Crowdfunding για το ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι»

Μετά τα ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και «Καινούργιος Ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» η ομάδα «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ» συνεχίζει με την έρευνα ιστορικών γεγονότων που αποτυπώνονται στον κινηματογραφικό φακό μέσω της προφορικής ιστορίας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ανακοινώσει το crowdfunding για το ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι».

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Η λήξη του Εμφυλίου Πολέμου βρίσκει χιλιάδες κατατρεγμένους αντάρτες και κατατρεγμένες αντάρτισσες στις σοσιαλιστικές χώρες, καθώς και στην εξορία. Την ίδια περίοδο σε συνθήκες φόβου και τρομοκρατίας νέα παιδιά από τα χωριά καταφθάνουν στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, διεκδικώντας ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο. Μεταξύ των επαγγελμάτων που ασκούν είναι οι χειρωνακτικές εργασίες, όπως αυτή της οικοδομής.

Ταυτόχρονα, στα μέσα της δεκαετίας του ’50 αποφυλακίζονται οι πρώτοι κομμουνιστές, οι οποίοι για να επιβιώσουν στρέφονται και εκείνοι προς τις οικοδομές, καθώς ήταν το μοναδικό επάγγελμα που δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Έρχονται σε επαφή με τους νέους που έχουν καταφθάσει στην πρωτεύουσα και με την αγωνιστική εμπειρία τους οργανώνουν και οργανώνονται σε σωματεία παλεύοντας για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και επιβίωσης.

Με σκληρό αγώνα οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις τους φέρνουν σημαντικές εργασιακές κατακτήσεις, όπως είναι η ασφάλιση, η εργασία σε συνεχές ωράριο, τα δωρεπιδόματα και το μπλόκο στην αστυνομική παρουσία στις συνελεύσεις τους. Ταυτόχρονα, το κίνημα των οικοδόμων ορθώνει και πολιτικό ανάστημα με αιτήματα, όπως την απόσυρση των βάσεων των ΗΠΑ, την ειρήνη, την έξοδο από την ΕΟΚ, το Κυπριακό κτλ.

Οι οικοδόμοι αποτέλεσαν την πρωτοπορία του ταξικού – εργατικού κινήματος, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και διεκδίκησης σε μια μαύρη ιστορική περίοδο.

Οι ανάγκες του ντοκιμαντέρ

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για τις συνεντεύξεις των ανθρώπων που συμμετέχουν με τις μαρτυρίες τους ξεκίνησαν το 2020, ενώ σταδιακά ολοκληρώνονται. Η ομάδα μας έχει στόχο, όπως έγινε και με τα προηγούμενα έργα της, με την ολοκλήρωσή του να το προβάλλει σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ, κινηματογράφους, δήμους, στέκια και κοινωνικούς χώρους.

Ζητείται, λοιπόν, η συνδρομή όλων, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των εξόδων που έχουν γίνει, καθώς και για να καλυφθούν έξοδα post production που πρόκειται να γίνουν. Ειδικότερα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τα παρακάτω έξοδα:
 

  • Έξοδα μετακίνησης εντός και εκτός Αττικής για τις ανάγκες συνεντεύξεων
  • Έξοδα αγοράς αρχειακού υλικού που «ντύνει» το ντοκιμαντέρ
  • Έξοδα μοντάζ, μίξης και σχεδιασμού ήχου και color correction
  • Μετατροπή σε κατάλληλο αρχείο για προβολές σε φεστιβάλ (DCP)
  • Έξοδα μετάφρασης και υποτιτλισμού
  • Καμπάνια επικοινωνίας και προώθησης (αφίσες, ιστοσελίδα και λοιπό υλικό)
  • Έξοδα συμμετοχής σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ
  • Λοιπά έξοδα (βιβλία, σκληροί δίσκοι για back up και μοντάζ)

Πώς μπορείτε να ενισχύσετε

Μέσω κατάθεσης στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

GR45 0172 1260 0051 2610 0604 487

Τράπεζα Πειραιώς – BIC/SWIFT: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Ξύδας Ιωάννης

Και μέσω paypal

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=D92BPDG32J2FN

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο