10 χρόνια

Πειραιάς: πόλη καθαρή από φασίστες

Το απόγευμα στις 24/6/2017, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική μικροφωνική και πορεία στο Πασαλιμάνι και το κέντρο του Πειραιά αντίστοιχα με διοργανωτές την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και την Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας – Μοσχάτου. Στην πορεία η οποία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά συμμετείχαν 200 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, οι οποίοι διατράνωσαν πως ο φασισμός δεν είναι ανεκτός. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση η οποία αποτελεί κομμάτι της αντιφασιστικής αντεπίθεσης, είναι άλλο ένα βήμα για την ηγεμονία του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη και την πλήρη ανυπαρξία των φασιστών σε αυτή. Η σπασμωδική ”απάντηση” των φασιστών που έδωσαν προκαταβολικά την προηγούμενη νύχτα, αρκούμενη με τρικάκια και σύντομη περατζάδα στο σημείο που καλούσαμε σε κινητοποίηση υπογραμμίζει περαιτέρω αυτό το γεγονός. Σε λίγο καιρό θα δυσκολεύεται ακόμα και το σκοτάδι της νύχτας να τους προστατέψει.

Οι μεγάλες νίκες του αντιφασιστικού κινήματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σφοδρή ήττα των φασιστών στο Εφετείο, στα Ίμια, στο Πέραμα και στον Ασπρόπυργο, έχουν φέρει τη Χρυσή Αυγή σε πλήρη πολιτική αδυναμία και έχει τροφοδοτήσει με αυτοπεποίθηση το ευρύτερο ταξικό κίνημα. Νέοι αγώνες και προοπτικές ξεδιπλώνονται μπροστά μας. Ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ που αρνούνται την καταδίκη της ανεργίας και προτάσσουν τα ”δόντια” τους στα αντιλαϊκά συμφέροντα δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητος από την αντιφασιστική κινητοποίηση, στην οποία έγινε αναφορά και τονίστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Κόντρα στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προτάσσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος, στις προσπάθειες των αστών να βουλιάξουν περαιτέρω στην εξαθλίωση τον λαό προς όφελος των συμφερόντων τους είναι απαραίτητο να σταθούμε οδόφραγμα και να διεκδικήσουμε με πιο ρεαλιστικούς όρους την κοινωνία της Ισότητας και της Αλληλεγγύης. Αυτό θα συμβεί χτίζοντας επαναστατικές οργανώσεις με επαναστατικά σχέδια, έχοντας ως αιχμή τον Μαχητικό Αντιφασισμό και τη δίψα μας για ταξική δικαιοσύνη.

– Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα λάβει χώρα στις 29/06, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) η οποία θα καταλήξει με πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

– Η συνέχεια της καμπάνιας ”πόλεις καθαρές από φασίστες” θα δοθεί στη 01/07, στην Καλλιθέα, πλ. Κύπρου, 7μμ με μικροφωνική και πορεία.

 

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο