Ελληνική ήταν, τελικά, η μισή «τουρκική νησίδα» στην υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο

Από τα στοιχεία που παραθέτει στην απάντησή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλαν 7 βουλευτές της αντιπολίτευσης, σχετικά με το πολυσυζητημένο καθεστώς της νησίδας του ποταμού Έβρου, στην οποία βρίσκονταν οι 38 πρόσφυγες τον περασμένο Αύγουστο, προκύπτει ότι η νησίδα δεν ανήκει στην τουρκική πλευρά αλλά τέμνεται από τη συνοριακή γραμμή.

Το ΥΠΕΘΑ τροποποιεί πλέον το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης: αντί να εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η νησίδα είναι στην τουρκική πλευρά, με το οποίο δικαιολογούσε την απραξία των ελληνικών αρχών για την ανεύρεση των ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί εκεί, ακόμα και μετά τον θάνατο της 5χρονης Μαρίας, τώρα ισχυρίζεται ότι το στίγμα που είχαν δώσει οι πρόσφυγες ήταν στην τουρκική πλευρά της νησίδας.

Αυτό βέβαια δεν είναι κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Πρόκειται για μια πολύ μικρής έκτασης νησίδα, στην οποία οι ελληνικές αρχές θα είχαν πολύ εύκολα πρόσβαση (στο «ελληνικό τμήμα της»), χωρίς να προκληθεί κανένα «επεισόδιο», όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση.

Προκύπτει λοιπόν και πάλι, αυτό που ήταν προφανές από την αρχή: η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφερόταν αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Ενδιαφερόταν να εφαρμόσει πολιτική «κλειστών συνόρων» και μόνο.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο