Αναβολή λόγω κορονοϊού και ασαφούς ΚΥΑ στη δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

Η δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, με κατηγορούμενους τον κοσμηματοπώλη Σπύρο Δημόπουλο, τον μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά και τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας Δ και Ζ, αναβλήθηκε επ’ αόριστον στη σημερινή δεύτερη δικάσιμο του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην οδό Δεγλερή.

Η δεύτερη δικάσιμος ξεκίνησε με εκατέρωθεν επιχειρήματα μεταξύ των συνηγόρων, των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας [όρος που εισήχθη με τον νέο Π.Κ. για την πολιτική αγωγή] και της έδρας για τη διεξαγωγή ή μη της δίκης σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και το επικείμενο lockdown. Η σχετική ΚΥΑ που εξέδωσε η κυβέρνηση για τη λειτουργία των δικαστηρίων, και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του δικαστηρίου, προβλέπει μέχρι 15 άτομα στη δικαστική αίθουσα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αριθμεί επτά συνηγόρους υπεράσπισης, έξι κατηγορουμένους, δυο συνηγόρους υποστήριξης κατηγορίας, ενώ η έδρα συνίσταται από τρεις τακτικούς δικαστές, τέσσερις ορκωτούς, τον γραμματέα και την εισαγγελέα. Χωρίς να υπολογισθούν τυχόν συνεργάτες των συνηγόρων, συγγενείς του θύματος ή ακόμη και η πρόσβαση των δημοσιογράφων που είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της δημοσιότητας της δίκης.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν, η έδρα αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας προτάθηκε η μεταφορά σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ωστόσο, η ΚΥΑ όρισε αορίστως ένα μέγιστο όριο δεκαπέντε ατόμων χωρίς πρόβλεψη σχετική με το εμβαδό του χώρου.

Κλείνοντας τη διαδικασία ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γεώργιος Κασίμης έκανε ένα σχόλιο δηλώνοντας ότι: «δυστυχώς η υπόθεση θα δικαστεί με άλλη σύνθεση. Ήθελα πολύ να δικάσω», με την υπεράσπιση να του απαντά ότι δεν το έδειξε στην πράξη.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 3 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο