Συλλογή υπογραφών: Να μη καταθέσει στο δικαστήριο η 12χρονη επιζώσα του κυκλώματος τράφικινγκ του Κολωνού

Κάλεσμα σε επαγγελματίες από τον χώρο της ψυχικής υγείας, της πρόνοιας και της παιδικής προστασίας, σε συνυπογραφή και εγρήγορση προκειμένου να ξεριζωθούν οι κακοποιητικές πρακτικές εις βάρος της ανήλικης επιζώσας trafficking και παιδοβιασμού από τον Κολωνό. Να μη γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για μια ακόμη καταθέση της 12χρονης, που θα οδηγήσει στον επανατραυματισμό της μετά από τουλάχιστον πέντε καταθέσεις που έχει δώσει στον πλήρως ακατάλληλο χώρο της ΓΑΔΑ.


Πάνω από ένα χρόνο, η ελληνική πολιτεία και οι θεσμοί της αποτυγχάνουν συστηματικά να προστατεύσουν το 12χρονο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον Κολωνό, από την επαναθυματοποίηση. Συγκεκριμένα, το 12χρονο κορίτσι:

Ι) στερήθηκε του δικαιώματός του να καταθέσει όσα γνώριζε για την εκμετάλλευσή της στο αναπτυξιακά κατάλληλο, επιστημονικά επαρκές και προστατευμένο περιβάλλον του Σπιτιού του Παιδιού, όπως προβλέπει ο Νόμος για τα ανήλικα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Στο Σπίτι του Παιδιού, εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες συνεργάζονται με το παιδί για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση που το αφορά. Η κατάθεση του παιδιού λαμβάνει χώρα βάσει επιστημονικά έγκριτων πρωτοκόλλων συνέντευξης και σε χώρους που είναι αναπτυξιακά κατάλληλοι για ανήλικα θύματα βίαιων εγκλημάτων. Η κατάθεση βιντεοσκοπείται ώστε το παιδί να μην είναι αναγκασμένο να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα τραυματικά γεγονότα που έχει βιώσει, δεδομένου ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο το παιδί αναβιώνει το τραύμα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί φράγματα στη θεραπευτική διαδικασία και τη διαδικασία επανένταξης του παιδιού σε μια ασφαλή και συναισθηματικά ευημερούσα καθημερινότητα. Αντί όλων αυτών, το 12χρονο κορίτσι μέσα στο διάστημα του ενός έτους, έχει δώσει τουλάχιστον πέντε καταθέσεις, με παρόντες εκπροσώπους της Αστυνομίας, στο τρομακτικό για ένα παιδί χώρο της ΓΑΔΑ, με πρωτόκολλα άλλα από αυτά που ενδείκνυνται για την εξέταση παιδιών-μαρτύρων, χωρίς να βιντεοσκοπούνται οι καταθέσεις της.

Εγείρονται πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί προτάχθηκε το να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο η Αστυνομία στη διαχείριση της συμμετοχής του παιδιού στις διαδικασίες της δικαιοσύνης στις οποίες έπρεπε να συμμετάσχει, και δεν προτάχθηκε η ταυτότητα του θύματος, και κατά κύριο λόγο η ανηλικότητα, για να αποφασιστούν οι άνθρωποι και οι μέθοδοι συλλογής πληροφοριών από το 12χρονο κορίτσι. Η παιδοκεντρική και θυματοκεντρική προσέγγιση αυτό θα πρότασσε ως γνώμονα των όποιων αποφάσεων. Αυτά προτάσσουν και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη και τα ελάχιστα πρότυπα προστασίας των θυμάτων εγκληματικών πράξεων, αλλά και η διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού – όλα τα παραπάνω κείμενα έχουν κυρωθεί ως Νόμοι του ελληνικού κράτους.

ΙΙ) εκτέθηκε σε νέους κινδύνους από τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών της δεδομένων. Σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων, είναι απαραίτητη η πλήρης μυστικότητα αναφορικά με την ταυτότητα, την κατοικία και άλλα προσωπικά στοιχεία του θύματος, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το θύμα γίνεται προσβάσιμο στους εκμεταλλευτές της, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να το επαναπροσεγγίσουν, να το εκδικηθούν, να το τρομοκρατήσουν. Το αυτό επιβάλλεται για τα οικεία πρόσωπα του θύματος. Αντ’ αυτού, διέρρευσε μέρος της κατάθεσης του θύματος στα ΜΜΕ κατά παράβαση της εγγυοδοτικής λειτουργίας της αρχής της μυστικότητας, χωρίς μάλιστα την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και του ΕΣΡ. Δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του θύματος, λεπτομέρειες για την οικογένειά του, την κατοικία τους, κτλ. Ως εάν ο σκοπός ήταν ακριβώς να αφεθεί η 12χρονη βορά σε όσες και όσους είχαν συμφέρον να την εκδικηθούν, να την τρομοκρατήσουν, να διασύρουν την ίδια και την οικογένειά της, προς ίδιο όφελος.

Εξάλλου, η ελληνική πολιτεία και οι θεσμοί της είχαν αποτύχει να προστατεύσουν το παιδί από την σεξουαλική εκμετάλλευση σε πρώτο χρόνο. Η παιδική προστασία είναι βάσει νόμου ευθύνη του Κράτους. Το Κράτος, όμως, έχει εκχωρήσει πολλά χρόνια τώρα το Σύστημα παιδικής προστασίας σε ιδιώτες, και έχει σταδιακά αποδυναμώσει τις λίγες δημόσιες δομές παιδικής προστασίας, μέσω μηδαμινής χρηματοδότησης, σοβαρής υποστελέχωσης και ανεπαρκούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών. Οι ιδιώτες αρνούνται συστηματικά να εναρμονιστούν με το θεσμικό πλαίσιο που θέτει αυστηρές και ανελαστικές προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, και το Κράτος δεν επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι γειτονιές μας δεν υποστηρίζονται από κοινοτικές δομές κοινωνικής φροντίδας, υποστήριξης των οικογενειών και παιδικής προστασίας. Τέτοιες δομές, στελεχωμένες με κατάλληλες και επαρκείς σε αριθμό επαγγελματίες, εκπαιδευμένες σε σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία και μεθόδους, θα ήταν τα μάτια και τα αυτιά της πολιτείας στις γειτονιές. Θα ήταν ένα σημείο αναφοράς για εμάς, τους πολίτες, να αναφέρουμε ανησυχίες μας και για τα παιδιά να εκμυστηρευτούν την βία που μπορεί να βιώνουν. Πολλά σοβαρά και βίαια εγκλήματα θα είχαν προβλεφθεί. Δεν θα είχαν συμβεί ποτέ.

Εν κατακλείδι, η ελληνική πολιτεία δεν διασφάλισε με κανέναν τρόπο και συνεχίζει να μην διασφαλίζει το βέλτιστο συμφέρον του 12χρονου θύματος, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού. Αντ’ αυτού, τις έχει στερήσει βασικά δικαιώματα που της αναγνωρίζονται από τον Νόμο: το δικαίωμα στην ασφάλεια και την προστασία από την επαναθυματοποίηση, το δικαίωμα στην ανάπτυξη και την ευημερία, το δικαίωμα της ουσιαστικής και αναπτυξιακά κατάλληλης συμμετοχής στις διαδικασίες που την αφορούν, το δικαίωμα της προστασίας από κάθε μορφή διάκρισης, μεταξύ άλλων.

Ζητούμε: Μια δίκαιη και με διαφάνεια δίκη.

Να μην υποστεί για πολλοστή φορά το παιδί το μαρτύριο άλλης μίας κατάθεσης, που ισούται με αναβίωση όλων των τραυματικών γεγονότων που υπέστη στα χέρια των εκμεταλλευτών της. Εξάλλου, η διεκδίκηση των κατηγορούμενων για επανάληψη της κατάθεσης σε μια τέτοια υπόθεση μόνο την πρόθεσή τους για αποδιοργάνωση και ψυχική εξουθένωση του θύματος καταδεικνύει. Εκδίκηση και τρομοκρατία, προς ίδιον όφελος. Οι περαιτέρω καταθέσεις για δήθεν αναπάντητα ερωτήματα ενέχουν επιπλέον τον κίνδυνο της επιμόλυνσης, ακόμα και της καταστροφής της μνήμης, καθώς πρόκειται για έναν μηχανισμό ιδιαίτερα περίπλοκο και εξαιρετικά εύθραυστο, οδηγώντας σε αντίθετα αποτελέσματα. Αν τα στοιχεία που έως σήμερα έχουν συλλεχθεί κριθούν ως ανεπαρκή, το λάθος βαρύνει τα πρόσωπα που αποφάσισαν να μην ισχύσει ο νόμος για την κατάθεση και τους επαγγελματίες που ανέλαβαν αυτή την διαδικασία.

Τυχόν αποδοχή εκ μέρους του δικαστηρίου του αιτήματος υπεράσπισης θα αποτελέσει σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού και θα αντιτίθεται στην επιστήμη και στο Δίκαιο.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε έως ότου αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπως την εννοεί η κοινωνική συνείδηση και οι σαφείς νομικοί κανόνες.

Παραμένουμε δίπλα στην επιζώσα, προστατεύοντάς την, με όλες μας τις δυνάμεις!

Υπογραφές

Επαγγελματίες από τον χώρο της ψυχικής υγείας, της πρόνοιας και της παιδικής προστασίας



    Οι μέχρι στιγμής υπογραφές:

    Α/ΑΟνοματεπώνυμοΙδιότητα
    1Κορίνα ΧατζηνικολάουΕπίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας
    2Σοφία ΚωνσταντέλλιαΚοινωνική Λειτουργός, π. Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής
    3Όλγα ΘεμελήΚαθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας (ειδίκευση στις μαρτυρικές καταθέσεις και τη δικανική εξέταση ανήλικων θυμάτων κακοποίησης)
    4Υακίνθη ΠαρασκευοπούλουΚλινική Ψυχολόγος MSc
    5Δρ Παναγιώτα ΣιφνιούΕγκληματολόγος
    6Αμαλία ΑτσαλάκηΨυχολόγος
    7Θεόδωρος ΜεγαλοοικονόμουΨυχίατρος
    8Μαρία ΓκούσιαΔικηγόρος, Ε.ΔΙ.Π. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
    9Σταματίνα ΠούλουΔικηγόρος, π.μ. Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών
    10Ματίνα ΤαβουλαρέαΚοινωνική Λειτουργός
    11Στέργιος ΣιφνιόςΚοινωνικός Λειτουργός
    12Αγγελική ΚυβέλουΨυχοθεραπεύτρια, Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών/τριών Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
    13Σωτήρης ΣωτηριάδηςΛογοθεραπευτής, π. Πρόεδρος Κ.Κ.Π. Αν. Μακεδονίας – Θράκης
    14Ηρώ ΖαβογιάννηΠολιτικός Επιστήμονας
    15Δέσποινα ΟικονόμουΚοινωνική Λειτουργός , Διευθύντρια της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας – Ελληνικός Κλάδος
    16Ματθαίος ΤζουβαλάςΗλεκτρολόγος- Μηχανολόγος, π. Αντιπρόεδρος ΚΚΠΠΑ
    17Κυριακή ΣουρήΔικηγόρος
    18Άσπα ΜπινιώρηΨυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
    19Έμμυ ΚουτσοπούλουΨυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια
    20Πάσχου ΠαρασκευήΨυχίατρος, Ψυχαναλύτρια
    21Αθηνά ΒαδαλουκαΑν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας ΕΚΠΑ
    22Μαρία ΧατζηελευθερίουΠαιδοψυχίατρος
    23Δημήτρης ΠλουμπίδηςΨυχίατρος
    24Βασιλική ΚατριβάνουΨυχολόγος, πρώην Βουλεύτρια
    25Δημήτρης ΦωτεινόςΟμότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
    26Μυρσίνη ΠυκνήΚοινωνιολόγος
    27Ελένη ΣωτηροπούλουΚοινωνική Λειτουργός
    28Απόστολος ΑλεξόπουλοςΟμότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ
    29Εύη ΚαραγεώργουΚλινική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια
    30Χρύσα ΚανδύλαΚοινωνική λειτουργός
    31Μαρία ΖερβούΚοινωνική λειτουργός
    32Έφη ΓερανίουΚοινωνική λειτουργός
    33Τέση ΛαζαράτουΨυχοθεραπεύτρια
    34Όλγα ΛιάλαρηΚοινωνιολόγος, Καθηγήτρια
    35Χαράλαμπος ΜάντζιαρηςΕπιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Κολωνίας
    36Στέλιος Πλιάκηςπ. Διοικητής ΟΠΕΚΑ Μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος
    37Άννα ΚασάπογλουΔιδάκτωρ Εγκληματολογίας
    38Γιώργος ΑγγελόπουλοςΑν. καθηγητής κοινωνικής και πολιτικής ανθρωπολογίας, ΑΠΘ
    39Παρασκευή ΖαγούραΝομικός, Εγκληματολογος, Επιμελήτρια Ανηλίκων
    40ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΟΥτ.Πρόεδρος UNICEF Ελλάδας
    41Υβόν ΚοσμάΕπίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης
    42Δέσποινα ΔριβάκουΨυχολογος
    43Φιλάνθη ΟικονομάκουΚλινικός ψυχολόγος , ψυχοθεραπεύτρια
    44Ελένη ΣπυροπούλουΨυχολόγος
    45Φωτεινή ΓκότσηΨυχολόγος
    46Vicky KollitiriΨυχολόγος
    47Μαρία ΠαναγιωτάκηΨυχολόγος -Κοινωνιολόγος
    48Κογιαννακη ΕυαΝομικός
    49Miriallaki FridaΣυνταξιούχος νοσηλεύτρια Παίδων
    50Θεωνη Φανή ΤριανταφυλλουΚλινικός ψυχολογος
    51βασιλική ΛιαπάκηΚοινωνική Λειτουργός
    52Δημήτρης ΚόροςΔικηγόρος , Δρ Σωφρονιστικής Πολιτικής
    53Νεφέλη ΣιούτηΨυχίατρος
    54Λυδάκη ΠαρασκευήΨυχολόγος
    55Μαρία ΤσούγκουΨυχίατρος παιδιών και εφήβων
    56Ιωάννης Γκούβαςκοινωνιολόγος
    57Άννα ΓκιουλέκαΨυχολόγος-Ερευνήτρια Δημόσιας Υγείας
    58Μιχάλης ΖουμάκηςΨυχολόγος
    59Αθηνά ΜανουκαΚοινωνική Λειτουργός
    60Δανάη ΠαπαδοπούλουΨυχολόγος
    61Αξιώτη ΑργυρώΨυχίατρος
    62Χαρά ΟρφανουδάκηΔικηγόρος
    63ΜΑΓΔΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
    64Φενέκου ΒασιλικήΚλινική Ψυχολόγος
    65Νεφέλη Παπαγεωργιουψυχολογος
    66Μαρία ΠιπεριάΚλινική Ψυχολόγος
    67Ευαγγελία ΔημάδηΨυχολόγος-Εγκληματολόγος
    68Ανδρέας ΚρεμμύδαςAlcohol & Drug Counselor
    69Κρίστι ΝτέντιαΚοινωνική Επιστήμονας
    70Ειρήνη ΠαρίσσηΨυχολόγος
    71Αγγελική ΣπυροπούλουΚαθηγήτρια Πανεπιστημίου
    72Μεταξία ΣταυριανάκηΚοινωνική Λειτουργός, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
    73Βουτυρακος Παναγιώτηςπαιδοψυχιατρος Διευθυντής Δομής Ε.Κε.Ψ.Υ.Ε. Πειραιά
    74Ιωάννης ΠετσαςΔεν. Σωφρονιστικής Πολιτικής
    75Σταύρος- Αντώνιος ΚουβαράςΚοινωνικός Λειτουργός- Ψυχοθεραπευτής
    76ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΠΘ
    77ΦΛΕΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- Unaccompanied Minors Advocate
    78Μιχαήλ ΒραχνάκηςΚαθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    79ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗΔικηγόρος -Δρ. Εγκληματολογίας
    80Ελευθερία ΠαππάΔιοικητική Υπάλληλος/Κοινωνική Επιστήμονας
    81Ψαρράκου ΜαρίαΨυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
    82ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΠΘ
    83Κωνσταντίνα ΕικοσιπεντάρχουΚοινωνική Λειτουργός/Δραματοθεραπεύτρια
    84Ζωή ΓιαννούσηΨυχολόγος
    85Αιμιλια ΜπεσηΨυχολογος
    86Καίτη ΘεοχάρηΠρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών &Φιλων Πασχόντων από Σπάνια Λυσοσωμικά Νοσήματα “η Αλληλεγγύη¨
    87Βασιλική ΠιταράΚλινική ψυχολόγος
    88Άννα ΦτερνιάτηΜέλος ΔΕΠ
    89Μάνη ΚαλλιόπηΕργοθεραπευτρια
    90Ιωάννης ΠετσαςΔρ. Σωφρονιστικής Πολιτικής
    91Θανάσης ΓκιούραςΚαθηγητής Πανεπιστήμιο Κρήτης
    92Σοφία ΑυγητιδουΚαθηγήτρια Α.Π.Θ.
    93Γιώτα ΜάνθουΨυχολόγος
    94Μαλαματή ΣωτηρίουΨυχολόγος
    95Ξένια Πετροπούλουλογοθεραπεύτρια
    96Ανθή ΒασιλακοπούλουΚοινωνική Λειτουργός
    97Νικολέτα ΧαβελέΚοινωνική Λειτουργός
    98ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΙΑΤΡΟΣ πρ. αντιπροεδρος ΚΚΠΔΕ
    99Γεωργία ΚορρέΨυχολόγος
    100Φώφη ΑλεβίζουΔικηγόρος
    101Ιωαννα ΒονικακηΚλινική Ψυχολόγος MSc
    102Ιωάννα ΔρόσουΔημοσιογράφος, εγκληματολογος
    103ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
    104Μαριάννα ΚονδύληΟμ. καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών
    105Βασιλική ΚατριβάνουΨυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
    106Θεώνη ΜαυρόγιαννηΨυχολόγος. ΕΔΙΠ Πανεπιστήμιο Πατρών
    107Βικτωρία ΒασιλοπούλουΣυντ/χος Εκπαιδευτικός – Κοινωνιολόγος
    108Θανασης ΤσελιοςΦροντιστης ξενωνα ανηλικων προσφυγων
    109Άκης ΓιοβαζολιάςΚαθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
    110Κατερίνα ΚούτραΕπίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας
    111Ανδρέας ΚαστελλάκηςΑναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
    112ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
    113Μαρία ΦραγκιουδακηΚοινωνική λειτουργός
    114Γιώτα ΜάνθουΨυχολόγος
    115Καββαλου ΜαρίαΨυχολόγος
    116Κατερίνα ΠαπαθεοφίλουΚοινωνική λειτουργός
    117Τσικνάκη ΕλένηΚοινωνική Λειτουργός
    118ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥΨυχίατρος παιδιού και εφήβου
    119Δήμητρα ΝικολακοπούλουΚοινωνική λειτουργός
    120Στέλλα ΧαριτάκηΠαιδοψυχίατρος
    121Ελενη Ραφαέλα ΘεοφανοπούλουΚοινωνική λειτουργός
    122Ειρήνη ΚαλοτεράκηΚοινωνική λειτουργός
    123Τζίνη (Βιργινία) ΤριανταφυλλλίδουΨυχολόγος
    124Έβελυν ΑγγελοπούλουΣύμβουλος Ψυχικής Υγείας
    125Αγγελική ΣπυροπούλουΚαθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    126Κανακάρη Αναστασία -ΤεσηΚοινωνιολόγος
    127ΜΑΡΩ ΓΕΡΜΑΝΟΥΟμότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ
    128Γεωργίου ΠαναγιώταΨυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
    129ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ Δ.Ψ..Υ. Κ.Π ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
    130ΡΟΔΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
    131Λένα ΑσλανίδουΨυχοθεραπεύτρια / Εκπαίδευση Ενηλίκων
    132Χριστίνα ΑζοπούλουΚοινωνική Λειτουργός- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
    133Ματίνα ΣωτηροπούλουΨυχολόγος
    134Zηνδρου AντωνιαΨυχολογος
    135Αθηνά ΨυχογυιουΚοινωνική λειτουργός
    136Χρύσα ΤσόντζολουΚοινωνική Λειτουργός- Msc CBT Ψυχοθεραπεία
    137Ρουμπίνη ΘηβαίουKοινωνική Λειτουργός
    138ΓΚΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
    139Σωτήρης ΛαϊνάςΨυχολόγος, Δρ. Ψυχολογίας
    140Μάρθα ΣπανούΚοινωνική Λειτουργός

    Στηρίξτε το omniatv:

    Σχόλια

    4.5 2 votes
    Βαθμολογία άρθρου
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Σχόλια
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Μετάβαση στο περιεχόμενο