Αναβολή για του χρόνου στη δίκη της Ν. Σμύρνης

Τη Δευτέρα 05/12/2022 επαναλήφθηκε η δίκη των συλληφθέντων για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης τον Μάρτιο του 2021, μετά από την προηγούμενη αναβολή της στις 18/10/2022. Εκείνο το δικαστήριο, πριν αναβάλει τότε, είχε απορρίψει το αίτημα μετατροπής των περιοριστικών όρων του Ο.Μ., ο οποίος παρέμεινε σε κατ’ οίκο περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. Το δικαστήριο είχε απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η ακτίνα του περιορισμού του.

Στη σημερινή διαδικασία δόθηκε εκ νέου αναβολή για τις 06/12/2023, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν συνήγοροι που είχαν διοριστεί μέσω της νομικής βοήθειας, οι οποίοι οφείλουν να απέχουν σύμφωνα με απόφαση του ΔΣΑ.

Δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο Όμηρο Μ. ώστε να γίνει άρση της ηλεκτρονικής του επιτήρησης, όπως αυτό κατατέθηκε από την συνήγορο Άννυ Παπαρούσσου. Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι πρέπει να ελέγχονται οι εγγυήσεις περί αναλογικότητας των περιοριστικών μέτρων, ανέφερε δε ότι βασικός σκοπός του μέτρου είναι η εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στην ποινική διαδικασία και η μη τέλεση νέων πράξεων. Ακολούθως πρότεινε να αντικατασταθεί το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης από την υποχρέωση ο κατηγορούμενος να δίνει παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα, να ισχύει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις (πορείες, διαδηλώσεις κ.α.) και επέβαλε και χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.

Η συνήγορος υπεράσπισης Άννυ Παπαρρούσου που συντάχθηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα, δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας πως «ήταν μία λογική απόφαση που υπακούει σε όλες τις αρχές που στηρίζουν και διέπουν την έννομη τάξη. Ο Εισαγγελέας έκανε μία εμπεριστατωμένη πρόταση η οποία περιείχε όλα τα νομικά στοιχεία που αποτελούν την πραγματική βάση η οποία θα οδηγούσε και σε απαλλακτική απόφαση τον Όμηρο, αν δικαζόταν με αυτή τη σύνθεση».

Ρεπορτάζ: Φοίβος Συμεωνίδης

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο