ΑΤ Περάματος: «Παρακαλώ περάστε, κ. Λαγέ και κάντε κουμάντο»

Η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) σχετικά με τα γεγονότα της επίθεσης από χρυσαυγίτες έξω από τα γραφεία του «σωματείου» τους στο Πέραμα και της δίκης που επίκειται (12 Ιουνίου, Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά) στην οποία δικάζονται εκτός από τους χρυσαυγίτες και οι αντιφασίστες που τους μήνυσαν.

Μέλος της ΟΡ.Μ.Α. που βρισκόταν στην επίθεση των φασιστών στο Πέραμα είπε, μεταξύ άλλων, περιγράφοντας την επίθεση:

Στη γωνία λίγο πριν το «σωματείο» είδαμε ότι μας περίμεναν κοντά δέκα φασίστες. Ήταν περίπου οχτώ άτομα. Εμείς αποφασίσαμε ότι η παρέμβασή μας δεν θα σταματήσει και συνεχίσαμε περπατώντας από την απέναντι μεριά του δρόμου. Όταν φτάσαμε έξω από το «σωματείο» δεχτήκαμε την απρόκλητη επίθεση, με πέτρες, μπουκάλια γυάλινα και σίδερα, από τους φασίστες που έβγαιναν κατευθείαν μέσα από τα γραφεία τους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να απωθήσουμε την επίθεση, αμυνόμενοι, γιατί ξέραμε ότι αν γυρίζαμε πίσω δεν θα είχε καλή έκβαση το να έχεις δέκα φασίστες πίσω σου με σίδερα.

Οι χρυσαυγίτες έξω από το «σωματείο», οπλισμένοι με σιδερόβεργες κατά τη στιγμή της επίθεσης (φωτό που εστάλη με email στην ΟΡ.Μ.Α.)

Άλλο μέλος της οργάνωσης, περιέγραψε παραστατικά την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι αντιφασίστες στο Α.Τ. Περάματος:

Το αστυνομικό τμήμα του Περάματος ήταν μια κατάσταση «περάστε, κ. Λαγέ και κάντε κουμάντο». Αποδείχτηκε ότι αυτός που έκανε κουμάντο, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν ο Λαγός και όχι [ο διοικητής του Α.Τ.]

Όπως αναφέρει η συνήγορος πολιτικής αγωγής εκ μέρους των αντιφασιστών αλλά και υπεράσπισής τους, Κάτια Τάτση, στην γραπτή δήλωσή της που διανεμήθηκε:

[…] Οι αντιφασίστες φέρουν διπλή ιδιότητα, αυτή του μηνυτή – πολιτικώς ενάγοντα και αυτή του κατηγορουμένου, γεγονός που σχετίζεται ευθέως με τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

[…] Τη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε η παρέμβαση [της ΟΡ.Μ.Α.], μεταξύ άλλων με σιδηρόβεργες, που αποτελούν αναντίρρητα όπλο κατά την έννοια του νόμου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων εξ αυτών, ακολούθησε η εκδήλωση πρόθεσης ενώπιον του αστυνομικού τμήματος Περάματος για υποβολή μηνύσεων κατά των φυσικών αυτουργών […]

[…] Η προανάκριση αλλάζει χέρια – άγνωστο με απόφαση ποιου – οι παθόντες αντιφασίστες μηνυτές μετατρέπονται σε προσαχθέντες […] άπαντες οι αντιφασίστες προσάγονται στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος, το οποίο και τελικά χειρίζεται την υπόθεση.

Και δε φτάνει μόνο αυτό […] τέταρτος προσαχθείς και εμπλεκόμενος στην επίθεση που δέχτηκε η παρέμβαση, ο οποίος είχε υποδειχθεί ως ένα από τα άτομα, έφερε σιδερένιο λοστό και συμμετείχε ενεργά στην επίθεση, «φυγαδεύεται» από το αστυνομικό τμήμα. […] Ορισμένα από τα μέλη του «Σωματείου Ελλήνων Άγιος Νικόλαος» τα οποία είχαν προηγουμένως περιγραφεί και αναγνωριστεί από τους αντιφασίστες […] χωρίς ουδεμία περιγραφή και διατύπωση γεγονότων αναγνωρίζουν αδιάκριτα […] άτομα από τους προσαχθέντες αντιφασίστες και υποβάλλουν μηνύσεις, σε μια προσπάθεια πλήρους αντιστροφής της αλήθειας των γεγονότων. […]

 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο