Στα όρια η απεργία πείνας

Την τριακοστή μέρα διανύει η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές, με βασικά αιτήματα την αποφυλάκιση των συγγενών των μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που συνελήφθησαν πρόσφατα, την άμεση απελεθέρωση του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί, την κατάργηση του κουκουλονόμου, των «τρομονόμων» (άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα), της χρήσης DNA ως ενοχοποιητικού στοιχείου και των διατάξεων για φυλακές τύπου Γ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο απεργός πείνας Μιχάλης Νικολόπουλος αντιμετώπισε τα ξημερώματα κίνδυνο ανακοπής καρδιάς, φτάνοντας στους 24 σφυγμούς. Η κατάστασή του αντιμετωπίστηκε προσωρινά με χορήγηση ατροπίνης.

Η κυβέρνηση έχει απαντήσει με δηλώσεις που κινούνται στη γραμμή «καταργούμε τις φυλακές τύπου Γ και ορίζουμε το πλαίσιο για αποφυλάκιση ατόμων με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, όπως ο Σάββας Ξηρός». Ωστόσο, δεν έχει δοθεί απολύτως καμμία απάντηση στα υπόλοιπα αιτήματα.

Αντιθέτως, το δικαστικό σύστημα έδωσε σήμερα την δική του απάντηση: Συμβούλιο εφετών έθεσε βαρείς περιοριστικούς όρους (απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας και 10.000€ εγγύηση) για την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου τού Γ. Τσάκαλου, διατηρώντας έτσι μια στάση που καθιστά τις οικογενειακές σχέσεις με κατάδικους, ποινικό αδίκημα.

Οι απεργοί πείνας μέλη της Σ.Π.τ.Φ. έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν ως το τέλος, θέτοντας τις αρχές προ των ευθυνών τους.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο