Η κυβέρνηση, ο δήμος Αθηναίων και η Αστυνομία δίνουν έδαφος στην ακροδεξιά

Την Κυριακή 13 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος ήθελαν να κάνουν παρέλαση οι γνωστές ακροδεξιές συλλογικότητες που στήνουν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια ανά την ελληνική επικράτεια. Γύρω από αυτές τις μαζώξεις προσπαθεί να δημιουργηθεί η νέα εκδοχή των Ταγμάτων Εφόδου.

Η Διεθνιστική συγκέντρωση που καλέστηκε από την ΟΡ.Μ.Α., το Ε.Ε.Κ., την Ο.Ε.Ν την Ο.Κ.Δ.Ε. (Σπάρτακος), την elaliberta, και την Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση (ΣΑΚΤΧ) είχε σα σκοπό την ανάδειξη μιας διεθνιστικής στρατηγικής που θα παρεμπόδιζε στην πράξη την εξάπλωση του εθνικιστικού μίσους και των ρατσιστικών πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας.

Όμως, η Κυβέρνηση, ο Δήμος Αθηναίων και η Αστυνομία πήραν όλα τα «αναγκαία μέτρα» για να διασφαλίσουν στους φασίστες και την ακροδεξιά την δυνατότητα να κάνουν την σύναξη τους. Από νωρίς το πρωί δεκάδες κλούβες απέκοψαν την πλατεία Συντάγματος από την υπόλοιπη πόλη, διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Παρέδωσαν το κέντρο της Αθήνας και όλη την πλατεία Συντάγματος σε μια εκατοστή ακροδεξιών εκδιώκοντας με διμοιρίες ΜΑΤ τους αντιφασίστες που προετοιμάζαμε από τις 9 το πρωί τη δική μας διεθνιστική συγκέντρωση.

Οι εθνικιστικές συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό ή για τους 2 αξιωματικούς που παραβίασαν τα σύνορα και κρατούνται από το Τουρκικό κράτος δεν είναι κάποιες «δημοκρατικές» συγκεντρώσεις διαφορετικής άποψης. Γύρω από αυτές συγκροτούνται τα ακροδεξιά και φασιστικά τμήματα που στήνουν επιθέσεις. Μετά από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δέχτηκε εμπρηστική επίθεση η κατάληψη Libertatia, μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας έγινε επίθεση στην κατάληψη «ΕΜΠΡΟΣ», και πρόσφατα στη Μυτιλήνη μετά από αντίστοιχο συλλαλητήριο στήθηκε πογκρόμ στους πρόσφυγες του νησιού.

Παρ` όλη την τεράστια πολιτική και οργανωτική υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού, το Αντιφασιστικό Διεθνιστικό Κίνημα μετέτρεψε το εθνικιστικό συλλαλητήριο σε φιάσκο.

Όμως δεν εφησυχάζουμε!

Υπάρχει ανάγκη να χτιστεί ένα μαζικό διεθνιστικό κίνημα στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και της νεολαίας που να μην αφήσει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς να ανασυνταχτούν. Ένα κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης των λαών των Βαλκανίων, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του, τις αστικές κυβερνήσεις, τον καπιταλισμό.

Η συνέχεια βρίσκεται στις πολιτικές εκδηλώσεις που γίνονται στις γειτονιές της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 18/5 στις 7μμ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά και στο χτίσιμο μιας μεγάλης Διεθνιστικής διαδήλωσης στις 2 του Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ), Οργάνωση Κομουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – Σπάρτακος (ΟΚΔΕ – Σπάρτακος), ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), site: http://www.elaliberta.gr

πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο