ΔΗΚΕΟΣΙΝΙ: Από την Αθήνα μέχρι τη Θήβα, η αστυνομία δολοφονεί

Η πρόσφατη δολοφονία του Χρήστου Μιχαλόπουλου, οι δολοφονίες του Φραγκούλη και του Σαμπάνη, οι συνεχείς καταδιώξεις Ρομά από την αστυνομία, τα μπλόκα και οι “επιχειρήσεις” στους καταυλισμούς μας θυμίζουν διαρκώς πόσο βαθιά ριζωμένη είναι στην ελληνική κοινωνία και στο ελληνικό κράτος ο ρατσισμός και δη ο ρατσισμός απέναντι στους Ρομά.

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια σε εργαζόμενους/ες, νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες των κοινωνικών κινημάτων μαζί με τον αχαλίνωτο ρατσισμό, τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα, τις επαναπροωθήσεις, τις εκτοπίσεις έξω από τις πόλεις σε στρατόπεδα-γκέτο, σήμερα καταλήγει να έχει τέτοια θανάσιμα αποτελέσματα.

Η αστυνομική βία απέναντι στους Ρομά είναι μια εμπεδωμένη κατάσταση που πηγάζει όχι μόνο ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, αλλά από τον βαθύ θεσμικό ρατσισμό, που αντιμετωπίζει τους Ρομά ως πολίτες β’ κατηγορίας.
Για όλα αυτά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας διοργάνωσε την εκδήλωση με τίτλο: ΔΗΚΕΟΣΙΝΙ: Από την Αθήνα, μέχρι την Θήβα, η αστυνομία δολοφονεί.

Μίλησαν οι:

  • Χρήστος Ηλιάδης, ερευνητής σε θέματα Ρομά, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος
  • Γιάννης Σαμπάνης, πατέρας του δολοφονημένου Ν. Σαμπάνη

Συντονίζει εκ μέρους του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ο Παναγιώτης Αντωνίου.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο