Συνελήφθη ο καταζητούμενος χρυσαυγίτης Σ. Δεβελέκος

Όπως μετέδωσαν αστυνομικοί συντάκτες σε τηλεοπτικά Μέσα, συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο Σωτήρης Δεβελέκος.

Το πρώην μέλος της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που διατελούσε μάλιστα και στην προσωπική ασφάλεια του «Αρχηγού», Ν. Μιχαλολιάκου, καταζητούνταν από τον περασμένο Οκτώβριο. Είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης στις 21/10/2020, καθώς δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον πέντε ατόμων, κατά την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει στις 25/2/2018, μαζί με τον Θεοδώρου, επίσης τότε μέλος της Χ.Α., στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Μεταξύ των τραυματιών από τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στη Φαβέλα ήταν και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Ο Δεβελέκος δεν είχε παρουσιαστεί ούτε και στο δικαστήριο για την άλλη επίθεση που συμμετείχε, κατά της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, συνεργαζόμενης με την πολιτική αγωγή στην δίκη της Χ.Α.

Ο Δεβελέκος δεν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ώστε να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους 69 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρ’ όλα αυτά, οι τηλεφωνικές του συνομιλίες παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος.

Οι συνομιλίες του με ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ο Λαγός και ο Κασιδιάρης αλλά και εκτελεστικά μέλη, όπως ο Τσακανίκας της τ.ο. Χ.Α. Νίκαιας, συνεισφέρθηκαν στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης και έδωσαν ακλόνητα στοιχεία που απέδειξαν τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλος
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο