Όμορφα Σέρρας

Σέρρες, 2 Απρίλη

Ένοχη, εγκληματική και απόλυτα κατευθυνόμενη η σιωπή της σερραϊκής κοινωνίας μπροστά στις εξελίξεις με τη δολοφονία του Καρέλι. Καυτή πατάτα και στα χέρια των φιλόδοξων υποψηφίων για τους θώκους αλλά και των ντόπιων γαλάζιων βουλευτών που αυτές τις μέρες ανταλάσσουν συγχαρίκια και ανθοθέσμες για την στέψη του δικού τους Θ.Λεονταρίδη ως αναπληρωτή υπουργού γεωργίας μετά από 22 υπομονετικά χρόνια στη βουλή…

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις με την ξεκάθαρη εμπλοκή των τοπικών σωφρωνιστικών υπαλλήλων στα βασανιστήρια που προηγήθηκαν του θανάτου του κρατουμένου, δυστυχώς στραπατσάρουν την εικόνα μιας φυλακής που εγκαινιάστηκε μετά βαϊων και κλάδων το 2010, που θεωρείται ‘κόσμημα’ της περιοχής (!),και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει υπάρξει στα λίγα χρόνια λειτουργίας της περιστατικό που να έχει προκαλέσει ανησυχία στους ντόπιους.

http://www.serreslife.gr/news/serres/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1/4332-2010-09-14-06-26-24.html

Η δημιουργία βέβαια του καταστήματος της Νιγρίτας έχει μεγάλη ιστορία, με ηχηρές αντιδράσεις των κατοίκων για την παραχώρηση εκ του Δήμου Βισαλτίας μιας τεράστιας έκτασης που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με χίλιους δυο τρόπους ώστε να συμβάλλει στην αναβάθμιση μιας εντελώς παρατημένης και υπανάπτυκτης περιοχής.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=7B_U3Y-ACXI","width":"800","height":"450"}

Το έργο που αρχικά σχεδιάστηκε για την αποσυμφόρηση των Διαβατών της Θεσσαλονίκης, προπαγανδίστηκε ως μέγα αναπτυξιακό βέβαια, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με περισσή επισημότητα, οι ντόπιοι βουλευτές το πήραν πάνω τους και οι αντιδράσεις των κατοίκων κατευνάστηκαν με κάμποσες υποσχέσεις περί θέσεων εργασίας και κριτηρίων εντοπιότητας για τις προσλήψεις φρουρών και υπαλλήλων αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε. Προτιμήθηκε επίσης να μεταφέρονται στη Νιγρίτα κυρίως κρατούμενοι οικονομικών αδικημάτων, τοκογλυφίας, κλοπών αλλά και υποθέσεις ναρκωτικών, ήρεμα πράγματα δηλαδή για να μην έχουμε και αντιδράσεις.

http://www.makthes.gr/news/reportage/62772/

http://www.serreslife.gr/news/serres/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1/4332-2010-09-14-06-26-24.html

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=182828

Η γενικώς απροβλημάτιστη σερραϊκή κοινωνία, τα μμε, οι άρχοντες έχουν ιδιαιτέρως αγαπήσει τον αγώνα των υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν προβεί σε αμέτρητες διαμαρτυρίες, έγγραφα, επιστολές για την έλλειψη προσωπικού, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα εξαντλητικά ωράρια, πάντα υπό τον κίνδυνο και την απειλή ότι σύντομα θα έχουμε εξαιρετικά δυσμενή συμβάντα. Μέχρι και διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι επισκέπτονταν το κατάστημα για να πουν τα κάλαντα, ενώ ‘η εξύμνηση του ήθους των υπαλλήλων που φέρνουν εις πέρας το καθήκον τους μέσα σε τόσες αντιξοότητες’ ήταν βασική ατάκα σε κοπές πίτας, χορούς και πανηγύρια.

http://www.serresparatiritis.gr/index.php?page=description&article_id=970

Το ακροδεξιοχριστινοπατριωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΚΤΥΟ, ιδιοκτησίας Αθ. Αραμπατζή τοπικού μιντιακού μεγιστάνα και όχι μόνο, πατερούλη της Φωτεινής Αραμπατζή, νυν βουλευτή ΝΔ και πρώην διευθύντριας του καναλιού της οποίας άρθηκε η βουλευτική ασυλία εξαιτίας δικαστικής υπόθεσης που εκρεμμεί και αφορά απλήρωτα δεδουλευμένα εργαζομένων σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, πήρε θέση ευθύς αμέσως από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό στο Μαλανδρίνο : ‘καλά κάναν και δε έδιναν άδεια στον Καρέλι’, ‘ο ταλαίπωρος αστυνομικός που αφήνει ορφανά’, ‘επίγει η δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας’ και άλλα τέτοια όμορφα. Στη συνέχεια, η είδηση του απρόσμενου θανάτου του κρατουμένου μέσα στις φυλακές Νιγρίτας και πριν ακόμα ξεσκεπαστεί το βρώμικο μυστικό, ο κεντρικός παρουσιαστής του βραδινού δελτίου ειδήσεων αναφώνησε ότι ‘κακώς ασχολούμαστε με τον θάνατο ενός βαρυποινίτη δολοφόνου που σκότωσε έναν ανυπεράσπιστο οικογενειάρχη αστυνομικό που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του’!!!!

Ενώ αναδύονται τα αποδεικτικά στοιχεία της βάρβαρης κακοποίησης που υπέστη ο Καρέλι μέσα στη φυλακή στολίδι από υπαλλήλους υποδείγματα ήθους, το συγκεκριμένο κανάλι παίζει ολημερίς δηλώσεις του προέδρου των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ότι από τη στιγμή που ήρθε και εγκαταστάθηκε η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων μέσα στο κατάστημα για να ερευνήσει την υπόθεση, οι υπάλληλοι υποφέρουν από τρομακτική ψυχολογική πίεση από τις ανακρίσεις και βρίσκονται στα όρια ψυχολογικής κατάρρευσης. Λίγο πριν βγουν τα εντάλματα σύλληψης των συναδέλφων του, ο συγκεκριμένος νοσηλεύτηκε, τη Δευτέρα το απόγευμα στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Μέχρι που μπήκε εκεί μέσα, καμία απάντηση δεν βγήκε ποτέ από τα χείλη του σε ό,τι αφορά τις ώρες που ο κρατούμενος πέρασε στην φιλόξενη αίθουσα αναμονής μέχρι να πάει να ξεψυχήσει με την ησυχία του μπροστά στην κάμερα του κελιού του. Κάτι μώλωπες είδε μόνο όταν τον έφεραν από το Μαλανδρίνο, αλλά δεν είναι και γιατρός να το πιστοποιήσει αφού γιατρός δεν υπάρχει στη φυλακή (παρόλο που φωνάζουμε τόσο καιρό να προσλάβουν γιατρό). Ο κρατούμενος είχε ήρθει ήδη κακοποιημένος από το Μαλανδρίνο, στη Νιγρίτα του φερθήκαν με το γάντι! Για όλα τα υπόλοιπα, ο πρόεδρος δεν ξέρει τίποτα, αλλά είχαν προειδοποιήσει ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν το κακό. Μπορούμε και να υποθέσουμε ότι οι συνάδελφοι ‘ξέσπασαν’ λόγω της εργασιακής καταπίεσης που υφίστανται. Συγχωρεμένα όλα.

Σήμερα το πρωί τα δικαστήρια των Σερρών ήταν φρούριο : από τη μια η δίκη μεταξύ μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και χρυσαυγιτών για παλαιότερη υπόθεση συμπλοκής. Από την άλλη η παραπομπή των υπό δίωξη αστυνομικών στην ανακρίτρια για κατάθεση. Σουρεαλισμός. Και σε κοινή θέα οι φιλικές σχέσεις μεταξύ αλληλέγγυων χρυσαυγιτών και αλληλέγγυων μπάτσων: θάνατος στους Αλβανούς και τους τρομοκράτες.

Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής στο κανάλι που λέγαμε τονίζει ότι ‘πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στο τι μεταδίδουμε σχετικά με την υπόθεση διότι επιβαρύνεται η άσχημη ψυχολογική κατάσταση των αστυνομικών φρουρών. Στην τελική είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο πολίτης ενδιαφέρεται περισσότερο για τα καθημερινά του προβλήματα, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα’.

M.M.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο