Στρατιωτική Αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ άοπλο άνδρα στη Βραζιλία

Jennifer Baker

Στην κομητεία Βικτώρια, 180 χιλιόμετρα από το Σάο Λουίς, δεκάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας του Ιριάλδο Μπάττολ, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαϊου, σε ένα δημόσιο δρόμο. Όσοι ήταν παρόντες δεν θα βγάλουν εύκολα το τρομακτικό σκηνικό από τη μνήμη τους. Το περιστατικό έγινε κοντά στην Πλατεία ”Η λαίδη της Ναζαρέτ” κοντά στην πόλη Βιάνα.

Ο άνδρας βρισκόταν ήδη στο έδαφος αφού έφερε τραύματα από σφαίρα με τεντωμένο το σώμα και ανοιχτά τα χέρια. Ο Ιριάλδο Μπάττολ, που φορούσε τζιν σορτσάκι και κόκκινη μπλούζα βρισκόταν σε κατάσταση επιθανάτιας αγωνίας, ξαπλωμένος στην άκρη του δρόμου όπου τον παρακολουθούσαν δεκάδες άνθρωποι.

Οι άνθρωποι που είχαν μαζευτεί γύρω του είπαν πως είναι ακόμα ζωντανός. Κάποιος πλησίασε κι έβαλε το χέρι του στο λαιμό του θύματος για να διαπιστώσει αν όντως υπήρχει σφιγμός. ”Ο άνθρωπος αναπνέει” είπε ο κάτοικος.

Τότε εμφανίστηκε ξαφνικά ένας άνδρας με μαύρες μπότες, στρατιωτική στολή και ένα όπλο στο χέρι, μέλος της στρατονομίας. Πάτησε πάνω στο κεφάλι του τραυματισμένου ανδρα, σπρώχνοντάς το από τη μια μεριά στην άλλη. Συνειδητοποιώντας πως το θύμα είναι ακόμα ζωντανό και χωρίς κανένα δισταγμό, πυροβόλησε τον άνθρωπο κατευθείαν στο πρόσωπο και συγκεκριμένα 2 φορές από κοντική απόσταση.

Η τρομακτική αυτή σκηνή ξάφνιασε τους ανθρώπους που είχαν μαζευτεί οι οποίοι ξεκίνησαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώσουν τη ζωή τους.

Οι συγγενείς του θύματος αρνούνται την εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε το Υπουγείο Δημόσιας Ασφάλειας. Λένε πως ο Ιριάλδο και ο φίλος του έπιναν σε ένα κοντινό μπαρ και όταν έφευγαν ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτιικά τους κάλεσε να σταματήσουν. Αυτοί συνέχισαν αφού δεν αναγνώρισαν το όχημα και η στρατονομία ξεκίνησε να πυροβολεί τον Ιριάλδο και τον φίλο του, κάτι που προκάλεσε τους πρώτους τραυματισμούς και το λόγο που ο ίδιος βρισκόταν σε ημιλιπόθιμη κατάσταση στην άκρη του δρόμου.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δήλωσε πως η στρατονομία ανταποκρινόταν σε μια καταγγελία για δύο υπόπτους που είχαν διαπράξει ληστεία στην περιοχή όταν ξεκίνησαν να κυνηγούν τον Ιριάλδο και το φίλο του που επέβαιναν στις μηχανές τους.

Translation: BlackCat

Source: Revolution News

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο