Κάλεσμα στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022. Πρόγραμμα εκδηλώσεων 12-16 Σεπτεμβρίου στον χώρο των Παλιών Σφαγείων Λιπασμάτων | συναυλία 17 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας | αντιφασιστική διαδήλωση 18 Σεπτεμβρίου στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020.

Εννέα χρόνια τώρα, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι της στεκόμαστε περήφανα στο δημόσιο χώρο και μέσω κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων και παρεμβάσεων προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι άλλοι χαράξανε. Το δρόμο του αντιφασισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου.

Οι εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη κάθε χρόνο -έτσι και φέτος- συνιστούν την κορύφωση αυτής της προσπάθειας μας, συνιστούν την πεμπτουσία της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, συνιστούν την μεγάλη μας συλλογική συνεύρεση ενάντια στο φασισμό και όλες τις συμπεριφορές και αντιλήψεις που υφέρπουν στην καθημερινότητα μας και τον τροφοδοτούν.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε!

Η 18η του Σεπτέμβρη έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η ημέρα της σημαντικότερης πολιτικής δολοφονίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο Παύλος έμεινε, εναντιώθηκε και κοίταξε στα μάτια το κτήνος ως του άρμοζε και εκείνο, ριζωμένο μέσα σε πειθήνια ανθρωπάκια, τον σκότωσε και ταυτόχρονα φανέρωσε σε όλη την ελληνική κοινωνία την πραγματική του όψη.

Το χρωστάμε όλοι και όλες στον Παύλο και στη στάση του, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη μέρα. Να τη θυμόμαστε και να την κουβαλάμε μαζί μας ως πυξίδα. Μια πυξίδα που μας φανερώνει τον τρόπο και μας δίνει την δύναμη να μαχόμαστε ενάντια στην Χρυσή Αυγή και κάθε λογής νεοναζιστικό μόρφωμα, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, όπου αυτό φιλοδοξεί να υπάρχει.

Είναι χρέος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι όλες και όλοι να θυμούνται την 18η του Σεπτέμβρη ως τη μέρα που έφυγε ο Παύλος και ως την ημέρα εκείνη που με βία μας φανέρωσε πώς δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός : ή με τους φασίστες ή με τη ζωή.

Στον τόπο μας ναζί δεν χωράνε.

Από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας” συνεχίζουμε ακάθεκτοι και είμαστε παρόντες και παρούσες σε κάθε μάχη, μέχρι την εξάλειψη από τον κοινωνικό ιστό οιουδήποτε νοήματος συντηρεί ή εκτρέφει φασίζουσες συμπεριφορές. Είμαστε παρόντες σε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε παρούσες σε συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Είμαστε φυσικά παρόντες και στη μεγάλη δευτεροβάθμια δίκη κατά της Χ.Α., που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι και συνεχίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.

▪️Καλούμε όλους και όλες σε διαρκή επαγρύπνηση καθώς στο ζοφερό τοπίο που αντιμετωπίζουμε οι αξίες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας συνιστούν το φωτεινό παράδειγμα. Καλούμε όλους και όλες να μας στηρίξουν στη δίκη κατά της Χ.Α., ώστε να μην διανοηθούν ποτέ οι νεοναζί ότι ξεχάσαμε.

Θυμούμενοι τους στίχους του ποιήματος της Κατερίνας Γώγου καλούμε όλους και όλες στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, όπου το συλλογικό βίωμα γίνεται όπλο ενάντια στην λήθη που η κυριαρχία προσπαθεί να μας επιβάλει.

«Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.

Στο μυαλό είναι ο Στόχος,

το νου σου ε;»

Σύλλογος Πολιτισμού

“Παύλος Killah-P Φύσσας”

Το πρόγραμμα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022:

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο