Οι Grup Yorum στην Αθήνα: μουσική, αντίσταση και αλληλεγγύη

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης για τους 11 πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που συνελήφθησαν στην Ελλάδα σε συντονισμένη επιχείρηση της ΔΑΕΕΒ («αντιτρομοκρατικής») τον Μάρτιο του 2020 στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου – Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στα Εξάρχεια, καθώς και σε μια μονοκατοικία που διέμεναν μέλη της Επιτροπής, στα Σεπόλια.

Μέλη του λαϊκού συγκροτήματος Grup Yorum από την Τουρκία έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συναυλία. Επισκέφθηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου και μιλήσαμε μαζί τους.

Ο Ουμούτ και η Σενά μάς μίλησαν για την απεργία πείνας μέχρι θανάτου που πραγματοποίησαν πέρσι μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις κατά του συγκροτήματος και οι απαγορεύσεις συναυλιών από το καθεστώς Ερντογάν. Κατά την απεργία πείνας έπεσαν νεκροί η Χελίν Μπολέκ (Helin Bölek) και ο Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ (İbrahim Gökçek). Μας μίλησαν επίσης για την αλληλεγγύη που δέχτηκαν από την Ελλάδα αλλά και την επίθεση της αστυνομίας σε συναυλία τους στην Γερμανία.

Η δίκη των 11 πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία ξεκίνησε στις 2/7 και συνεχίζεται την Πέμπτη 8 Ιουλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Καρυδαλλού.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 4 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο