Εκατοντάδες κόσμου απέτρεψαν πλειστηριασμό στο Χαλάνδρι

pleis

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου το μεσημέρι έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κόσμου για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας άνεργης συνδημότισσας μας από την Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα.

Το αρχικό κάλεσμα από την επιτροπή εναντίον των πλειστηριασμών του Δήμου μας και της πανελλαδικής επιτροπής «Αλληλεγγύη για Όλους» (www.solidarity4all.gr), αναπαράχθηκε ευρύτερα και από άλλες συλλογικότητες και φορείς, ενώ το κάλεσμα μεταδίδονταν και από τον Ρ/Σ Κόκκινο 105,5. Πολλοί οι συγκεντρωμένοι από τον Χολαργό και Παπάγο, αλλά και από τις άλλες περιοχές της Βόρειας Αθήνας. Εκεί ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χολαργού Παπάγου, Περικλής Ζήκας και Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος. Οι συγκεντρωμένοι αιφνιδιάζοντας τους ενδιαφερόμενους και τους λίγους αστυνομικούς, μπόρεσαν και απέκλεισαν τις εισόδους του Ειρηνοδικείου από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας ανθρώπινο φράγμα πριν προλάβουν να μπουν στο κτίριο τα «κοράκια» και οι συμβολαιογράφοι.

Με καθυστέρηση πάνω από μισή ώρα, περίπου στις 4, έφτασαν 2 διμοιρίες ΥΜΕΤ, οι οποίες προσπάθησαν να εισχωρήσουν από τα πλάγια, σύριζα με τον εξωτερικό τοίχο του Ειρηνοδικείου, αλλά ακινητοποιήθηκαν 5-6 μέτρα πριν την είσοδο και δεν μπόρεσαν από κει να μετακινηθούν, καθότι οι διαδηλωτές είχαν γίνει μια πυκνή μάζα από σώματα που δεν μπορούσε να διαπεραστεί.

pleis2Ήταν τέτοια η διάθεση και η διάταξη του κόσμου, αλλά και η στενότητα του χώρου, που οι αστυνομικές δυνάμεις για να φτάσουν την είσοδο θα έπρεπε να χτυπήσουν πολύ άγρια και να τραυματίσουν πολύ κόσμο για χάρη του Μιχάλη Σάλλα και της κυβέρνησης του. Κάποιες προσπάθειες με σπρωξίματα με τις ασπίδες έγιναν από πλευράς της αστυνομίας για να προχωρήσει, αλλά κανείς από τον κόσμο δεν μετακινήθηκε, όλοι παρέμειναν στις θέσεις τους.

Η κατάσταση παρέμεινε έτσι μέχρι τις 5 μμ, που ήταν και ο στόχος των διαδηλωτών, όπου κηρύχτηκε άγονος ο πλειστηριασμός, λόγω «έλλειψης ενδιαφερομένων» και η συγκέντρωση διαλύθηκε έχοντας επιτύχει τον σκοπό της.

Όλοι είμαστε σε επιφυλακή για την επόμενη φορά… και χωρίς να το θεωρούμε τετριμμένο και να ντρεπόμαστε, ας το φωνάξουμε με ψυχή, τουλάχιστον σήμερα:

«Λαός Ενωμένος και Αποφασισμένος Ποτέ Νικημένος»

για το ρεπορτάζ

Δημήτρης Πλειώνης

Πηγή: myxolargos

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο