Ανοιχτή επιστολή πολυισοβιτών για την κατάργηση των αδειών

«Ο θεσμός της άδειας βοηθάει ψυχολογικά και ηθικά στην ομαλή επανένταξη του κρατούμενου καθώς και στην επανασύνδεση με την οικογένεια του και το κοινωνικό σύνολο. Προετοιμάζει επίσης το έδαφος για την ομαλή επανένταξη του στην κοινωνία ως φυσιολογικός άνθρωπος και όχι ως τέρας όπως επιθυμείτε εσείς.»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας βαρυποινιτών των ελληνικών φυλακών για τις επικείμενες αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα αντιλαλεί μέσω ανοιχτής επιστολής τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η οποία στάλθηκε στο omniatv.

Στην ανοιχτή επιστολή τους οι κρατούμενοι εξηγούν ότι αυτές οι αλλαγές μόνο την βία θα αυξήσουν στις φυλακές ενώ θα αποκλείσουν εκατοντάδες κρατούμενους από το δικαίωμα στην κοινωνική επανένταξη. Σημειώνουν επίσης το ενδεχόμενο εξέγερσης και επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι οι κρατούμενοι δεν είναι τέρατα αλλά άνθρωποι που διέπραξαν αδικήματα και πληρώνουν το τίμημα.

Σημειώνουμε ότι μια από τις βασικές αλλαγές είναι η αυστηροποίηση του πλαισίου στην χορήγηση τακτικών αδειών σε βαθμό που στην πράξη τις καταργεί.

Ολόκληρη η επιστολή:   

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κοιν: Πρόεδρο Ελληνικής Βουλής, Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ

Κρατούμενων ισοβιτών και πολυισοβιτών

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές

Σας αποστέλλουμε το σημερινό Υπόμνημα-διαμαρτυρίας μας με σκοπό όχι να σας ευαισθητοποιήσουμε ούτε να σας συγκινήσουμε αλλά να σας υποδείξουμε το αυτονόητο και το λογικό.

Καταθέσατε στην Επιτροπή της Βουλής Νομοσχέδιο που αφορά τον Σωφρονιστικό Κώδικα και συγκεκριμένα τροποποίηση των άρθρων 55-56 χορήγηση Τακτικών Αδειών.   

Η τροποποίηση αυτή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιφέρει ούτε αποτελεί σωφρονισμό, αφού μέχρι στιγμής ο θεσμός των αδειών λειτουργεί επιτυχώς με σχεδόν μηδενικές «απώλειες». Προσπαθείτε λόγω, προφανώς, των εκλογών και βεντέτας μιας οικογένειας με έναν συγκεκριμένο κρατούμενο, να ψηφίσετε έναν απάνθρωπο και σκληρό Σωφρονιστικό Κώδικα.

Προσπαθείτε αντί να σωφρονίσετε τους ισοβίτες κρατούμενους να τους μετατρέψετε σε τέρατα. Αυτό το αποτέλεσμα θα επιφέρετε δυστυχώς.

Η τροποποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα που προσπαθείτε να ψηφίσετε πιθανόν να επιφέρει εξεγέρσεις και σκληρές αντιδράσεις από τους κρατούμενους τους οποίους πιθανόν να τους θεωρείται τέρατα και αυτό προσπαθείτε να περάσετε στην κοινωνία προκειμένου έτσι να κερδίσετε την ψήφο του ελληνικού. Δεν είμαστε τέρατα αλλά πληρώνει ο καθένας τα αδικήματα και τις πράξεις που έχει πραγματοποιήσει.  

  

Ο θεσμός της άδειας βοηθάει ψυχολογικά και ηθικά στην ομαλή επανένταξη του κρατούμενου καθώς και στην επανασύνδεση με την οικογένεια του και το κοινωνικό σύνολο. Προετοιμάζει επίσης το έδαφος για την ομαλή επανένταξη του στην κοινωνία ως φυσιολογικός άνθρωπος και όχι ως τέρας όπως επιθυμείτε εσείς.

Πολλοί πολυισοβίτες έχουν δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά στις τακτικές άδειες, έχουν επανασυνδεθεί με τις οικογένειες τους, έχουν αποκτήσει παιδιά και εσείς προσπαθείτε να διαλύσετε ότι πιο όμορφο έχουν. Τις οικογένειες τους.

Πρέπει σήμερα κιόλας να σταματήστε αυτόν τον απάνθρωπο Σωφρονιστικό Κώδικα και ιδίως το άρθρο 55-56 που αφορά τις τακτικές άδειες. Να σταματήσετε τις μεθοδεύσεις να μαζέψτε ψήφους στις πλάτες των κρατουμένων διότι δεν θα πετύχετε τίποτα.

Δεν μπορείτε με βίαιο τρόπο να αλλάζετε κάθε έξι μήνες ή έναν χρόνο τους νόμους διότι όπως γνωρίζεται καλά η βία φέρνει βία.

Πρέπει να αφουγκραστείτε και την δικιά μας φωνή, την δικιά μας κραυγή που φωνάζει δυνατά και ηχηρά: «φτάνει πια». Μην παίζεται με την υπομονή μας. Είμαστε άνθρωποι και όχι τέρατα ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι. Ο σωφρονισμός δεν επέρχεται με αυταρχικές διατάξεις, νόμους και αλλαγές αλλά με Ανθρωπιά, σύνεση και λογική.       

Είμαστε άνθρωποι και όχι τέρατα. Για αυτούς αποφασίζεται μόνοι σας και αυταρχικά. Για τους ανθρώπους-κρατούμενους.

Περιμένουμε να αφουγκραστείτε την διαμαρτυρία μας και να βάλετε φρένο σε αυτήν αλλόκοτη και απάνθρωπη αλλαγή. Εκσυγχρονισμό λέτε όχι οπισθοδρόμηση. Περιμένουμε τις δικές σας παρεμβάσεις. Βουλευτών, υπουργών και αρμοδίων.      

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 1 vote
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο