Αποφυλακίζεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας έγινε το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Γιάννη Μιχαηλίδη, για την υφ’ όρον απόλυσή του.

Ο αναρχικός κρατούμενος είχε προηγουμένως εξωθηθεί σε δύο διαδοχικές απεργίες πείνας, καθώς και απεργία δίψας από το περασμένο Σάββατο, για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το εμπόδιο για την υφ’ όρον απόλυσή του ήταν η (γραφειοκρατική;) καθυστέρηση απάντησης από το Συμβούλιο σε προηγούμενα αιτήματα του φυλακισμένου, η οποία εκκρεμούσε πάνω από δυόμιση μήνες.

Η υγεία του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Ακολουθεί δελτίο Τύπου του συνηγόρου του Γ. Μιχαηλίδη:

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης απολύεται από τις φυλακές.

Μετά την εξαντλητική απεργία πείνας και δίψας, η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους γιατρούς του Ασκληπιείου Νοσοκομείου ως άκρως επικίνδυνη για την ζωή του. 

Στόχος πλέον είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους και όσες στάθηκαν στο πλευρό του, με οποιονδήποτε τρόπο, στον μακρόχρονο και δύσκολο αγώνα που ξεκίνησε πριν από ένα και πλέον έτος και οδήγησε στην σημερινή δίκαιη απόφαση του συμβουλίου.

Αθήνα, 14.6.2023

Ο συνήγορος

Γιώργος Κακαρνιάς 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο