Έκκληση σε κάθε αρμόδιο για τον απεργό πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο φυλακισμένος αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία δίψας από το Σάββατο 10 Ιουνίου, ενώ βρίσκεται σε απεργία πείνας που ξεκίνησε για δεύτερη φορά ένα μήνα πριν, στις 12/5/2023. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την προηγούμενη απεργία πείνας που είχε διαρκέσει 68 ημέρες.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει θεμελιώσει πλέον το νόμιμο δικαίωμα για απόλυση υπό τον όρο της ανάκλησης. Ωστόσο δεν μπορεί να καταθέσει το σχετικό αίτημα, γιατί εκκρεμούν χωρίς απάντηση εδώ και δυόμιση μήνες τα προηγούμενα αιτήματά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του συνηγόρου του απεργού πείνας και δίψας:

Από το Σάββατο 10/6, ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Μετά την απόρριψη της αίτησης του για εκπαιδευτική άδεια, παρά το γεγονός ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους, δεν μπορεί να ζητήσει υφ’ όρον απόλυση ή τακτική άδεια καθώς εκκρεμούν χωρίς απάντηση εδώ και 2,5 και 1,5 μήνα αντίστοιχα τα προηγούμενα αιτήματά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Απευθύνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο να δωθεί άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη, πριν η υγεία του φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Αθήνα, 12.6.2023

Ο συνήγορος

Γιώργος Κακαρνιάς

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο