αφορμή την  Διεθνή Ημέρα  της Γυναίκας. Τουλάχιστον 11 γυναίκες τραυματίστηκαν.   

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος το Σάββατο, οι διαδηλώτριες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μετά από την εισνοή δακρυγόνων που έριξαν οι  ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις  στο σημείο ελέγχου της Καλάντια, στην κεντρική Δυτική Όχθησύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma’an.

 

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=YF-oWMIV8kg","width":"800","height":"450"}

 

Το σημείο ελέγχου της Καλάντια χωρίζει τη Ραμάλα , τη  διοικητική πρωτεύουσα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης , από την Quds ( Ιερουσαλήμ ) , η οποία είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Παλαιστίνης πριν από την σιωνιστική κατοχή της χώρας .

Οι διαδηλώτριες προσπάθησαν να περάσουν  το γνωστό σημείο ελέγχου , σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να εισέλθουν στην παλαιστινιακή πρωτεύουσα, όπως δήλωσαν οι διοργανώτριες της διαδήλωσης στα τοπικά ΜΜΕ.

2_20140309-114924_1.jpg

 

“Υποστηρίζουμε το ρόλο των γυναικών στη λαϊκή πάλη [ κατά του Ισραήλ ] , τη διατήρηση της αραβικής ταυτότητας της Ιερουσαλήμ , και το μποϋκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων , ” δήλωσε η Intissar al – Wazir , επικεφαλής της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων γυναικών .”

Η σημερινή πορεία προς το σημείο ελέγχου της Καλάντια  επιβεβαιώνει  τη  συμμετοχή των γυναικών στον αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή”   πρόσθεσε η Khalida Jarrar , μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου .

 Αργότερα την ίδια ημέρα ,στη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 1.000 διαδηλωτές , κυρίως γυναίκες , έκαναν πορεία διαμαρτυρίας  προς τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών για να απαιτήσουν ένα τέλος στην ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας .

3_20140309-114926_1.jpg

 

alalam , presstv

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο