Trafficking_Ilioupoli: Mετά από μήνυση του Δ. Μπουγιούκου δικάζεται το θύμα εμπορίας ανθρώπων

Παραγγελία προκειμένου να ερευνηθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί η 19χρονη, η οποία υπήρξε θύμα εμπορίας ανθρώπων στην Ηλιούπολη, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μέσω της παραγγελίας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά να εξεταστεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία διώκεται η τότε 19χρονη Ε. και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Το κορίτσι που έχει κριθεί πρωτοδίκως πως υπήρξε θύμα εμπορίας ανθρώπων από τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο και ακόμη έναν μαστροπό, θα βρεθεί στο εδώλιο όχι με με βάση ανώνυμη καταγγελία όπως αρχικώς είχε δημοσιευτεί, αλλά μετά από μήνυση του πρωτόδικα καταδικασμένου μαστροπού διότι όπως αναφέρεται: «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης  επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Υπενθυμίζουμε πως ο Δημήτρης Μπουγιούκος, έχει καταδικαστεί με αναστολή, σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό, κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε β´ βαθμό η οποία, μετά από αναβολή που δόθηκε σήμερα 19/2/2024, θα πραγματοποιηθεί στις 18/9/2024.

Είναι ωστόσο απορίας άξιο, πώς οδηγείται το θύμα trafficking σε δίκη και μάλιστα με τέτοιες κατηγορίες, όταν ο Π.Κ. είναι ξεκάθαρος για τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 323Α Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 8, αναφέρεται ρητά:

Για όποιον καταγγέλλει αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος του από υπαιτίους των πράξεων των προηγούμενων παραγράφων, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών μπορεί, εφόσον η καταγγελία πιθανολογείται βάσιμη, ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, να απόσχει προσωρινά από την ποινική δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, καθώς και για παραβάσεις λόγω συμμετοχής τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, εφόσον η συμμετοχή αυτή ήταν άμεση συνέπεια του γεγονότος ότι ήταν παθόντες των αδικημάτων των προηγούμενων παραγράφων, ώσπου να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση για τις πράξεις που καταγγέλθηκαν. Αν η καταγγελία αποδειχθεί βάσιμη, η αποχή από την ποινική δίωξη γίνεται οριστική.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

5 2 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο